Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 02 лютого 2022, 11:57
28234
4

Топ-10 трансферів зимового вікна-2022

Мегаактивна «Барса», нові партнери для Миколенка, реінкарнація Еріксена, рекордсмен «Юве»

| Оновлено 02 лютого 2022, 11:57
28234
4
Топ-10 трансферів зимового вікна-2022
twitter.com/FabrizioRomano. П'єр-Емерік Обамеянг

У топ-п'ять європейських чемпіонатів зимове трансферне вікно офіційно зачинилося. Воно не було надзвичайним, як влітку минулого року, але це вже тенденція останніх років. Проте одразу кілька гучних переходів було зафіксовано. Приємно, що серед цих гучностей не загубився і трансфер із «Динамо» до «Евертона» Віталія Миколенка. Ми цей перехід винесли за дужки. А в дужках – все інше найцікавіше та найрезонансніше. На наш погляд.

П'єр-Емерік ОБАМЕЯНГ, 32 роки

Звідки: «Арсенал»
Куди: «Барселона»
Трансферна вартість: вільний агент

«Барселона» була дуже активною на трансферному ринку. Хоча це й не дивно, адже каталонцям кров із носа потрібно виправляти складне турнірне становище у чемпіонаті Іспанії («блаугранас» зараз посідають лише п'яте місце). Чутки давно пов'язували Обамеянга із «Барсою». Але раніше каталонський клуб банально не мав грошей на габонця. Тепер же колишній капітан «Арсеналу» і, до речі, найоплачуваніший футболіст «канонірів» (350 тисяч фунтів на тиждень) дістався «Барсі» безкоштовно. Заради переходу на «Камп Ноу» Обамеянг пішов на радикальне зменшення платні. За інформацією іспанської преси, на новому робочому місці форвард отримуватиме лише п'ять тисяч євро на тиждень.

Деле АЛЛІ, 25 років

Звідки: «Тоттенхем»
Куди: «Евертон»
Трансферна вартість: 12 млн євро плюс бонуси

Досить несподіваний трансфер. Аллі не ладнав з колишнім наставником «шпор» Моурінью: там був відвертий конфлікт, і англієць реально хотів піти. Але з приходом у команду Конте начебто ситуація нормалізувалася. Півзахисник цього сезону провів за «Хотспурс» 18 матчів у всіх турнірах, у яких відзначився двома результативними ударами. Проте він вирішив залишити лондонський клуб. «Іриски» підписали Аллі до 2024 року. Фінансові умови договору дуже цікаві: «Евертон» заплатить «Тоттенхему» за гравця 12 мільйонів лише після того, як той проведе 20 матчів за ліверпульський клуб. А загалом трансферні виплати за Аллі можуть зрости до 45 млн євро.

Філіппе КОУТІНЬЙО, 29 років

Звідки: «Барселона»
Куди: «Астон Вілла»

Один із найдорожчих трансферів в історії «Барселони» (прихід бразильця на «Камп Ноу» обійшовся каталонцям у 135 млн євро) завершився фіаско. Про це вже можна говорити відкрито та офіційно. Коутіньйо так і не вписався в ігрову модель «блауграни», хоча йому й неодноразово давали шанс. Але Хаві одразу дав зрозуміти, що на бразильця не розраховує. І той заради ігрової практики вирушив до свого колишнього партнера з «Ліверпуля», а нині головного тренера «Астон Вілли» Джеррарда, погодившись на суттєве зменшення зарплати. Поки що бірмінгемці взяли Коутіньйо в оренду до кінця сезону. Але із правом викупу – за 40 млн євро. Поки що бразильцем задоволені на новому місці.

Донні ван де БЕК, 24 роки

Звідки: «Манчестер Юнайтед»
Куди: «Евертон»
Трансферна вартість: оренда

Колишнього центрального півзахисника «Аякса» дуже хотів отримати колишній наставник «МанЮнайтед» Сульшер. І таки досяг свого: 2020-го «манкуніанці» заплатили за перехід гравця збірної Нідерландів 39 мільйонів євро. Проте заграти на «Олд Траффорд» Донні не вдалося. Адаптація затягнулася. І щоб хлопець мав ігрову практику, його вирішили відпустити в оренду. Але без права викупу. До речі, прихід до «Евертона» ван де Бека – головна вимога нового керманича ліверпульського клубу Лемпарда.

Аарон РЕМЗІ, 31 рік

Звідки: «Ювентус»
Куди: «Глазго Рейнджерс»
Трансферна вартість: оренда

На досвідченого валлійця в «Ювентусі» вже не розраховують. Цього сезону він зіграв лише п'ять поєдинків за туринську команду. Щоб не животіти на лаві для запасних, Аарон вирішив кардинально змінити свою кар'єру. Півзахисник продовжить свої виступи у чемпіонаті Шотландії – за лідера чемпіонських перегонів «Глазго Рейнджерс». Сторони уклали договір про співпрацю до кінця цього сезону – на орендних умовах. Не виключено, що надалі клуб із Глазго викупить контракт Ремзі у «Юве» (термін договору між валлійцем та туринцями спливає влітку наступного року).

