Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 18 квітня 2022, 20:11
24147
194

Чому Суркіс, не відпускаючи гравців в збірну України, грає з вогнем

Позиція президента «Динамо» неприйнятна під час війни

| Оновлено 18 квітня 2022, 20:11
24147
194
Чому Суркіс, не відпускаючи гравців в збірну України, грає з вогнем
ФК Динамо. Ігор Суркіс

«Динамо» – ви серйозно?! Ви взагалі хто?! Ви взагалі навіщо? Ви взагалі де? Хоча у цьому випадку відомо де – за кордоном, проводить благодійні поєдинки під гаслом «Матч за мир, зупинимо війну!». Ту саму війну, факт якої ваш шановний президент визнав майже через місяць рашистської агресії, а його рідний брат, народний депутат України, який втік разом з тим самим президентом за «бугор», досі так і не зміг із себе видавити хоча б щось виразне з приводу війни. Але зараз поки що не про це. А про те, що «Динамо» відмовляється відпускати своїх футболістів до табору національної збірної України для підготовки до гри плей-оф ЧС-2022 проти збірної Шотландії.

На мій погляд, проблем у даному питанні не те що не мало бути, це питання взагалі не мало виникати в розпорядку дня як таке. Головний тренер нашої збірної анонсував тренувальний збір своїх підопічних у Словенії з 29 квітня. Отже, всі клуби, футболісти яких отримали почесне право бути викликаними під прапори головної команди країни, повинні взяти під козирок. І всіляко допомагати цій головній команді країни. Але в нас чомусь виходить підміна понять.

Трохи раніше ми тут міркували на тему – а чи потрібно було відпускати футболістів «Динамо» та «Шахтаря» до Європи (для благодійних поєдинків). Я особисто був «за», але з застереженням: краще б замість двох провідних наших клубів за кордон випустили національну збірну України, яка проводила б серію товариських поєдинків – і проти клубів, і проти збірних, - збираючи б кошти на допомогу ЗСУ та біженцям, а паралельного награваючи зв'язки та схеми. Так було б правильно з усіх точок зору. Але чомусь відпустили лише два наші провідні клуби. Що сподобалося не всім тут у нас. Точніше, багатьом не сподобалося. Але, повторюся, особисто я вважав, що така ініціатива «Динамо» та «Шахтаря» має право на життя.

Власне, я й надалі продовжую так вважати. Але в цьому контексті з боку відомства Ігоря Суркіса йде цілковита партизанщина. Цей шановний, а ще більш досвідчений функціонер чомусь переплутав доброту зі слабкістю. Ігоре Михайловичу, футболістів вашої команди (поки що вашої, якщо що) відпустили за кордон як виняток. Хочу ще раз вам нагадати, що в нашій країні – війна. І, отже, військовий стан, згідно з яким громадяни від 18 до 60 років повинні перебувати в Україні та у разі потреби з'явитися до військкоматів за місцем прописки. Вам за шістдесят, вас це не стосується. А ось вашого брата, який старший за вас, стосується безпосередньо, бо він, на хвилиночку, якщо ви забули, народний депутат, і в ці страшні та тяжкі часи має бути разом зі своїм народом. А не зі своїми мільйонами, які вивезені/не вивезені через закарпатську митницю. Але зараз не про це. Головне в цьому випадку, що вашим гравцям пішли назустріч і відпустили їх за межі країни. Хоч і не мали б. За всіма законами воєнного часу. За регламентом воєнного часу, якщо вам завгодно.


ФК Динамо

Але ось ви «обговорили» це питання з Мірчею Луческу, який у свою чергу «з висоти свого досвіду» вважав, що краще футболістам «Динамо» готуватися до матчу збірної України проти Шотландії в «серії благодійних матчів з топ-клубами Європи». Не офігелі? Ну, я промовчу про «топ-клуби»: там найвідоміший – «Айнтрахт». Але не суть. Суть у іншому. Скажіть на милість, чому це іноземець, який закликав не позбавляти росіян можливості представляти свою гнилу країну на міжнародних змаганнях, має бути мірилом та істиною останньої інстанції? Чому?

