Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 07 червня 2022, 01:30
34329
15

Уельс – Україна. Прогноз та анонс на матч плей-оф ЧС-2022

Фінал, і цим усе сказано

| Оновлено 07 червня 2022, 01:30
34329
15
Уельс – Україна. Прогноз та анонс на матч плей-оф ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

П'ятого червня національна збірна України має провести ще один «матч життя». У фіналі плей-оф ЧС-2022 підопічні Олександра Петракова зіграють на «Кардіфф Сіті Стедіум» проти збірної Уельсу. Цей двобій визначить останнього від Європи фіналіста Мундіалю-2022.

Уельс

«Дракони» свій півфінальний поєдинок плей-оф – проти збірної Австрії – зіграли ще наприкінці березня (24 числа). І виграли 2:1. Ось відтоді підопічні Роба Пейджа чекали на переможця протистояння Шотландія – Україна, щоб зустрітися з ним у фіналі.

Після гри з австрійцями збірна Уельсу провела лише два офіційні поєдинки. Перший – ще у березні – зі збірною Чехії. У Кардіффі опоненти у рамках товариської гри розписали бойову нічию 1:1.

А ось останній наразі поєдинок британці зіграли зовсім недавно - в перший день літа. У стартовому турі Ліги націй збірна Уельсу гостювала у Польщі. І в запеклому поєдинку програла 1:2. Гості першими відкрили рахунок, але у другій половині зустрічі господарі зуміли переламати перебіг гри, а переможний гол забили за п'ять хвилин до кінця основного часу.

Пейдж свідомо не поставив на гру проти «кадри» своїх лідерів, маючи на увазі поєдинок проти збірної України. Проте гра з поляками головному тренеру збірної Уельсу сподобалася. За його словами, справедливим підсумком матчу мала б стати нічия.

Коротко про шлях Уельсу до плей-оф ЧС-2022. Британці виступали у «бельгійській» групі Е, в якій посіли друге місце. «Червоні дияволи» там були поза конкуренцією. А ось за друге місце Уельс боровся із Чехією. І в підсумку виграв цю сутичку. В активі команди Пейджа у відборі – чотири перемоги, три нічиї і лише одна поразка (бельгійцям). Цікаво, що у цьому турнірі «дракони» не змогли вразити чужі ворота лише один раз – у грі проти збірної Естонії (0:0).

Гру збірної Уельсу досі визначає її капітан і лідер Гарет Бейл. Саме він став автором дубля у ворота збірної Австрії, що й визначило вихід валлійців у фінал плей-оф. Проте вже колишній півзахисник «Реалу» зараз далеко «не той». На клубному рівні Гарет фактично був «поза грою» останні два сезони: то травми, то нудьга, то гольф. У чемпіонаті Іспанії, що недавно завершився, Бейл лише раз виходив в основі «королівського клубу».

Getty Images/Global Images Ukraine

Фактично, Бейл у «Мадриді» та зі збірною Уельсу – дві різні людини. Найкращий бомбардир в історії «драконів» у своїй національній команді по-доброму перевтілюється, але його кондиції все одно бажають кращого.

Подібне можна адресувати ще одному лідеру збірної Уельсу – Ремзі. Минулого сезону цей півзахисник втратив місце в основі «Ювентуса» і був відданий в оренду в «Глазго Рейнджерс». Але й там грав дуже мало: лише п'ять матчів.

Не мають достатньої ігрової практики і два основних голкіпера збірної Уельсу - Хеннесі та Уорд.

Інші виконавці колективу Пейджа у зв'язку з цим можуть похвалитися достатнім ігровим часом, але виступають вони, здебільшого, у нижчих англійських лігах.

Тобто, за ігровими та індивідуальними показниками збірна Уельсу - команда приблизно одного рівня зі збірною Шотландії. До того ж, команда є досить віковою. Силовий вертикальний футбол, ставка на флангові забіги та наступні простріли й навіси, і, звичайно ж, Гарет Бейл, його гольове чуття та відмінне виконання стандартів. При переповненому домашньому стадіоні валлійці, безперечно, отримають друге дихання. Але називати цю команду зараз «непрохідною» навряд чи доречно.

Роб Пейдж, головний тренер збірної Уельсу:

- Найважливіший матч у нас буде у неділю. Тому своїх найтоповіших гравців я не став наражати на небезпеку і не випустив у грі проти збірної Польщі в першому турі Ліги націй. Ми зберегли сили Бейла, Ремзі та Аллена. Подивимося, що буде п'ятого червня, але це справді найважливіший поєдинок для Уельсу.

Україна

Наступного дня після переможного матчу проти збірної Шотландії делегація збірної України відбула до Кардіффа. Там, на тренувальній базі «Кардіфф Сіті», підопічні Петракова й готувалися до вирішальної сутички проти Уельсу.

Тренерський штаб «синьо-жовтих» дозував теоретичні заняття із практичними. І з роботою у тренажерному залі.

Вже в Кардіффі до команди приєднався ще один новобранець – півзахисник «Бордо» Ігнатенко. Настільки пізнє «приєднання» пояснюється банально просто: довго чекав на оформлення британської візи.

Олександр Зінченко, якому такий клопіт партнера зі збірної давно не знайомий, так охарактеризував майбутній поєдинок проти «драконів»: «кожен з нас має провести свій найкращий матч у житті».

