Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 10 лютого 2022, 07:18
7450
7

7 трансферів зими-2022, що не відбулися

Циганков в компанії Дембеле, Мбаппе, Морати та інших

| Оновлено 10 лютого 2022, 07:18
7450
7
7 трансферів зими-2022, що не відбулися
Getty Images/Global Images Ukraine. Кіліан Мбаппе

Цьогорічне зимове трансферне вікно у провідних європейських лігах зачинилося в перший день останнього зимового місяця. Особливо активним був останній день вікна, коли відбулося одразу кілька резонансних переходів, про що ми вам недавно розповідали. Але не менш звучними виявилися і трансфери, що не відбулися: коли здавалося, що все майже вирішено, але виявилося, що не все. І в цій когорті підібралася дуже пристойна компанія. Судіть самі.

Альваро МОРАТА, 29 років

Клуб: «Атлетіко»
Куди: «Барселона», «Арсенал»

Getty Images/Global Images Ukraine

Попри те, що Мората – вихованець «Реалу», його дуже хотів бачити у себе в команді наставник «Барселони» Хаві. Та й сам Альваро не проти перебратися на «Камп Ноу». На початку січня здавалося, що сторони вдарять по руках. Але щось пішло не так. Точніше, «Ювентус», у якому нападник грає на правах оренди до кінця сезону, відмовився відпускати форварда. Не змінилася ситуація і в разі інтересу з боку «Арсеналу». Незважаючи на те, що в Турін в останніх числах січня прилітала офіційна делегація «канонірів» з приводу ангажементу Морати, вони теж вирушили назад, піймавши облизня.

Кіліан МБАППЕ, 23 роки

Клуб: «ПСЖ»
Куди: «Реал»

Getty Images/Global Images Ukraine

Схоже, вже ніхто і ніщо не завадить Мбаппе приєднатися до «Реалу». «Сен-Жермен» зробив чергову спробу домовитися зі своєю головною молодою зіркою про продовження співпраці, але вона не мала успіху. Кіліан міг піти в «Мадрид» цієї зими, але в такому разі «вершкові» мали заплатити паризькому клубу серйозні гроші. А так – цього літа чемпіон світу перебереться на «Сантьяго Бернабеу» безкоштовно. І, за інформацією іспанської преси, стане найоплачуванішим футболістом світу: начебто Флорентіно Перес платитиме Мбаппе близько 50 мільйонів євро на рік.

Усман ДЕМБЕЛЕ, 24 роки

Клуб: «Барселона»
Куди: «Челсі», «ПСЖ», «Тоттенхем», «Арсенал»

Getty Images/Global Images Ukraine

Невідхід найдорожчого гравця в історії «Барселони» - головна трансферна сага вікна, що зачинилося. Каталонці довго та безуспішно намагалися продовжити контракт із французом. Новий наставник «блауграни» Хаві з перших днів роботи у команді чітко дав зрозуміти, що розраховує на Усмана. Проте сам футболіст захотів отримувати за новим контрактом 43 мільйони євро на рік (зараз отримує 12-ть). У «Барселоні» від такого нахабства отетеріли. І зробили все можливе, щоб позбутися Дембеле. Варіантів вистачало – «Челсі», «Тоттенхем», «Арсенал», «ПСЖ». Але ніхто з клубів, які задекларували свій інтерес до француза, платити 20 мільйонів, які вимагала «Барса», не захотів. А від прямого обміну Обамеянг – Дембеле Усман категорично відмовився. І зрештою залишився в клубі. Як п'яте колесо для возу. Влітку залишить «Камп Ноу» безкоштовно.

Джессі ЛІНГАРД, 29 років

Клуб: «Манчестер Юнайтед»
Куди: «Вест Хем», «Ньюкасл»

Getty Images/Global Images Ukraine

Нещодавня оренда у «Вест Хемі» була для колишнього лідера півзахисту «червоних дияволів» дуже вдалою. Лінгард отримував багато ігрової практики, забивав, асистував – загалом став справжнім лідером середньої лінії «молотобійців». Однак після повернення на «Олд Траффорд» Джессі опинився все біля того ж розбитого корита: на нього не ставили ні Сольск'яєр, ні Рангнік. Хлопець явно засумував на «банці». І дуже хотів піти назад у «Вест Хем» – лондонці дуже хотіли повернути півзахисника. Та й «Ньюкасл», що раптово розбагатів, хотів купити Лінгарда. Цілком можливо, Джессі і поміняв би клубну прописку нинішньої зими, але в «МЮ» раптово вибухнув «Грінвудгейт», і клуб вирішив залишити Лінгарда. Хто має рацію у цій ситуації – подивимося.

