Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 серпня 2022, 14:56
2434
0

Зоря – Ворскла. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Зустріч єврокубкових невдах: колишня команда Скрипника проти нинішньої

| Оновлено 23 серпня 2022, 14:56
2434
0
Зоря – Ворскла. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У першому турі нового чемпіонату зустрінуться два представники України в єврокубковому сезоні. При цьому і «Зоря», і «Ворскла» вже встигли вибути з Ліги конференцій, не зумівши подолати своїх перших суперників по турніру. Попередню національну першість, не дограну через рашистське вторгнення до нашої країни, суперники завершили на сусідніх місцях турнірної таблиці. Луганчани розташувалися на четвертій позиції, на 3 очки випередивши полтавський клуб.

Зоря

Луганська команда зазнала кардинальних змін у порівнянні з попереднім сезоном. З посади головного тренера «чорно-білих» пішов Віктор Скрипник, який тепер очолює найближчого суперника луганчан. Новим керманичем «Зорі» став нідерландський фахівець Патрік ван Леувен, який раніше працював в академії донецького «Шахтаря». Пішли із «Зорі» футболісти, довкола яких будувалася гра «чорно-білих». Йдеться про Вернидуба, Фаворова, Хомченовського, Громова, Шахаба. Ще одного лідера луганчан Кабаєва активно сватають до київського «Динамо». Гравцям, що пішли, на зміну прийшли як молоді, так і досвідчені футболісти.

До старту Української Прем'єр-ліги луганчани готувалися у Польщі, де провели низку товариських матчів. Команда ван Леувена здобула шість перемог при одній поразці, але суперники «чорно-білих», слід зазначити, були не високого рівня (за винятком «Легії» та «Вісли»). Наприклад, у своєму останньому спарингу луганці відвантажили польському «Рашину» десять голів.

Подивитися на оновлену «Зорю» та оцінити боєздатність луганської команди українські вболівальники могли у матчах «чорно-білих» проти румунської «Університаті» у рамках 3-го відбіркового раунду Ліги конференцій. Враження залишилися досить суперечливими. У першому поєдинку луганці продемонстрували добротну гру і з мінімальним рахунком обіграли суперників. А ось у матчі-відповіді ми побачили зовсім іншу «Зорю»: повільну і невпевнену. У Крайові підопічні ван Леувена програли з рахунком 0:3, завершивши виступ у Лізі конференцій.

Ворскла

Як уже згадувалося, на тренерському містку полтавського клубу відбулися зміни: Юрія Максимова біля керма «зелено-білих» змінив екс-наставник «Зорі» Віктор Скрипник. На трансферному ринку полтавці провели досить якісну роботу та поповнили свій склад бразильськими легіонерами, які не побоялися війни в Україні. «Ворскла» підписала захисників Феліпе Родрігеса та Габріеля Назаріо, а також взяла в оренду форварда Марлісона, відомого українським уболівальникам за виступами за «Металіст 1925». Також варто відзначити перехід до полтавської команди досвідченого Дениса Олійника. А ось придбання Андрія Кравчука викликало негативні емоції у вболівальників через відрізок кар'єри хавбека, який він провів у московському «Торпедо».

Літню підготовку полтавці також проводили у Польщі, зігравши сім спарингів (5 перемог та 2 поразки). У другому відбірковому раунді Ліги конференцій команда Віктора Скрипника протистояла шведському «АІКу». У першому матчі «зелено-білі» сподобалися своєю націленістю на атаку та вирвали перемогу завдяки шедевральному удару у виконанні Челядіна. А ось у повторному протистоянні «АІК» зумів відіграти гандикап: поєдинок перейшов у додатковий час. На жаль, долю путівки до наступного раунду вирішив сумнівний гол, який залишив полтавців за бортом євротурніру.

Статистика зустрічей

За очними дуелями «Зорі» та «Ворскли» спостерігається рівність. Ну, чи майже рівність. Луганчани обігравали суперників 11 разів, тоді як «зелено-білі» у 10 матчах святкували успіх. Ще 12 зустрічей завершилися внічию. Минулого чемпіонату луганці вирвали мінімальну перемогу. На 83-й хвилині єдиний гол забив Фрімпонг, якому асистував Аллах'яр.

Прогноз на протистояння

Боєздатність команд можна було оцінити тільки в матчах Ліги конференцій (товариські поєдинки в розрахунок не беремо). І слід зазначити, що полтавці сподобалися більше за своїх найближчих суперників. Це стосується як атакуючого потенціалу, так і захисної лінії, яка у «зелено-білих» виглядає більш зіграно. Тому ризикнемо поставити на перемогу команди Віктора Скрипника.

Орієнтовні склади

«Зоря»: Мацапура, Данченко, Імереков, Батагов, Вантух, Чурко, Назарина, Булеца, Крістіан, Нагнойний, Кабаєв.

«Ворскла: Різник, Бацула, Яворський, Зайков, Пердута, Олійник, Пуцлін, Родрігес, Козиренко, Степанюк, Марлісон.

23 серпня, вівторок

«Зоря» – «Ворскла»
Ужгород. Стадіон «Авангард». 15:00
 ТБ-трансляція: інформація уточнюється
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
ЗОРЯ ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 0:1

 

Parimatch  
  • 2.60
  • 3.30
  • 2.75
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 2.60
  • 3.30
  • 2.75
Зробити ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Анчелотті зізнався, хто буде кіпером Реала у матчах з Кадісом та Баварією
Футбол | 03 травня 2024, 15:09 3
Анчелотті зізнався, хто буде кіпером Реала у матчах з Кадісом та Баварією

У матчі-відповіді проти мюнхенців у старті вийде Андрій Лунін

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.