Крістіан ЕРІКСЕН, 29 років

Звідки: без клубу
Куди: «Брентфорд»
Трансферна вартість: вільний агент

Напевно, найбільш довгоочікуваний зимовий трансфер. Принаймні, найдобріший. Драматична історія одного з лідерів збірної Данії Крістіана Еріксена на Євро-2020 стала одним із головних епізодів турніру. Наприкінці першого тайму матчу проти Фінляндії у Кріса зупинилося серце. І лише дивом лікарі збірної Данії врятували йому життя. Через кілька днів футболіста було прооперовано – йому імплантували дефібрилятор. З такою штукою виступати в серії А заборонено, тому наприкінці минулого року «Інтер» за згодою сторін розірвав з Еріксеном контракт. Але в АПЛ із таким приладом грати можна. Еріксена ангажував найбільш «датський» клуб Англії: «Брентфорд» очолює данець Франк, а у складі команди грає сім родичів принца Гамлета.

Ферран ТОРРЕС, 21 рік

Звідки: «Манчестер Сіті»
Куди: «Барселона»
Трансферна вартість: 55 млн євро плюс бонуси

 

Перший новачок «Барселони» у нинішнє трансферне вікно, і одразу дуже дорогий. Молодий півзахисник «МанСіті» та збірної Іспанії дістався каталонцям за 55 мільйонів євро плюс 10 млн бонусами. На придбанні цього гравця наполягав новий тренер «Барси» Хаві. Торрес - дуже універсальний гравець: він здатний зіграти і на фланзі півзахисту, і розігруючого. Невелика проблема в тому, що на момент переходу Ферран був травмований. А ще переніс коронавірусну інфекцію.

Бруно ГІМАРАЄШ, 24 роки

Звідки: «Ліон»
Куди: «Ньюкасл»
Трансферна вартість: 50 млн євро плюс бонуси

Найдорожчий трансфер в історії «Ньюкасла». Переговори між клубами йшли туго, але запропонована сума – 50 млн євро плюс бонуси та 20 відсотків від майбутнього продажу – переконали французів. На цьому трансфері «Ліон» зумів наварити дуже серйозні гроші, адже 2020-го «ткачі» заплатили «Атлетіко Паранаенсе» за Бруно «всього» 20 млн євро. До речі, на цього гравця свого часу претендував «Шахтар».

Луїс ДІАС, 25 років

Звідки: «Порту»
Куди: «Ліверпуль»
Трансферна вартість: 45 млн євро плюс бонуси

«Порту» начепив на Діаса цінник - 80 мільйонів євро відступних. Проте «Ліверпулю» вдалося урвати півзахисника/форварда фактично вдвічі дешевше. Хоча в якості бонусів «мерсисайдці» можуть заплатити португальцям близько 20 млн. Чому ж «Порту», що вміє завжди торгуватися, ​​цього разу так здешевив? Причина досить банальна: борги. Справа в тому, що через фінансові проблеми «Порту» УЄФА загрожував не лише заборонити клубу нові трансфери, а й накласти штраф. І ось щоб не потрапити в неприємну ситуацію і розрахуватися з боргами, «Порту» вирішив продати свій головний на даний момент ліквідний товар.

Душан ВЛАХОВИЧ, 22 роки

Звідки: «Фіорентина»
Куди: «Ювентус»
Трансферна вартість: 70 млн євро плюс бонуси

Перехід найкращого бомбардира цьогорічного чемпіонату Італії з «Фіорентини» до «Ювентуса» - найдорожчий трансфер зимового «Юр'єва дня» 2022 року. За вже колишнього форварда «фіалок» Влаховича «стара синьйора» заплатить 75 млн євро (відразу 70 плюс п'ять млн як бонуси). Контракт підписано до літа 2026 року. На новому робочому місці сербський нападник зароблятиме сім мільйонів євро на рік. Зараз на його рахунку 20 забитих м'ячів у всіх турнірах та два асисти. У новому клубі Душан виступатиме під сьомим номером. Цікаво, що контракт із туринцями Влахович підписав у день свого народження.

Оцініть матеріал
(164)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зоря – Шахтар.  Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 18 квітня 2024, 13:20 48
Зоря – Шахтар.  Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Ювілейний матч «Зорі» і «Шахтаря» в УПЛ

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
hanter83
...а Супряга????
Buvalii
подскажите, а где новость о том, что глава судейского комитета Украины, Лучиано Лучи, пьяным в дым сидел на пассажирском месте в машине депутата от слуг народа -трухина, представителя Коломойского
LightDay
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
anacreon
Фото Эриксена зачет. А ведь есть реальный футболист, которому "отрезали голову" фотошопом и прилепили туда голову Эриксена ))))