Getty Images/Global Images Ukraine

І це дійсно так, враховуючи і рашистську агресію, що триває в Україні, і втома після гри в Глазго. Що б хтось не говорив після нашої перемоги над Шотландією, все одно треба визнати, що той матч забрав дуже багато сил у наших футболістів. І не лише фізичних, а й емоційних, що також дуже важливо.

Тому нашому тренерському штабу потрібно насамперед відновити гравців, привести їх знову до одного «знаменника».

Цікаве питання щодо манери гри «синьо-жовтих» на «Кардіфф Сіті». Чи готова наша команда знову грати «першим номером», чи все-таки діятиме на контратаках? Здається, що українці знову спробують «зробити заділ» у першій половині гри, коли будуть свіжі і вистачатиме сил. А як вирішить Петраков – побачимо.

Щодо нашого стартового протоколу. Переможний склад не змінюють - це правило, швидше за все, буде затребуваним і в нашому випадку.

Олександр Петраков, головний тренер збірної України:

- Ми зробили невеликий крок та вийшли у фінал. Ще є гра з Уельсом. Ми зробимо все можливе. Пишаємося, що ми українці, що прославляємо Україну у цей тяжкий час. Дякую, Глазго! Я поїхав до Уельсу.

Особисті зустрічі

Майбутній поєдинок для опонентів стане четвертим очним протистоянням. Вперше українці та валлійці зустрілися на футбольному полі у відборі на ЧС-2002 року. Обидві зустрічі закінчилися однаково – нічиєю 1:1. Наступного матчу між командами довелося чекати довго: 15 років. 2016-го в товариській зустрічі українці виявилися сильнішими - 1:0.

Прогноз

Пейдж недаремно свідомо «забив» на гру першого туру Ліги націй проти Польщі. Головний тренер Уельсу не приховує, що гра проти збірної України – головна на цьому етапі. Якщо не сказати більше, адже «дракони» не грали на фінальних стадіях Мундіалей з далекого 1958 року. Тому можна не сумніватися, що Бейл і компанія зроблять все, що від них залежить, щоб пробитися на ЧС.

У свою чергу, можна не сумніватися й у тому, що у подібному ключі мислять та діють і наші гравці та тренери. Показові слова Зінченка було наведено вище. На боці господарів – підтримка стадіону та мотивація, але те саме можна сказати і на нашу користь, адже весь гостьовий сектор на арені буде заповнений нашими вболівальниками.

Швидше за все, гра в Кардіффі не буде такою яскравою, як у Глазго. Тут може статися «шахова партія». Тобто результат поєдинку вирішить один м'яч. Прогнозуємо, що його автором стане гравець збірної України.

Орієнтовні склади:

Уельс: Уорд, Девіс, Родон, Ампаду, К. Робертс, Н. Вільямс, Аллен, Ремзі, Джеймс, Вілсон, Бейл

Україна: Бущан, Караваєв, Матвієнко, Забарний, Миколенко, Степаненко, Маліновський, Зінченко, Циганков, Ярмоленко, Яремчук.

 

5 червня, неділя

Уельс – Україна
Кардіфф. Стадіон «Мілленіум». 19:00
УЕЛЬС – УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Антоніо Лаос (Испанія)
Прогноз Sport.ua — 0:1

 

Parimatch  
  • 2.85
  • 3.05
  • 2.80
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 2.86
  • 3.15
  • 2.86
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(117)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 44
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Ювентус став першим фіналістом Кубка Італії, насилу пройшовши Лаціо
Футбол | 24 квітня 2024, 00:10 1
Ювентус став першим фіналістом Кубка Італії, насилу пройшовши Лаціо

Бьянкочелесті зуміли відіграти гандикап у два м'ячі, але все вирішив Мілік

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Хлопці я вам бажаю тільки перемоги.
Нехай фарт буде на нашій стороні
roman roizin
Парни, без шапка законодательства . Просто играйте спокойно в свое игру . и забейте на один мяч больше их
Макс Максов
Вперед до перемоги! Віримо у вас хлопці!
Олег Мандрівник
Верим в команду
Владислав Рейский
Выиграли Евровидение надо и на ЧМ выходить, тем более орки не переживут после того как и за шкирку выкинули 
Puppet_master
Де показують? чи он-лайн?
Vall69
Подскажите пожалуйста, будет ли трансляция по бесплатному ТВ? Если да, то по какому каналу?
umnuy2
Если бы не аспект физики-видно было с 60 минуты с шотландцами я бы вообще не переживал за результат. Мы сильнее их.Но вот и дождь очень плохо-а его передают.
WladWest
И шо будет транслировать матч?
Умник
Чемпионат Украины по футболу возобновится в августе, сообщил президент УАФ Андрей Павелко в интервью Associated Press.
По крайней мере, так выглядит план на сегодняшний день.
"Мы вместе с президентом приняли решение, что в августе возобновим чемпионат Украины. В Украине мы будем играть на всех уровнях: УПЛ, Первая лига, Вторая лига, Женский чемпионат. На всех уровнях мы стартуем в августе", - заявил Павелко.
Он сообщил, что проведение матчей обсудят с военными и правительством, как это безопаснее организовать.
Каким образом?Или что то знают?