Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 19 серпня 2022, 18:55
663
0

Юрій ШЕЛЕПНИЦЬКИЙ: «У Ларнаці треба зіграти, як після перерви у Кошице»

Фахівець вважає, що «Дніпро-1» має всі шанси на групу Ліги Європи

| Оновлено 19 серпня 2022, 18:55
663
0
Юрій ШЕЛЕПНИЦЬКИЙ: «У Ларнаці треба зіграти, як після перерви у Кошице»
СК Дніпро-1

Колишній капітан національної збірної України Юрій Шелепницький розповів, що перешкодило дніпрянам досягти вчора позитивного результату й оцінив шанси підопічних Олександра Кучера в повторному протистоянні, яке відбудеться 25 серпня.

— Уже давно канули в Лету часи, коли футбольні команди з Кіпру на міжнародній арені були, як то кажуть, хлопчиками для биття. Завдяки плідній роботі зі зміною, запрошенню кваліфікованих легіонерів — тренерів та гравців, клуби із цієї країни поступово змусили із собою рахуватися. Ось і візаві дніпрян, АЕК, у кваліфікації Ліги чемпіонів дав бій більш іменитому «Мідтьюлланну» з Данії, а в попередньому раунді Ліги Європи змусив капітулювати сербський «Партизан», якого також вважали фаворитом.

— Відтак, про якусь недооцінку з боку дніпрян не могло бути й мови?
— Звичайно. А провальний перший тайм можна пояснити появою в стартовому складі «Дніпра-1» відразу кількох легіонерів, які приєдналися до команди зовсім недавно, і тому зіграності явно бракувало, особливо при діагональній підстраховці. Ось чому й виникали вразливі місця в обороні номінальних господарів на флангах, і добре, що обійшлося лише двома пропущеними м’ячами.

— Проте неприємно здивувало й те, що дніпряни були беззубими в наступі…
— Гостям удалося нейтралізувати висунутого на вістря атаки Артема Довбика, зрештою, той своєю незрозумілою пасивністю не створював їм якихось незручностей. Як на мене, Довбику в пошуках  м’яча слід було бути активнішим, зокрема, постаратися діяти з глибини поля. Тим паче, що дальні удари дніпрян ставали легкою здобиччю воротаря АЕКу.

— На що необхідно було звернути увагу своїх підопічних у перерві новому керманичу Олександру Кучеру, аби досягти зламу?
— Передусім, слід було додати в агресії, взяти на озброєння високий пресинг, чіпкіше діяти у відборі. По-друге, треба було підсилити лінію атаки. І необхідно сказати, що після перерви ми побачили зовсім інший «Дніпро-1». З’ясувалося, що Довбик може чіплятися за м’яч і не тільки самотужки загрожувати володінням гостей, а і вміло асистувати партнерам. Вдалим був вихід на заміну досвідченого Артема Громова, до проникнення якого до карного майданчика кіпріоти не завжди були готові, виникали в них проблеми й після вертикальних передач господарів. Біля воріт АЕКа почали виникати гольові моменти, і коли б пощастило з реалізацією,то дніпряни могли би врятувати, здавалося, безнадійно програний матч…

— Отож, незважаючи на поразку в Кошице, ви не вважаєте «Дніпро-1» приреченим?
— Ні, другий тайм подарував надію, що ще не все втрачено. Треба серйозно попрацювати над помилками і постаратися в Ларнаці зіграти так, як після перерви в Кошице. АЕК не справив враження непрохідної команди. Ось тільки турбує коротка лава запасних дніпрян і те, що через агресію росії дуже бракує досвіду офіційних поєдинків…

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.