Невже ви думаєте, що в іграх проти команд на кшталт «Левські» та «Аустрії», при всій до них повазі, які, напевно, зіграють не основним складом, динамівські збірники отримають такий необхідний ігровий тонус? Їм же, «Левські», «Аустрії», «Айнтрахту» та іншим шановним клубам, які погодилися грати з «Динамо» під таким благородним гаслом, важливо грати не так проти конкретного Шапаренка чи Забарного, як проти «Динамо» як такого. Проти одного із символів України. І нічого страшного не буде, якщо за «Динамо» у таких поєдинках зіграють гравці молодіжки. А то й зовсім якийсь хлопчик із Бучі. За прикладом «Шахтаря». На мій погляд, ось так було б правильніше. З усіх ракурсів.

Ви там говорите про регламент ФІФА та інші начебто правильні речі. Правильні у мирний час. Якби це було у мирний час, ніхто б вам і слова не сказав. А тут... Вам зробили благо, відпустивши за кордон, коли в нашій хаті війна, а ви тепер, вибачте, намагаєтеся залізти на стіл з ногами. Погано пахне від вашої заяви. І від листа під підписом Чохонелідзе (він хоч його читав?). Дуже погано.

Якщо вам хоч трохи дорога доля вашої Батьківщини, вашої національної збірної та вашої команди, відпустіть гравців у збірну. У термін, названий Петраковим. Відпустіть і вибачтеся. Тоді лише інцидент буде вичерпано.

А якщо ні, то УАФ має всі законні підстави загнати вас і ваш клуб «за можайськ». Або слідом за російським кораблем. Тому що в цьому випадку національна асоціація – це держава, а ваші підопічні – її структурний підрозділ. Так що не грайте з вогнем – моя вам порада. Тому що, посіявши вітер, обов'язково пожнете бурю. Саме ту бурю, яка змете і вас, і особливо вашого брата. Того самого, котрий досі так і не висловився щодо рашистської агресії.

Але футболісти у вас правильні. На відміну від вашого співвласника клубу. Великого німого. Тимощук он теж не висловився, і був не лише довічно відлучений від українського футболу, а й його прізвище навіки вилучено з літопису вітчизняного спорту номер один.

Нерівна година, від Григорія Михайловича теж може залишитися лише прізвище…

Оцініть матеріал
(123)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 46
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 52
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Коментарі 194
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
K 12
Информационная война .Тот кто написал эту статью,тот же ублюдок который на фоне войны несёт раздор в обществе.
Sviatoslav Kudelych
Не шукайте зраду там, де її немає. В поведінці Суркіса не бачу нічого дивного. Я його повністю підтримую. Це була його песональна ініціатива виїзду команди за кордон. Шахтар і збірна підхопили це пізніше. Благодійні матчі планувалися швидше, ніж збір збірної. А якщо кишенькова УАФ хоче Динамо в лиці Суркіса поставити перед фактом і місяць консервувати гравців у тренувальному процесі, при цьому ще не знаючи, чи взагалі з кимось серйозним зіграють, чи це будудь команди на кшталт Гібалтару, то нічого з цього не вийде. Вважаю, всі ці речі можна було вирішити тихо і мирно. Але комусь дуже потрібно говорити про єдність під час війни, а насправді мірятися тим, хто більший патріот, а хто зрадник. СПРАВЖНІ ПАТРІОТИ у нас лише ті, хто на передовій зі зброєю захищають державу, націю, нашу свободу, наші сім'ї, віддаючи за це своє життя. Всі решта лише підміняють поняття, розказуючи про патріотизм.
GloryUkraine
Не розумію навіщо цей скандал? Тим, хто зібрався розправитися з Суркісами за рахунок Динамо в цей час нагадаю, що Динамо це ім'я, це команда, а Суркіси тимчасові власники команди.
І ніхто би не звинувачував ні Павелка, ні Петракова якщо збірна не вийде на ЧМ.
Якщо ви не можете домовитися між собою, то тоді краще відмовитися від матчів збірної та матчів Динамо і Шахтаря, повернути гравців в Україну і хай з зброєю в руках захищають Україну!
SandroKing
Все бы ничего но ФФУ это антиукраинская организация. С этого и нужно начинать.
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
No name
Якби журналіст був журналістом то в першу чергу він би задався питанням навіщо Суркісу створювати собі проблеми на півному місці. Можливо тому що дехто вирішив що може вирішувати все навіть не радячись з іншими сторонами стосовно їхніх планів, при цьому не маючи своїх? Завжди треба ставити питання "чому" і "навіщо", а наші типу журналісти в основному є хайполовами.

