Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 13 квітня 2022, 12:29
51
0

Перші ігри баскетбольного сезону: що врахувати перед тим, як зробити ставку

Найпростіший час для тих, хто робить ставки на баскетбол – це старт сезону.

| Оновлено 13 квітня 2022, 12:29
51
0
Перші ігри баскетбольного сезону: що врахувати перед тим, як зробити ставку

Найпростіший час для тих, хто робить ставки на баскетбол – це старт сезону. Все ж таки за час паузи зміни неминучі, особливо в командних видах спорту. Може змінитись тренер, неминучі новачки, як, втім, і прощання з кимось із членів колективу. І деякі професіонали взагалі намагаються зробити паузу і почекати, доки не відіграють хоча б кілька зустрічей - у баскетболі щонайменше 10. Тоді, побачивши, чого "стоять" клуби, починають робити свої ставки. Тим же, хто таки хочеться розпочати раніше, фахівці радять врахувати кілька факторів.

Варто порівняти середній вік команд, особливо стартової п'ятірки

Як правило, ті команди, де на перших ролях молодь, найкраще стартують у чемпіонатах. І обіграють у перших турах у тих, хто робить ставку на ветеранів. Пояснюють це все тим, що вікові баскетболісти потребують часу, щоб набрати оптимальні кондиції. Тому вони часто просто не показують пік форми відразу після міжсезоння. Що, втім, не означає, що і титул братиме "молодша" команда. Швидше якраз у плей-офф "досвід" бере реванш.

Не варто чекати високої результативності у перших турах

Звичайно, баскетбол загалом дуже видовищний вид спорту. Але порівняно із сезоном загалом статистика на початку чемпіонату не так вражає. Клубам потрібно "розігнатися", і мало хто готовий показувати піковий рівень вже у перші тижні "регулярки".

Потрібно зрозуміти, наскільки серйозно оновився склад загалом

Звичайно ж, усі клуби не розпочинають чемпіонат "з чистого аркуша". Обов'язково перед цим організують тренувальні табори, а потім контрольні матчі. У НБА наперед розписують календар "виставкових" ігор. Але все ж таки в них боротьба і близько не зрівняється з тією інтенсивністю, що супроводжує офіційні матчі. Тож майже неминучі помилки у перших турах у виконанні тих команд, де у складі багато новачків. Зіграні колективи, де мінімум змін, а в ідеалі - і зовсім та сама "стартова п'ятірка", цим користується на початку сезону. Завданням для оновлених команд стає пройти процес "притирання" якнайшвидше.

Безумовно, ці три фактори – далеко не все, що потрібно враховувати, готуючи свої ставки на перші ігри баскетбольного сезону. Та й підходять вони не всім командам – винятків вистачає. Головне, пам'ятати, що такий універсальний інструмент, як статистика, працює в перші тижні вкрай ненадійно. Можливо, і справді, варто трохи потерпіти?

Віталій Петровський
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.