Фабіо КАРВАЛЬЙО, 19 років

Клуб: «Фулхем»
Куди: «Ліверпуль»

Getty Images/Global Images Ukraine

Все, що не робиться, на краще. У правильності цієї сентенції вкотре переконався «Ліверпуль». Мерсисайдці дуже хотіли придбати лідера «Фулхема» Карвальйо. Тим більше, що ціна явно не «кусалася» – десять мільйонів євро. Атакуючий півзахисник лідера Чемпіоншипу вже бачив себе у червоній футболці – він встиг пройти медичне обстеження у Ліверпулі. Здавалося, що угоди не уникнути. Але клуби банально не встигли до дедлайну оформити всі необхідні папери цього переходу. І в підсумку Фабіо до кінця сезону виступатиме за «Фулхем». А цього літа молодий талант перейде до «Ліверпуля» безкоштовно – його контракт із нинішнім клубом закінчується в липні.

Самюель УМТІТІ, 28 років

Клуб: «Барселона»
Куди: «Арсенал»

 

Getty Images/Global Images Ukraine

Попри те, що «Барса» та Умтіті продовжили угоду аж до 2026 року, причому футболіст пішов на суттєве зменшення заробітної плати, «Барселона» у перспективі не розраховує на дуже травматичного французького захисника (у нинішньому сезоні чемпіон світу провів за «браугранас» в чемпіонаті Іспанії лише одну зустріч). Більше того, каталонці дуже хотіли позбутися Умтіті в зимове трансферне вікно. Власне, заради цього вони й зменшили йому зарплату, щоб клуб, який узяв його в оренду, потягнув би його платню. І нібито знайшовся такий клуб – «Арсенал». І начебто все було на мазі. Але на одному з тренувань Умтіті невдало приземлився і зламав ногу: тепер у лазареті на три місяці. Про оренду в «Арсенал» доведеться забути.

Віктор ЦИГАНКОВ, 24 роки

Клуб: «Динамо»
Куди: кудись

Getty Images/Global Images Ukraine

Після досить несподіваного продажу Віталія Миколенка в «Евертон» здавалося, що крига скресла: слідом за молодим лівофланговим захисником «синьо-білих» підуть за кордон й інші лідери команди. Тим більше, що попит на цих «інших» таки є. Особливо – на уособлення динамівської атаки Віктора Циганкова. Цього сезону і президент «Динамо» Ігор Суркіс, і головний тренер команди Мірча Луческу майже в унісон висловилися з приводу можливого трансферу Циганкова: так, якщо будуть конкретні пропозиції. Однозначно сказати складно, чи був предметний інтерес до динамівського лідера взимку, але у пресі у зв'язку з цим фігурував «Монако». Клуб із князівства нібито був не проти взяти Циганкова в оренду з правом викупу, але футболіст начебто відмовився. Чи правильно зробив – покаже лише час. Але факт залишається фактом: Циганкову треба міняти робоче місце, щоб не зупинятися у розвитку.

Читайте також: 10 трансферів із УПЛ за рубіж

Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначилася перша опонентка Світоліної на супертурнірі в Мадриді
Теніс | 24 квітня 2024, 15:49 1
Визначилася перша опонентка Світоліної на супертурнірі в Мадриді

На Еліну очікує непростий іспит проти найкращої іспанської тенісистки у рейтингу WTA

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Гриненко
Виктор Циганков.Трансфер.Куди: кудись.Это шедевр.😆😆😆
ĴØЌÉŔ
Умтити молодец доит барсу. Только странно что только до 2026 контракт продлили. Может спокойно до 32 лет числится за барсу
Burevestnik
""...фигурировал «Монако». Клуб из княжества якобы был не прочь взять Цыганкова в аренду с правом выкупа, но футболист вроде бы отказался.""
якобы... вроде бы... - и это Василенко из этого сайта...
Какая достоверная и необходимая инфа!!!
чорт-зна-йшо ...
виталий жалыбин
а почему на языке меньшенства? все удаляю закладку