Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 15 квітня 2022, 11:41
1324
0

З початку війни ФХУ евакуювала 370 юних хокеїстів і їхніх родичів

Юні хокеїсти перебувають у безпеці і продовжують тренування

| Оновлено 15 квітня 2022, 11:41
1324
0
З початку війни ФХУ евакуювала 370 юних хокеїстів і їхніх родичів
Facebook

Федерація хокею України здійснила вражаючу роботу з евакуації юних хокеїстів з усіх куточків України у різні міста Західної Європи, забезпечивши їх при цьому не лише змогою жити в безпеці й комфорті, а й заняттям улюбленим видом спорту. Починаючи з 24 лютого, тобто з дня вторгнення російських окупантів на нашу територію, ФХУ подбала про безпеку 370-ти хокеїстів та п’яти фігуристок шкільного віку, які залишили рідні домівки разом із мамами та сестрами. Загалом з допомогою Федерації хокею була евакуйована 731 людина.

Почалося все з того, що в перший день війни на офіційному сайті та сторінках ФХУ у соцмережах було розміщене оголошення для батьків хокеїстів з пропозицією про сприяння в евакуації. Кількість заявок була величезною і перед відправкою за кордон Федерація подбала про логістику переміщень людей у межах України. Велику роль відіграла співпраця ФХУ з «Укрзалізницею».

Sport.ua отримав статистику евакуйованих за кордон хокеїстів і їхніх родичів по країнах.

143 – Чехія
123 – Латвія
118 – Угорщина
84 – Румунія
80 – Франція
47 – Швейцарія
46 – Словаччина
41 – Польща
41 – Італія
12 – Німеччина

Така масова, якісна й організована евакуація не була б можливою без сприяння друзів ФХУ з різних європейських національних Федерацій і персонально – бронзового призера Олімпіади-1992 у складі збірної Чехословаччини, віце-президента IIHF Петра Бржизи.

Зауважимо, що очільник ФХУ Георгій Зубко з перших днів війни вступив до лав тероборони Києва і боронить столицю зі зброєю в руках. Він контролював процес евакуації дітей, а безпосередньо ним займалися виконавчий директор Федерації Олександра Слатвицька, віце-президент Сергій Глущенко, а також Роман Пересада, Юрій Кириченко, Максим Урда та інші працівники ФХУ. На прикордонні відправку дітей координували колишній гравець збірної України Сергій Бабинець і тренери Олександр Батезатов і Андрій Безхлібний. Без зусиль цих людей видатна сподвижницька діяльність зі збереження генофонду українського хокею була б неможливою.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.