Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 06 червня 2022, 12:15
24961
149

Вирішальна битва програна. Україна поступилася Уельсу та не поїде на ЧС

Все вирішив автогол

| Оновлено 06 червня 2022, 12:15
24961
149
Вирішальна битва програна. Україна поступилася Уельсу та не поїде на ЧС
Getty Images/Global Images Ukraine

Багатостраждальний, але від того не менш гордий та завзятий український народ, наразі переживає черговий виток агресії проти нашої країни. Хтось каже, що говорити про футбол у такий скрутний час є недоречним, але досвід переможного матчу національної збірної України з футболу в кваліфікаційному матчі проти Шотландії (3:1) свідчив про геть протилежне.

Завдяки цьому успіху «синьо-жовтих», ми не тільки змогли додати трохи ендорфінів у свій щоденний раціон емоцій, а й власне команда Олександра Петракова здобула можливість зіграти у вирішальному матчі проти Уельсу в Кардіффі за право представляти свою країну на мундіалі в Катарі. Гостинний стадіон «Кардифф Сити», як і вся Велика Британія, радо зустріла українську збірну, проте ми приїхали з конкретною метою – перемагати, тож компромісів не потрібно було шукати.

Getty Images/Global Images Ukraine

І Україна дійсно розпочала дуже потужно, коли вже на третій хвилині рикошет від захисника та потужна злива завадили голкіперу Хеннессі впоратися з дальнім пострілом Олександра Зінченка зі штрафного в середній зоні. Шкода, що наші футболісти поквапилися з розіграшем стандартного положення, не дочекавшись дозволу від арбітра, тож влучний постріл довелося скасовувати. Утім, команді Петракова це геть не заважало й надалі чинити тиск на чужій половині поля, даючи воротарю суперників приводи вступати в хід поєдинку.

На відміну від протистояння проти Шотландії, моментів біля воріт представників Британських островів було хоч греблю гати. Залишалося тільки забивати, із чим у «синьо-жовтих» зрештою виникли настільки серйозні труднощі, що залишалось тільки хапатись за голову кожен раз, коли Хеннессі вчергове виходив «сухим» із ситуацій.

Getty Images/Global Images Ukraine

Яремчук, Циганков та Зінченко почергово руйнували захист валлійців у широких швидких атаках, проте на 34-й хвилині поодинокий вихід у контрнаступ через лівий фланг від Джеймса призвів до тяжких для нас наслідків. Руслан Маліновський збив суперника на підступах до штрафного, а потім Андрій Ярмоленко невдало підставив голову під не надто важку подачу Гарета Бейла зі стандарту.

Не такий підсумок першого тайму ми очікували побачити, із огляду на дії команди Петракова, проте проти стану справ на табло нічого не можна було протиставити. А ось відносно певних рішень іспанського арбітра Лаоса – так залюбки! Очевидний пенальті за раптовий фол Аллена проти Ярмоленка на лівому фланзі штрафного під час спроби вибити м’яча куди-подалі незадовго до перерви бригада VAR чомусь так і не побачила, що стало приводом для суперечок для вболівальників за час нетривалої паузи.

Getty Images/Global Images Ukraine

Друга половина гри була досить прогнозованою стосовно поведінки Уельсу з точки зору гри в захисті, проте саме з моменту господарів ми розпочинали хід подій. Ремсі відверто вибачив нашу команду, коли невдало в дотик завершив простріл із лівого флангу з меж штрафного. Подеколи в «червоних драконів» виникали можливості турбувати Бущана, проте гру майже повністю тримала під власним контролем Україна.

Про моменти біля воріт Хеннессі було марно казати, бо їх потрібно було перетворювати на забиті м’ячі. Проте голкіпер суперників був максимально впевненим у власних силах, тож навіть вбивчі нагоди Ярмоленка та Довбика завершувалися виключно нашим розчаруванням. А тут ще й суперники раптово могли вискочити до контратаки з завершальним ударом у стійку, як ото зробив Неко Вільямс на 75-й хвилині, після чого Бущан подарував ще трохи надії на успіх магічним відбиттям удару Бейла з близької дистанції. Однак, зрештою, дивовижного порятунку не сталося – команда Петракова билася до останнього, проте вдачі в неї не було.

Getty Images/Global Images Ukraine

Фінальний свисток іспанського арбітра Антоніо Мігеля Матеу Лаоса подарував перепустку до чемпіонату світу в Катарі збірній Уельсу. Для національної команди України відбулася зупинка за крок до мрії.

Плей-оф відбору ЧС-2022.

Уельс – Україна – 1:0

Ярмоленко (34, автогол)

Аллен (2), Джеймс (3) – Миколенко (32), Мудрик (90+4)

Уельс: Хеннесі, Н.Уільямс, Родон, Б.Девіс (Норрінгтон-Девіс, 90+3), К.Робертс, Джеймс (Джонсон, 71), Аллен, Ремзі, Ампаду, Бейл (Уілсон, 83), Мур.

Україна: Бущан, Миколенко, Матвієнко, Забарний, Караваєв, Степаненко (Сидорчук, 70), Циганков (Мудрик, 77), Зінченко, Маліновський (Шапаренко, 70), Ярмоленко, Яремчук (Довбик, 77).