Більшості ця ситуація не подобається, в тому числі і мені, але Суркіс діє в рамкпх реглементу , і гравці виїзджали з офіційним дозволом. Тому дивно виглядає фраза автора про "законно загнати",чи ми вже перетворюємось на мордор?
SEPULTARA
"аФтор" не бзди! Гравці Динамо Київ, прибудуть на тренувальний збір, Головної команди, 3 травня!!! Статейка гівняна вийшла!
саня лысый
Не розумію кому так Динамо муляє????Домовилисьза благодйні матчі - треба обов"язково придумати якусь фігнюю. Люди ви серйозно про підготовку збірної без Європейців??? 12 Динамівців  Степа з Раком будуть до чого готуватися???? Що до автора статті то я розумію що бабло не пахне але ж має бути совість. Вона є навть у повій
Артемій Золотарь
Статейка злонамеренная,просто колабораниская,даже без автора!Ганьба!!!
Олег Прок
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Westwood.
Нужно понимать что Фк Динамо Киев это частный клуб а не государственный
Сам Суркис не депутат верховной рады или не занимается государственную должность чем можно было бы его привлечь .. Он об этом не раз говорил есть деньги идите купите и командуйте .
Позиция 50/50 чем закончится неизвестно, я думаю все же приедут а сборную игроки вопрос зачем поднимать такой шум
Sviatoslav Kudelych
Не шукайте зраду там, де її немає. В поведінці Суркіса не бачу нічого дивного. Я його повністю підтримую. Це була його песональна ініціатива виїзду команди за кордон. Шахтар і збірна підхопили це пізніше. Благодійні матчі планувалися швидше, ніж збір збірної. А якщо кишенькова УАФ хоче Динамо в лиці Суркіса поставити перед фактом і місяць консервувати гравців у тренувальному процесі, при цьому ще не знаючи, чи взагалі з кимось серйозним зіграють, чи це будудь команди на кшталт Гібалтару, то нічого з цього не вийде. Вважаю, всі ці речі можна було вирішити тихо і мирно. Але комусь дуже потрібно говорити про єдність під час війни, а насправді мірятися тим, хто більший патріот, а хто зрадник. СПРАВЖНІ ПАТРІОТИ у нас лише ті, хто на передовій зі зброєю захищають державу, націю, нашу свободу, наші сім'ї, віддаючи за це своє життя. Всі решта лише підміняють поняття, розказуючи про патріотизм.
Олег Прок
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Jumanji_8841
мрази донецкие свое все просрали, теперь решили Динамо под шумок к рукам прибрать
Олег Прок
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
саня лысый
ДЕРЖАВА УКРАЇНА дозволила гравцям Динамо виїхати за кордон для проведення благодійних матчів та збору коштів, атепер пів України їх за це обсирає бо Павелка по накурці щось намутив???? Люди навчуться користуватись головою не тільки для їжі
bartezinho
Противно читать. Пока ещё вашей, вы серьезно? Может автор хочет Динамо выкупить, зарплаты игрокам платить, клуб развивать? Нет же, скорее всего очередной проплаченный балабол.
Олег Прок
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
one l2
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил