Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 14 сiчня 2022, 02:50
1156
0

Masters: в ​​1/8 фіналу без сенсацій

В Англії проходить представницький турнір

| Оновлено 14 сiчня 2022, 02:50
1156
0
Masters: в ​​1/8 фіналу без сенсацій

У лондонському «Палаці Александри» триває Мастерс – один із найпрестижніших (хоч і не рейтинговий!) снукерних турнірів. Це одна з трьох подій «Потрійної корони» (крім Мастерса до серії входять чемпіонат світу та Відкритий чемпіонат Великобританії).

На турнір запрошено 16 найкращих гравців світового рейтингу на момент фіналу UK Championship. Тому, наприклад, до Лондона не прилетів Люка Бресель, який на даний момент є №16 світового табеля про ранги. Замість нього запросили Джека Лісовського.

Призовий фонд турніру досить значний – 725 тис. фунтів. Із них переможець отримає 250, а фіналіст – 100 тис. фунтів. А ті, хто вилетів уже у першому раунді, все одно отримають по 15 тис. Додамо, що матчі перших трьох раундів відбуваються у форматі до 6 перемог, фінал зіграють до 10 виграних партій.

Чинним переможцем Мастерса був Янь Бінтао, який у минулорічному фіналі обіграв Джона Хіггінса. Проте він припинив боротьбу вже у 1/8 фіналу, поступившись Марку Вільямсу. Варто віддати належне валлійцю: він поступався після першої сесії 1:3, але після перерви зумів переламати перебіг гри – 6:4.

Ніл Робертсон на двох попередніх Мастерсах не зміг подолати перший раунд. Однак зараз він зумів обіграти Ентоні МакГілла, хоч австралійцю довелося нелегко. Він змушений був наздоганяти суперника і зрештою зрівняв рахунок – 3:3. Після чого взяв ще три фрейми поспіль – 6:3.

На нинішньому турнірі був один дебютант – Чжао Сіньтун. У той же час, Джон Хіггінс встановив рекорд, потрапивши на Мастерс 28 разів. Саме їх жереб звів у першому раунді. Суперники почали з сотених брейків, проте далі Хіггінс не дав засумніватися у своїй перевазі. Він оформив ще один сенчурі та здобув переконливу перемогу – 6:2.

Баррі Хокінс став єдиним представником не з топ-8, який пробився до чвертьфіналу (англієць зараз на 11-му рядку в рейтингу). Він поступався Шону Мерфі 1:2, після чого взяв п'ять фреймів поспіль, усі – із серіями «60+».

Джек Лісовські у другому фреймі матчу з Ронні О'Салліваном оформив сотенну серію, але це було все, що йому дозволив суперник. Джек провів на Мастерсах три поєдинки та виграв лише 4 партії. А Ронні, нагадаємо, є рекордсменом за кількістю перемог на Мастерсах – він 7 разів вигравав цей турнір.

Напруженим був початок матчу Марк Селбі – Стівен Магуайр. Вже перша партія тривала 45 хвилин. У результаті на перерву суперники пішли за рахунку 2:2. Проте після паузи ініціатива перейшла до Марка – 6:3 на його користь.

Не менш напруженим видався поєдинок Джадд Трамп – Марк Аллен. Джадд оформив три сенчурі та серію в 88 очок, але після десяти фреймів рахунок був рівним – 5:5. У вирішальній партії Марк вів у рахунку, але припустився помилки, чим скористався Трамп – він набрав 62 очки за підхід та виграв матч – 6:5.

Кайрен Вілсон оформив 6 півсотенних серій у матчі зі Стюартом Бінемом. Але ледь не упустив перемогу – він вів у рахунку 4:1, але дозволив супернику наздогнати себе – 4:4, потім – 5:5. Тим не менш, у вирішальному фреймі перемогу на останньому жовтому святкував Кайрен.

Cazoo Masters. 1/8 фіналу (9-12 січня):
Янь Бінтао Марк Вільямс  – 4:6
Джон Хіггінс  – Чжао Сіньтун  – 6:2
Ніл Робертсон  – Ентоні МакГілл  – 6:3
Ронні О'Салліван  – Джек Лісовські  – 6:1
Джадд Трамп  – Марк Аллен  – 6:5
Кайрен Вілсон  – Стюарт Бінем  – 6:5
Шон Мерфі Баррі Хокінс  – 2:6
Марк Селбі  – Стівен Магуайр  – 6:3

1/4 фіналу (13-14 січня:
Марк Вільямс  – Джон Хіггінс  
Ніл Робертсон  – Ронні О'Салліван  – 6:4
Джадд Трамп  – Кайрен Вілсон  
Баррі Хокінс  – Марк Селбі 

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.