Арбітр: Антоніо Матеу Лаос (Іспанія)

Стадіон «Cardiff City Stadium» (Кардіфф, Уельс)

УЕЛЬС - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

34’
ГОЛ ! Автогол забив Андрій Ярмоленко (УКРАЇНА).
Оцініть матеріал
(250)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 23 квітня
Футбол | 23 квітня 2024, 11:00 0
СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 23 квітня

Важливі події у всіх видах спорту спільно від Sport.ua та GGBET

Стимуляція конкурента Шахтаря. Зоря була близька до подвійної премії
Футбол | 23 квітня 2024, 11:12 6
Стимуляція конкурента Шахтаря. Зоря була близька до подвійної премії

Ймовірно, Динамо пообіцяло клубу велику суму за матч із Шахтарем

Коментарі 149
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Тарас Михайлович
Пишу вам кацапи. У нас будуть поразки, у нас будуть перемоги, а у вас не буде НІЧОГО! Слава Україні! Слава ЗСУ!!!
Mac_Gyver
Удары 9 - 24, Удары в створ 1 - 9, Владение 40% - 60%. Уэльс тупо отскочил.
Cityzen83
За чем этот вар? Если не ставят 100 процентный пенальти в первом тайме. Очень жаль. Была бы для многих отдушина в это время, которое засрала пидораша.
Jaime_Lannister
Головна перемога попереду. Дякуємо команді. Не пощастило, буває. 
ya_3
Нажаль, сьогодні фарт був не на нашому боці. Але все одно - дякуємо хлопцям за наші емоції та за те, що попри всі негаразди, вони дали нам впевненість у найбільш важливій перемозі!
elPadrino
Ярмола сломался психологически,нужно было его менять в перерыве
Artem !
На жаль, таке буває. У валійців і моментів не було. Грали добре, але не пощастило.
adidas777
Гра збірної викликає якщо не оплески, то точно велику повагу!Ця збірна має майбутнє!Головне, що це майбутнє було б у всій нашій країні! А воно точно буде!Слава Нації!Смерть ворогам!
SokolikS
Гарна гра, рівні команди, а вирішив усе шалений гол ! 
Перевага була навіть на нашій стороні, так що до хлопців немає претензій, складно зрозуміти тут багатьох коментаторів.
BekXan
Дяка хлопцям.Таке життя.Головне щоб такого не було треба вигравати групу ось це головне.
Михайло Голинський
Хлопці старались, але виграє не той хто гарніше грає, а хто більше забиває. Ярмоленко багато допоміг Збірній, не маю права критикувати. Маліновського не треба було міняти, але що зроблено - те зроблено. По грі наші були на голову вище, проте фарт на стороні Уельсу. Україна ще не раз переможе!
KIEWADIM
Малину нельзя было менять, а Ярмолу нужно было
Nordenus
Только так по тупому мы и могли проиграть этому Уэльсу. Снова не забиваем. Снова привозим. Все стабильно. Дело тут не в фарте или тренере, футболисты такие.
axylinam
В этом матче нашим не хватило исполнительского мастерства, хотя в целом команда смотрелась хорошо, ну и как обычно сделали очередной царский подарок 
scorpio16
Хлопцям дорікнути нема за що, все що могли вони зробили, свої моменти треба звичайно реалізовувати. Все інше, то футбол і таке буває. На жаль не фарт з плей-офф для нас продовжується
GloryUkraine
 На жаль відсутність ігрової практики все таки дала про себе знати, хоч і валійці краще не зіграли. Як на мене, то Петраков трохи запізнився з замінами. Гра не виходила, треба було на другий тайм відразу випускати свіжі сили.
DED_PANAS
Ось така куйня, малята… Усім хотілося забити, фарт кудись пішов
Владислав Рейский
Обидно пролетели, как обычно дошли героически куда аж преодолевая трудности, но моменты надо реализовать, а то дурняк залетел и все тут 
hlib.kozak
Мені було приємно дивитись на те, як збірна грала. І хоч ми і програли і не забили. Але скільки таких матчів програють сильніші збірні. Маючи купу моментів. І ми на шляху розвитку програємо іще не 1 такий матч. Але я вдячний Шевченку, і команді, що вони з бєй бєгі почали грати в футбол. Є пас, є комбінації, є рух, є думка. Дивитись цікаво. Щодо Петракова, то хоч мені і не подобається, його публічний акцент на емоційну складову гри і "фарт", але об"єктивно збірна при ньому грала гарно. Не знаю чи це його заслуга чи чия. В будь якому випадку, потрібно, щоб наш футбол розвивався. Ми вже не на рівні бєйбєгі команд, але ще не Хорватія і не Данія. Потрібна систематична робота, щоб дійти до їх рівня.
Alehandro
Вспомнился матч с македонцами и момент, когда в совершенно бесперспективном моменте Пандев на милисекунду опередил Караваева и получил удар по ноге... Тогда судья поставил пенальти. Сегодня момент с падением Ярмоленко был более очевидным. Интересно почему Лаос тут не поставил?