Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 серпня 2022, 21:05
2919
9

Єврокубкові екс-бійці. Зоря не залишила шансів Ворсклі

Команда Патріка ван Леувена потужно стартувала в новому сезоні

| Оновлено 23 серпня 2022, 21:05
2919
9
Єврокубкові екс-бійці. Зоря не залишила шансів Ворсклі
ФК Зоря

Сезон української Прем’єр-ліги в день свого урочистого початку продовжив набирати оберти матчем в Ужгороді, де на полі місцевого стадіону «Авангард» зустрічались команди, яких українські вболівальники вже мали змогу побачити в цьогорічній літній кампанії. Луганська «Зоря» та полтавська «Ворскла» брали участь у кваліфікації Ліги конференцій УЄФА, однак зазнали прикрих невдач уже під час перших протистоянь проти румунської «Університаті» та шведського АІК відповідно.

Доля, за допомогою сліпого жеребу, звела ці команди поміж собою вже в матчі першого туру нового сезону, а особливого шарму цій дуелі додавав ще й той факт, що влітку «зелено-білих» очолив Віктор Скрипник. Український фахівець завершив свою діяльність на чолі саме луганської «Зорі», яка натомість отримала собі іноземного фахівця в безпосереднє керівництво команди. Нідерландець Патрік ван Леувен, відомий українському вболівальнику через плідну роботу над розбудовою академії донецького «Шахтаря», буде тепер розвивати проєкт «мужиків».

Наша зустріч розпочалась із жахливої помилки голкіпера гостей Дмитра Різника під час передачі на лівий фланг захисту, після якої господарям удалось заробити пенальті зусиллями бразильця Крістіана біля правого кута воротарського. До позначки підійшов Назарина, і саме капітану команди ван Леувена вдалось забити перший м’яч нового сезону пострілом у лівий верхній кут. Невдала дія воротаря «Ворскли» в підсумку призвела до того, що команда Скрипника в цю гру так і не ввійшла належним чином.

До завершення першої півгодини зустрічі полтавчани так і не змогли побудувати змістовних атак у відповідь, а потім пропустили через високу лінію захисту. Це дозволило Безбородьку бігти на побачення з Різником аж до штрафного з центрального кола, де голкіпер був потім легко відіграний. Навіть без великих швидкостей за значної спеки в Ужгороді «Зоря» повністю перегравала своїх суперників.

Другу половину гри команда ван Леувена почала з третього голу, момент для якого виник також за підсумком контратаки, на завершенні якої Кабаєв знайшов вільним на лівому фланзі штрафного того-таки Безбородька. Навіть із реакцію на події на футбольному полі у вигляді власних замін Скрипник не встигав, на відміну від того ж нідерландського фахівця, якому вдавалось контролювати швидкості гри.

Так, «Ворскла» зрештою не поїхала додому з порожніми руками, за що може бути вдячною Денису Олійнику, який на 73 хвилині сам заробив та реалізував пенальті за фол Чурка проти нього. Окрім цього, у полтавців було кілька моментів на завершення зустрічі, проте Мацапура був максимально надійним на лінії воріт.

У наступному турі луганська «Зоря» зіграє в гостях у «Львова», а полтавська «Ворскла» проведе домашню зустріч проти рівненського «Вереса».

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

«Зоря» – «Ворскла» - 3:1

Назарина, 7, Безбородько, 30, 53 – Олійник, 73 (пен.)

Бацула, 14

«Зоря»: Мацапура – Сміян, Імереков, Батагов, Данченко – Булеца (Мишньов, 63), Назарина (Бражко, 85), Чурко – Кабаєв (Вантух, 85), Безбородько (Нагнойний, 63), Крістіан (Русин, 78).

«Ворскла»: Різник – Бацула (Мельничук, 68), Чеснаков, Челядін (Яворський, 75), Філіпе (Крупський, 83) – Олійник, Ардіт, Скляр, Тотре (Козиренко, 68) – Степанюк, Марлісон (Сулейманов, 68).

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

Удари (у площину): 9 (5) – 7 (3)
Кутові: 2 – 3
Оффсайди: 3 – 1.

ЗОРЯ - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 30°C

Події матчу

73’
ГОЛ ! З пенальті забив Денис Олійник (Ворскла).
53’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Безбородько (Зоря).
30’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Безбородько (Зоря).
7’
ГОЛ ! З пенальті забив Єгор Назарина (Зоря).
Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Зорю с перемогою.По Срипнику бачу не буде діла.В еврозоні Ворскла грала командою без тренера і початок чемпіонату теж без тренера.Керівництво Ворскли прогавило відверто Максимова.А тепер немає команди.
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Letifer
Ща возьмут и лишат очков из-за трансляции...
Sunrise
Через матч обнадеживает Заря)  Ещё реализацию бы получше. Команде спасибо! А вот к  руководству вопросы по трансляции. 
Stanislav Matusevych
Давно я цього не писав, але від зміни клубу нічого ж не змінюється. Боже, яке Скрипник дно! Ніби й легіонерів вдалося підписати на заміну тим, що пішли, й пару непоганих українців додому повернути, а в результаті має радіти, що не з великим рахунком своїй колишній команді програв. Взагалі компактності в грі нема ніякої, величезні дірки по всьому полю. Окрема геніальність, що поставив молодого опорника грати центрального захисника, залишивши на банці досвідченого Яворського. Браво, недотренер.
Зорю натомість із перемогою. Я не знаю, чи стане ван Леувен хорошим тренером, і взагалі чи вдасться серйозні задачі вирішувати нинішнім складом, але гірше, ніж за попереднього недотренера, бути точно не може. Дякую команді, що показали своє місце розпіареному нездарі.