Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 14 сiчня 2022, 12:21
234
0

Спортдир Ліги TMS: Турнір у Запоріжжі-новий етап для спортсменів та для наc

Валентин Дідик розповів про перші змагання у 2022 році

| Оновлено 14 сiчня 2022, 12:21
234
0
Спортдир Ліги TMS: Турнір у Запоріжжі-новий етап для спортсменів та для наc

Спортивний директор Ліги TMS Валентин Дідик розповів про перші змагання організації у 2022 році, які відбудуться 22 та 23 січня у Запоріжжі, а також поділився своєю думкою щодо розвитку джиу-джитсу в Україні.

 - Наприкінці січня турнір у Запоріжжі відкриє змагальний сезон ліги TMS.  Розкажіть, як він проходитиме?

 – Це наш перший турнір у 2022 році.  Очікуємо, що турнір пройде за тією ж схемою, але ми маємо оновлення: ми додали дуже багато нововведень у плані абсолютних категорій.  З'явилися абсолютні категорії серед дітей, серед білих поясів, а також окрема абсолютна категорія серед майстрів та окрема категорія для тих, хто бореться лише у кімоно.  Це буде новий етап для спортсменів і для нас як організаторів по навантаженню.  Подивимося, як усе проведемо.

Що чекаємо на турнірі?  Для нас це також новий досвід.  Січень – це місяць новорічних свят і зараз ми стикаємося з тим, що тренери не встигають опрацьовувати інформацію: діти, батьки, свята.  Загалом, є нюанси старту тренувального процесу та підготовки дітей.  У цьому й інтерес.  Подивимося, як спортсмени та тренери стартують у січні.  Я гадаю, що це буде старт характерів.

 – У перший день турніру візьмуть участь діти.  Що скажете про кількість учасників серед молодих джитсерів?

 – Зараз ще триває реєстрація – у нас ще п'ять днів подання заявок.  Сподіваюся, що дитячі категорії будуть повними, конкурентними та турнір пройде для них дуже вдало.

 – Враховуючи кількість учасників у минулому турнірі та подання заявок у цьому, чи можна сказати, що є прогрес у розвитку дитячого джиу-джитсу в Україні?

 - Звичайно.  Ми бачимо, що дитяче джиу-джитсу дуже виросло.  Якщо спиратися на минулий рік, дитяче джиу-джитсу дуже сильно стартувало: за кількістю борців, за якістю, за рівнем самих спортсменів.  Йде позитивна тенденція у заповненні дитячих груп.

  - Як думаєте, які потрібно робити кроки надалі, щоб вивести наше джиу-джитсу на новий якісний рівень?

 – По-перше, це ті заходи, які ми робимо.  Ми намагаємося підштовхнути дітей до розвитку: робимо абсолютні категорії, грошові призи, намагаємось максимально розвивати цей вид спорту комерційними турнірами.  Я думаю, що кожна дитина дивиться трансляцію, як бореться її старший товариш, і сама до цього прагнутиме.  Плюс у нас ще додається інклюзивне джиу-джитсу.  Це надзвичайно важливий пункт.  Кожен побачить, що може брати участь.

 Джиу-джитсу – це вид спорту, який чіпляє всіх.  А з нашого боку ми намагаємось робити заходи та турніри, щоб максимально зацікавити, і щоб діти відчували себе комфортно, відчували конкуренцію на змаганнях.

 - Ви сказали про інклюзивне джиу-джитсу.  Розкажіть, як ваша робота виявлятиметься в цьому напрямку?

 - Так, ми запустили інклюзивне джиу-джитсу.  Наразі пропрацювали реєстраційні сітки та категорії.  У нас є старший напрямок, який веде Артем Кузьмич – ветеран АТО.  Таким чином намагатимемося розвивати пара джиу-джитсу.

 Зазначу, що реєстрація пара-атлетів на всі наші турніри є безкоштовною.  Ми готові допомогти в переміщенні спортсменів до нас на турнір, сплачуючи за проїзд, якщо є труднощі в цьому.  Максимально підтримуватимемо і намагатимемося донести всій Україні, що можна займатися цим видом спорту і виступати у нас на змаганнях.  Те, що кожен може спробувати себе.

  - Це вже не перший ваш турнір, на якому присутні досить багато спортсменів із закордону.  Як ви думаєте, чому вони обирають турніри ліги TMS в Україні?  Що їх приваблює?

 - По-перше, ми показали якість, показали масштаб.  До 2019 року про Україну ніхто не говорив як про країну, в якій розвивається джиу-джитсу.  Так, були джитсери, хороші атлети, але це було поодиноко.  За ці два роки ми зробили комерційні турніри: WALL TO WALL, Гран-Прі, організували якісні відео-трансляції.  Я думаю, що цей масштаб видно не лише в Україні, а й у всій Європі, а у європейських країнах змагання такого формату ніхто поки що не робить.

 Я думаю, що це впливає на те, що на нас починає заглядатися.  Ми, звичайно, хочемо завоювати всю Європу і постаратися, щоби до нас їздили з різних країн.  На даний момент я бачу, що реєстрація з інших країн надходить.

 –  Чого чекати глядачам від турніру у Запоріжжі?  Що побажаєте вболівальникам, джитсерам, усім, хто за вами стежить?

– Від турніру очікуємо на спортивний дух.  Спортсменам бажаю, щоб вони отримали гідну конкуренцію та відчуття свята.  Я хочу, щоб кожен борець поринув у цю атмосферу і віддав частину своєї енергії, щоб це було взаємно і все отримало максимальне задоволення: конкурентну боротьбу та перемогу.  Усім джитсерам бажаю зайняти цього року своє перше місце, виступити на Гран-Прі, стати абсолютними чемпіонами, пройти всю дистанцію без травм та досягти своєї мети.

 

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.