Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Плавання
| Оновлено 15 грудня 2022, 11:27
622
0

Романчук зізнався, що перед ЧС розмірковував про завершення кар'єри

Михайло мав складний період

| Оновлено 15 грудня 2022, 11:27
622
0
Романчук зізнався, що перед ЧС розмірковував про завершення кар'єри
Getty Images/Global Images Ukraine. Михайло Романчук

Лідер збірної України з плавання Михайло Романчук розповів, що перед ЧС-2022, на якому він здобув два медалі, роздумував щодо завершення кар'єри через проблеми зі здоров'ям.

«Я більше задоволений [результатом на ЧС], бо рік видався надзвичайно складний. З вересня 2021 року він йшов не так як треба. Спочатку одна хвороба – проблеми зі здоров’ям, після Нового Року я другий раз захворів з температурою під 39, і потім у лютому почалася війна і я також зупиняв тренування. Тобто я сезон починав три рази. У деякі моменти навіть були думки – кинути плавання. Тому, що воно якось все взагалі не складалося. Скажу, що чемпіонат світу склався досить непогано, як для спортсмена, який роздумував завершити свою кар’єру.

Виступом у басейні на чемпіонаті світу в Будапешті я задоволений 50/50. У зв’язку з тим, що на 800 метрах вільним стилем я виступив з рекордом України і було все класно – третє місце. Але на дистанції 1500 метрів, щось склалося не так. Все ж таки дуже важкі морально змагання, у зв’язку з війною, яка відбувається в Україні. Важко зосередитись через це, але нічого. Те, що не вбиває нас, робить нас сильніше. Скажімо, це морально та ментально зміцнить мене.

Виступами на відкритій воді задоволений на всі сто відсотків. Все ж таки є історична медаль для України. Звичайно, на 10-кілометровій дистанції також хотілося поборотись за нагороди. Але все ж я тільки розпочав цей шлях і потрібна практика та досвід. Саме тому ми працюємо над цим і сподіваюсь, що до Олімпіади в Парижі на дистанцію 10 кілометрів дійду з багажем досвіду і гарними результатами», – сказав Романчук.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.