Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 19 серпня 2022, 18:02
9784
28

Невдалий дебют. Дніпро-1 поступився АЕКу в Кошице

Колектив Олександра Кучера зменшив власні шанси на участь у Лізі Європи

| Оновлено 19 серпня 2022, 18:02
9784
28
Невдалий дебют. Дніпро-1 поступився АЕКу в Кошице
СК Дніпро-1

З усіх українських клубів, що цього сезону стартували в єврокубках, найпізніше свої виступи розпочав «Дніпро-1», який в Словаччині приймав АЕК. На відміну від «Ворскли» і «Зорі», дніпровська команда завершити євросезон в кваліфікації не може - у разі непроходу кіпрської команди група Ліги конференцій все одно чекатиме на підопічних Кучера. Але, звісно, хочеться більшого.

Порівняно з минулим сезоном, склад дніпрян серйозно змінився, що і не дивно - часи такі. Дебютували за команду Валеф, Танчик, Бузанелло, Пуріта, Сарапій і Бланко. Тренер теж новий, причому зовсім неочікуваний - на сайті УЄФА головним значився тренер воротарів Валерій Городов. Все через відсутність ліцензії PRO в Олександра Кучера.

Незіграність складу кидалася в очі. Відразу на початку Бланко намагався на індивідуальній майстерності накрутити опонентів, але взаємодія з партнерами була неідеальною. Сарапій теж постійно віддавав передачі в нікуди - там, по його задумах, мали бути свої, але їх не було.

Стартовий натиск «Дніпра-1» змінився перехопленням ініціативи кіпріотами. І після кількох заблокованих ударів вони таки досягли свого - Танчик дав себе пройти Енглезу справа, після чого пішов пас на Альтмана, який невдало прийняв м'яч, але ніхто не вибив і другим дотиком однофамілець відомого нашого тренера розстріляв ворота Валефа.

В «Дніпра-1» помітним став Бузанелло - за кілька хвилин він встиг і пробити зліва в руки супернику, і обрізатися в центрі поля, і ліквідувати після ривка свою ж помилку, не дозволивши супернику вийти на побачення з кіпером.

Перші хвилини здалося, що в АЕКу нема нічого особливого. Але це враження швидко розвіялося. Швидкі забігання по флангах, постійний тиск знову дали результат. І знову Танчик взяв участь в епізоді, давши себе пройти і вибивши м'яч в підкаті на кутовий. Але не він став головним антигероєм епізоду - після подачі Валеф не потрапив по м'ячеві, той від Мілічевича потрапив в голову Сваткові і відлетів у сітку - 0:2.

Після цього АЕК відійшов в захист, а «Дніпро-1» після того, як відійшов від шоку, став контролювати гру. Але єдиним вартим уваги до перерви моментом дніпрян стало зміщення Пуріти справа в стилі Роббена-Мессі-Ярмоленка і удар трохи мимо лівої дев'ятки. У гостей були моменти цікавіші, але Фараж і компанія їх не використовували.

Склалося враження, що ця команда має потенціал, легіонери-новачки виглядали досить цікаво, але жахлива незіграність перешкоджала показати пристойний ігровий результат.

Після перерви на полі з'явився Громов, який замінив Когута. І гра відразу перемістилася в штрафний кіпріотів - Громов двічі бив, не дуже вдало, але факти ударів тішили. Бузанелло бив з гострого кута - воротар відбив. І сплеск активності закінчився ударом Довбика з перспективного штрафного в стінку.

Проте перепочинок тривав для гостей зовсім трохи, після чого в нас виник супермомент. Після подачі зліва Довбик пробив в обличчя супернику, а Громов боковими ножницями потряс поперечину воріт Тумбаса. Стало набагато цікавіше, АЕК почав відверто тягнути час - його футболісти після кожного зіткнення падали на поле і старалися там лежати максимально довго.

Ініціатива повністю перейшла до дніпрян. Вони буквально затиснули АЕК на його половині, але дотиснути ніяк не вдавалося. Щоправда, нічого цікавішого за простріли і навіси виконувати не вдавалося, але контраст з першим таймом був очевидним.

Щоправда, рідкісна контратака гостей могла б зовсім поховати надії наших на позитивний результат. Дьюрчо метрів з 30 довго готував удар з дозволу дніпровських опорників і пробив в праву штангу. Явно пощастило. 

І в останню десятихвилинку гості виявилися затиснутими не то що на своїй половині, а в своєму штрафному. Вони буквально лягали під удари, але дніпряни таки добилися свого - після навісу з кутового від Піхальонка Сваток скоротив розрив у рахунку.

Наші дуже хотіли звести матч до нічиєї, але фарту не вистачило. Ще й Сарапій на останніх секундах заробив другу жовту картку і пропустить матч-відповідь. Щоправда, сьогодні Едуард явно не вразив, як і Танчик.

Якщо на Кіпрі буде гра, як в другому таймі, то груповий етап Ліги Європи від «Дніпра-1» нікуди не дінеться. Шкода, що дніпровська команда підтримує давню традицію українців у єврокубках - наробити собі проблем і героїчно їх вирішувати. Надіємось, що вирішити вдасться, є досить якісні і новачки, і старожили.

Ліги Європи УЄФА. Кваліфікація. Плей-оф. Перший матч.

«Дніпро-1» – АЕК Ларнака - 1:2

 Сваток, 90 – Альтман, 16, Сваток, 30 (авт.)

Сарапій, 63 – Луїш Густаву, 62, Касас, 90+3

  Сарапій, 90+5 (друге попередження)

«Дніпро-1»: Макс Валеф – Бусанелло, Сваток, Адамюк, Танчик – Сарапій, Когут (Громов, 46) – Бланко, Піхальонок, Пуріта (Назаренко, 61) – Довбик.

АЕК Ларнака: Тумбас – Енглезу (Касас, 59), Гонсалес, Мілічевич, Росалес – Луїш Густаву (Мамас, 86), Альтман, Оєр – Дьюрчо (Трічковські, 86), Лопеш (Ромо, 58), Фараж (Бруну Гама, 66).

Арбітр: Тобіас Штілер (Обертсгаузен, Німеччина).

Стадіон: «Кошицька футбольна арена» (Кошице, Словаччина).

Удари (у площину): 23 (13) – 22 (10)
Кутові: 8 – 8
Оффсайди: 1 – 2.

ДНІПРО-1 - АЕК ЛАРНАКА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 25°C

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 28
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Милчел Авек
Не припомню, а наши команды киприотам раньше вообще хоть раз проигрывали?
Mac_Gyver
Чому б нам не зарахували ті самі 4.333 що й росії? Бо можемо й не набрати стільки. Чи ми для цього також маємо щось анексувати та розтрощити якісь міста артилерією?
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Віталій Ткачук
Можна ж було хоч не програти! Це ж не Вільяреал чи Фіорентина, а всього лише кіпрський АЕК.
musuk
З такою грою треба чуда чудесного щоб взяти 6-7 очок в лізі конференцій
Lion
Жду коментариев березы...
Aleks04
По персоналіям, Бланко намбер ван. Звісно, що гравця такого рівня заманили великими грошима. Але потрібні високоякісні гравці на флангах. 
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Yass
На кожні 8 кутових Сваток забиває один гол
Руслан Кириченко
Если они нас выбивают,то мы в Лигу Конференций переходим или вообще вылетаем с еврокубков? 
Макс Максов
Наступна новина: "Коломойський був помічений в казино Монте-Карло")
Артем Дима футболист
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Roma513
Ну блин Макс Вафел и наигал.
Igor_Avtoigor
В следующем поединке Днепр1 выиграет, в этом забили 2 один не засчитали, хотя на повторе было видно что мяч пересёк линию
Юрий Мирошниченко
Проклятье харьковчан.... 
Прекрасный результат!!! 
   Продолжайте в том же духе.. 
VitosKH
Мало за Кучера дали,надо было больше
Serggio007
Лохмандеї..... 
Aleks04
Хряківська торсида тільки послабила команду. Просто жахіття. Сарапій, Танчик, Кучер - це аматорський рівень. Якщо Шахтар грає на такому ж рівні, то друге місце ще не втрачене..
Злий Глобинець
Динамофани колись писали тут, що Дніпро-1  у наступній УПЛ виб'є Шахтар із зони Ліги Чемпіонів і займе 2 місце (перше, за їх версією, звісно ж ДК). Точно? Ну-ну...