Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 25 лютого 2022, 23:02
82
0

Як готувати та робити ставки на шахи?

Шахи – спорт для мозку! Знаєш усе про шахи? Отримай виграш у ставках на шахові турніри

| Оновлено 25 лютого 2022, 23:02
82
0
Як готувати та робити ставки на шахи?

Шахи вважають найдавнішою, з усіх відомих, інтелектуальною грою. Досі вважають інструментом розвитку логічного мислення, базисом для вибудовування стратегії. Взагалі, в шахи користо грати, особливо бетторам, котрим важливо "прокачувати" аналітику. А ще цей вид спорту може стати предметом спортивних ставок.

Шахи не такі популярні, як раніше, але все ще мають високий авторитет

Вважається, що гра з'явилася в Індії приблизно півтори тисячі років тому. І досі мало що змінюється: чорні та білі фігури на 64 клітинах намагаються поставити мат чужому королю. Втім, не виключені нічийні результати, на які повинні погодитися обидва супротивники, або дострокове, добровільне здавання. Зараз шахи не такі популярні, як у радянські часи – любителям стратегій доступні комп'ютерні ігри з широким функціоналом. Але все ж таки інтерес у більшості країн світу на гідному рівні залишається, і турнірів вистачає. Особливо коли мова йде за "корону" чемпіона світу.

Особливо важливо знати рейтинг учасників

За великим рахунком, цей спорт містить найменше інтриги. Це не теніс чи бокс, де у єдиноборствах досить регулярно відбуваються сенсації. У шахах дуже рідко спортсмени з топ-10 програють комусь із андердогів, а статус найсильнішого хтось може утримувати роками і навіть десятиліттями – як Каспаров колись, чи Магнус Карлсен зараз.

Бажано ставити тому, хто вміє грати сам

Для аналізу в ідеалі стежити, як розгортається суперечка між суперниками. Розуміючи стиль гри кожного і володіючи знанням базових стратегій, можна успішно передбачати те, як діятимуть гравці. Зрозумівши їхній задум та занурившись в ситуацію, що склалася на дошці, можна вилучити момент з гарною ставкою "live".

Все може змінити мотивація шахістів

Ця гра вимагає максимальної концентрації та зосередженості. На великих турнірах всі гросмейстери налаштовані на гру та готуються до кожної зустрічі окремо. А ось під час виставкових поєдинків та на регіональних змаганнях фаворитам може не вистачити необхідної мотивації.

Під час ставок переважно використовують класичні математичні тактики

У шахах все одночасно складно та просто. Найчастіше в парі застосовують стратегію "наздогін". У тому числі роблячи серію ставок на аутсайдера - все ж таки рідко лідери демонструють тривалі серії перемог. Але треба розуміти, що вигода може бути тільки на дистанції, тому слід обережно, правильно розпоряджатися банком. Починати треба із суми не більше 2, а то й 1 відсотка від банку, піднімаючи потім номінал так, щоб перша ж перемога перекрила невдачі, що були у цьому циклі.

Віталій Петровський
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Усик відповів Бетербієву, який вважає, що переміг українця на ОІ-2012
Бокс | 27 березня 2024, 15:54 1
Усик відповів Бетербієву, який вважає, що переміг українця на ОІ-2012

Олександр добре пам'ятає той бій

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 4
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.