Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 серпня 2022, 21:28
4287
2

Спекотне дербі. Олександрія здолала Інгулець у принциповому двобої

Напружене протистояння за пекельної спеки порадувало забитими м'ячами

| Оновлено 25 серпня 2022, 21:28
4287
2
Спекотне дербі. Олександрія здолала Інгулець у принциповому двобої
ФК Інгулець

У рамках української Прем’єр-ліги взагалі можуть траплятись різні дива. То офіційний мовник буде ганятись за зграєю «піратів» по всій мережі, видаляючи неправомірні трансляції, то матч на найголовніше свято країни – День Незалежності – розтягнеться на 4,5 години. А буває й так, що на тлі матчів першого туру національної першості парі команд раптово спаде на думку зіграти наперед принципіальне регіональне протистояння, яке за початкового сценарію ми б мали побачити лише посеред жовтня, у кращому випадку.

Дивина, та й годі, можете подумати ви, проте два представники Кіровоградської області, петрівський «Інгулець» та «Олександрія» в звітній день вирішили подарувати нам перший двобій у рамках аж сьомого туру національної першості. Команди Сергія Лавриненка та Юрія Гури будували амбітні плани на цей сезон, який обіцяє стати футбольним роком рівних можливостей для будь-кого, проте розпочинати виступи зі запеклої сутички під палючим українським сонцем було ще тим підвищенням ставок.

У першій половині гри саме спека й не давала командам розкритись повною мірою. Гра була повністю рівною, і було помітно, що кожна зі сторін має власні тактичні напрацювання. Однак реалізувати їх повною мірою нікому не вдавалось. «Інгулець» намагався активно залучати Олександра Козака до кожного розіграшу на чужій половині, проте півзахисник помітно перетягував на себе гру, що полегшувало завдання його суперникам.

Від команди Гури на початку взагалі не було помітно якісних пропозицій із точки зору нападу, але зрештою «поліграфам» удалось вирівняти контроль м’яча на чужій половині, із використанням нового придбання в особі Богдана Кобзаря на вістрі атаки. Саме молодий гравець і заробив пенальті під час раптового епізоду на лівому фланзі чужого штрафного, коли на 22 хвилині в нього врізався голкіпер Кучер. Рибалка з позначки пробив у лівий кут без зайвих застережень.

Коли гостям удалось досягти переваги за рахунком, вони майже одразу отримали ще одну нагоду забити, однак той самий Кобзар цього разу не зміг пробити голкіпера ударом низом із центрального входу штрафного. Захисники господарів тоді допустили страшну позиційну помилку, проте навіть це не змусило Лавриненка звестись на ноги. Його команда після цього все ж таки створила гольовий момент, але постріл Запорожця з лівого флангу штрафного приняла на себе стійка, що й зберегло рахунок незмінним аж до перерви.

Другий тайм розпочався з неприємного для нас, як поціновувачів футболу, моменту – гості забили вдруге, проте побачити це не вдалось через проблеми з трансляцією. Добре, що згодом нам все ж таки дозволили дізнатись, що результативний постріл із лівого флангу штрафного від Цурікова, після передачі Волошина, збільшили перевагу команди Гури за рахунком. На жаль, надалі картинка аніскільки не стала більш стабільною, тож матч довелось дивитись уривками.

Добре, що ми хоча б побачили третій і останній гол у цій зустрічі. «Інгулець» своїм пресингом на чужій половині все ж таки домігся серії кутових із правого флангу на 62 хвилині, а Кучеренко з другої спроби зумів пробити повз голкіпера головою з близької дистанції. Команда Лавриненка на цьому не планувала зупинятись, проте спекотна погода чинила діям футболістів із обох боків шалений спротив.

У наступному турі петрівський «Інгулець» у гостях випробовуватиме на міць харківський «Металіст», а «Олександрія» на власному полі змагатиметься проти закарпатського «Минаю».

Українська Прем'єр-ліга. 7-й тур.

«Інгулець» – «Олександрія» - 1:2

Кучеренко, 62 – Рибалка, 22 (пен.), Цуріков, 48

В. Блізніченко, 67 – Кобзар, 8, Третьяков, 20, Демченко, 60, Рибалка, 90+2

«Інгулець»: Кучер – Ченбай, Кучеренко, Поспєлов, Нагієв – Коробенко (Одарюк, 58) – Саків, Клименко (Смоляков, 84), Запорожець, В. Блізніченко (А. Блізніченко, 84) – Козак (Сітало, 58).

«Олександрія»: Білик – Цуріков, Бабогло, Мельник, Мірошніченко – Демченко, Волошин (Дришлюк, 75), Рибалка (Кожушко, 90+6) – Третьяков (Шулянський, 86), Кобзар (Авагімян, 75), Калітвінцев.

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків).

Стадіон: «Інгулець» (с. Петрове).

Удари (у площину): 9 (2) – 8 (2)
Кутові: 6 – 10
Оффсайди: 4 – 0.

ІНГУЛЕЦЬ - ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 31°C

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса
Футбол | 01 травня 2024, 08:01 2
Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»

«Чого ти іржеш?». Мілевський невдало розпочав прес-конференцію
Футбол | 01 травня 2024, 18:35 6
«Чого ти іржеш?». Мілевський невдало розпочав прес-конференцію

Артем переплутав назву своєї команди

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Фанькин кот
Молодцы шо в Петрово сыграли. Рисковано всё же.
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил