Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 лютого 2022, 21:05
8780
16

10 трансферів із УПЛ за рубіж

Головні переходи зими із чемпіонату України в Європу

| Оновлено 07 лютого 2022, 21:05
8780
16
10 трансферів із УПЛ за рубіж
Getty Images/Global Images Ukraine. Владислав Супряга

Нинішнє зимове вікно для УПЛ виявилося дуже багатим та насиченим. Причому не лише на події внутрішньої міграції, а й на «відхід» гравців у закордонні чемпіонати. Ми презентуємо найгучніші вихідні трансфери. А ще ж не вечір.

Ерік РАМІРЕС, 23 роки

Звідки: «Динамо»
Куди: «Спортинг» (Іспанія)
Умови: оренда


ФК Динамо

Прийшов якось не дуже помітно, так само й пішов. Поки що – в оренду. А що буде далі, побачимо. Незважаючи на те, що на придбанні Раміреса наполягав особисто Луческу, пробитися в основу «Динамо» венесуельському нападнику так і не вдалося. Начебто й задатки гарного форварда у нього є, але все одно чогось постійно не вистачало. Можливо, це «щось» Ерік знайде у глибинці Сегунди, де виступатиме за хіхонський «Спортинг».

Богдан ЛЕДНЄВ, 23 роки

Звідки: «Динамо»
Куди: «Фехервар»
Умови: оренда


Твіттер Фехервара

Після повернення до «Динамо» із «Зорі», де Леднєв був на провідних ролях, молодий півзахисник знітився. Власне, іншого й бути не могло, бо «рідна» позиція Богдана – фланговий півзахисник – у київській команді міцно зайнята. Та й, будьмо відверті, Луческу не поспішав давати справжній шанс проявити себе 23-річному футболісту. Загалом, рішення позбутися цього гравця виглядає для «біло-синіх» цілком логічним. Цілком логічно виглядає і його нове робоче місце: з угорським «Фехерваром» у київського клубу склалися непогані робочі стосунки. Що ж до самого гравця, то «Фехервар» - хороший плацдарм для перезавантаження кар'єри. Відзначимо також перехід у «Фехервар» ще одного динамівця – центрального захисника Артема Шабанова.

Владлен ЮРЧЕНКО, 28 років

Звідки: «Десна»
Куди: «Рига»
Умови: контракт


Твіттер ФК Рига

Те, що Юрченко не затримається в бідуючій через фінансові проблеми «Десні», ні для кого не було секретом, адже з Чернігова пішли практично всі знаючі собі ціну гравці. Але те, де продовжить кар'єру колись один із найперспективніших українських півзахисників, виявилося несподіванкою. Владлен як вільний агент підписав контракт з латвійською «Ригою». Подробиці договору не афішуються. До речі, у цій команді виступає ще один український півзахисник – Юрій Вакулко.

Рустам АХМЕДЗАДЕ, 20 років

Звідки: «Минай»
Куди: «Карабах»
Умови: контракт


ФК Карабах

Якщо молодий футболіст з команди-аутсайдера УПЛ переходить у команду-лідер зарубіжного чемпіонату, нехай і не найсильнішого, але таку, що грає в єврокубках, це однозначно прогрес. Незважаючи на те, що Ахмедзаде не вирізнявся особливою результативністю у грі за закарпатський клуб (лише три голи), його сміливо можна назвати одним із найкращих гравців «Минаю». Непогана швидкість, хороший дриблінг, відмінна гра головою - загалом, з профільними характеристиками у Рустама все гаразд. Він, напевно, їх продемонструє в чемпіонаті Азербайджану – кольори «Карабаха» має захищати до літа 2026 року. За цей трансфер «Минай» отримав двісті тисяч євро.

Данило СІКАН, 20 років

Звідки: «Шахтар»
Куди: «Ганза»
Умови: оренда


ФК Ганза

Після травми відновився Мораес, на підході Траоре, куплений Нерес – у такій маститій компанії форвардів «Шахтаря» Сікан виявився зайвим. Більше того, навіть коли під рукою Де Дзербі не мав номінальних нападників, Сікан все одно отримував дуже мало ігрової практики. Тому її він шукатиме в іншому місці. «Гірники» віддали Данила в оренду (без права викупу) до команди з другої Бундесліги – «Ганзи», яка бореться за виживання. Можливо, на новому робочому місці кандидат у національну збірну України отримає більше нагод проявити себе.

Данило ІГНАТЕНКО, 24 роки

Звідки: «Шахтар»
Куди: «Бордо»
Умови: оренда


ФК Бордо

Досить несподіваний трансфер. Після невдалої оренди у «Ференцварош» 2019-го Ігнатенко повернувся до «Шахтаря». Але знову його було віддано в оренду. Цього разу – у «Дніпро-1». У команді Йовічевича справи у хлопця пішли краще: він був на провідних ролях. Але чи достатньо цього для того, щоб грати у Лізі1? Тим не менш, сам півзахисник дуже хоче залишитися в одному з найвідоміших французьких клубів (щоправда, зараз «Бордо» переживає не найкращі часи) якомога довше. Тобто – і після закінчення терміну оренди (цього літа). Французький колектив має право викупу контракту українця, але чи скористається цим правом, побачимо після закінчення сезону.

Владислав СУПРЯГА, 21 рік

Звідки: «Динамо»
Куди: «Сампдорія»
Умови: оренда

Getty Images/Global Images Ukraine

Численні спроби «вкрутити» цього талановитого форварда в ігрову модель «Динамо» виявилися марними. Супряга не заграв ні за Хацкевича, ні за Луческу. Хоча обидва наставники йому давали шанси. Останнім часом Влад дедалі рідше потрапляв не лише до стартового складу, а й до протоколу на гру. Подейкують, у хлопця через це розпочалися психологічні проблеми. З іншого боку, на нього завжди був попит за кордоном. Зокрема, в Італії. Минулого року на нього претендували «Болонья» та «Дженоа». Та й «Сампдорія» виявляла інтерес. У підсумку «Сампа» проявила ще й витримку. І таки зуміла здобути чемпіона світу серед двадцятирічних. Поки що – за умови оренди, до кінця сезону. Але із правом викупу. За сім із половиною мільйонів євро.

Аллах'яр САЯДМАНЕШ, 20 років

Звідки: «Зоря»
Куди: «Халл Сіті»
Умови: оренда


ФК Халл

Молодий іранець у першій половині сезону був одним із найкращих у колективі Віктора Скрипника. Якщо взагалі не найкращим. «Зоря» дуже хотіла продовжити співпрацю з форвардом, але ціна, виставлена ​​«Фенербахче» (клубом, якому належить контракт Аллах'яра) - близько трьох з половиною мільйонів євро, відлякала луганчан. Зрештою футболіст повернувся до Стамбула. І відразу ж був відправлений до чергової оренди – до Англії. До кінця сезону іранець захищатиме кольори відомої команди з Чемпіоншипу – «Халл Сіті». Жаль, що ми його більше не побачимо в УПЛ – дуже кваліфікований футболіст.

Марк МАМПАССІ, 18 років

Звідки: «Шахтар»
Куди: «Локомотив» (Росія)
Умови: контракт


ФК Локомотив

Як і багато інших молодих талантів із «Шахтаря», Мампассі був відряджений набиратися досвіду до «Маріуполя». Схоже, що набрався. Наприкінці минулого року український захисник, який має конголезьке коріння, був проданий до московського «Локомотиву». Чутки про те, що Марк залишить Україну, ходили протягом практично всього першого кола цього сезону. І ось історія отримала логічне завершення. Російський клуб підписав угоду з Мампассі на п'ять років. За неофіційною інформацією, сума операції склала чотири млн євро. Єдине незавершене питання у зв'язку з цим - чи змінить Марк громадянство. Наразі відповіді на нього немає.

Віталій МИКОЛЕНКО, 22 роки

Звідки: «Динамо»
Куди: «Евертон»
Умови: контракт

Getty Images/Global Images Ukraine

З великою часткою очевидності можна стверджувати, що перехід лівофлангового захисника «Динамо» та збірної України Віталія Миколенка в «Евертон», офіційно оформлений у перший день нового року, так і залишиться найгучнішим трансфером УПЛ нинішньої зими. Чутки сватали Віталія до АПЛ уже восени. Наприкінці минулого року авторитетні джерела відрапортували, що принципової домовленості між клубами з Києва та Ліверпуля досягнуто. За цей трансфер кияни отримають близько 23,5 мільйона євро. Це дуже добрі гроші. До речі, дорожче за Миколенка було продано лише двох футболістів «Динамо» - Шевченка та Ярмоленка. Адаптація Віталія до нових умов проходить досить болісно. Та й тренер у «Евертоні» помінявся. А ось «Динамо» оперативно закрило «пролом» на лівому фланзі, повернувши з оренди у «Дніпрі-1» Дубінчака.

Оцініть матеріал
(61)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Менеджер Ф'юрі відреагував на рішення Усика відмовитися від титулу IBF
Бокс | 28 червня 2024, 08:15 0
Менеджер Ф'юрі відреагував на рішення Усика відмовитися від титулу IBF

Спенсер Браун запевнив, що Тайсон не особливо переживає з цього приводу

Швейцарія – Італія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи
Футбол | 29 червня 2024, 07:15 1
Швейцарія – Італія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Команда Спаллетті, поки що, тільки розчаровує на турнірі в Німеччині

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ffff
Не понятно каким боком сюда впихнули иранца. Он то принадлежит Фенербахче, и оттуда его в Англию в аренду сдали.
Mac_Gyver
Пора сбагрить на повышение: Довбика, Шапаренко, Цыганкова, Матвиенко, Забарного и вернуть Ярмоленко.
OKs100
Радует, что наши футболисты наконец-то начали переходить в зарубежные клубы, а не прогнивать в нашем болоте под названием УПЛ.
Владислав Рейский
По нашим меркам топ трансфер тут 1 и это Миколенко в данном случае, можно было назвать топ 1 и 9 других.
Gagik_Perdonian
за рубіж это калька с русского, на украинском будет за кордон...
LFC
Марк МАМПАССИ, 18 лет
Откуда: «Шахтер»
Куда: «Локомотив» (Россия)
Условия: контракт
----
Деньги ведь не пахнут да кроты?
axylinam
Что то наши чаклуны мяча не особенно нужны за рубежом, в топ клубы попадают единицы и то много матчей проводят на лавочке
themax
Миколенка жаль, не повезло йому трохи. Тільки прийшов, у тут же тренера замінили. Не схоже, що новому тренеру (в.о.) він дуже цікавий.
Але все в його руках, все ж краще, ніж в УПЛ сидіти.
potemkin78
фланговий півзахисник – у київській команді міцно зайнята - это кем же?
Владислав Рейский
Вообще чудо конечно как удалось впарить столько посредственных относительно игроков из списка, впрочем цена везде смешная