Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 09 сiчня 2022, 00:36
1473
1

Бріксен - Галичанка. Прогноз і анонс на матч Європейського кубка ЄГФ

Лідери першостей Італії та України розіграють путівку до чвертьфіналу єврокубка

| Оновлено 09 сiчня 2022, 00:36
1473
1
Бріксен - Галичанка. Прогноз і анонс на матч Європейського кубка ЄГФ
Євген Кравс

Поєдинок «Бріксен» – «Галичанка» відбудеться у суботу, 8 січня, в Італії. Початок гри – о 20:00 за київським часом.

Поки більшість жителів України відзначають затяжну низку зимових свят, найсильнішому жіночому клубу країни, львівській «Галичанці», належить зіграти одні з найважливіших матчів цього сезону. Підопічні Віталія Андронова у боротьбі з італійським «Бріксеном» розіграють місце у чвертьфіналі Європейського кубка ЄГФ.

Суперник українських гандболісток презентує зовсім невелике місто в італійській провінції Південний Тіроль (його населення становить трохи більше 20 тисяч осіб), але, незважаючи на це, «Бріксен» належить до лідерів італійського гандболу. В останні роки команда постійно перебуває у верхній частині турнірної таблиці та претендує на високі місця. У сезонах 2018/2019 та 2020/2021 суперники «Галичанки» синхронно посідали третє місце в регулярному чемпіонаті і потім вилітали на півфінальній стадії плей-офф, а в незавершеному «ковідному» сезоні 2019/2020 «Бріксен» на момент зупинки турніру йшов на першому місці у турнірній таблиці. Здійснити якісний прорив опонент «Галичанки» цілком може цього сезону. На даний момент «Бріксен» лідирує в Серії А, випереджаючи після дев'яти турів найсильнішу команду країни «Йомі Салерно» на одне очко.

Цьогорічний розіграш Європейського кубка ЄГФ італійки розпочали дуеллю з фінським клубом «Дікен» і особливих проблем з ним не зазнали. Вже в першій грі у Гельсінкі «Бріксен» вирішив долю путівки до наступного етапу на свою користь, вигравши її з рахунком – 34:23. Поєдинок у відповідь в Італії лише підтвердив перевагу команди з Апеннін – 29:26.

Набагато складніше склався для «Бріксена» наступний раунд, в якому команді з Південного Тиролю протистояв білоруський клуб «Вікторія-Берестьє». Обидва матчі протистояння відбулися в Італії і в них команди обмінялися перемогами. Спочатку «Бріксен» поступився білорускам – 33:35, але наступного дня зміг завершити гру з прийнятним для себе рахунком – 27:22. Підсумкова перевага італійок за сумою двох матчів склала лише три м'ячі – 60:57.

У ростері «Бріксена» відсутні відомі широкому колу вболівальників гандболістки, але три гравці своєю грою та результативністю заслужили на підвищену увагу до своєї персони. Насамперед, це ліва крайня Джіадда Баббо, яка є найкращим снайпером команди у Кубку ЄГФ із 29 закинутими м'ячами. Далі у списку снайперів італійського клубу йде єдина легіонерка в команді, ліва напівсередня з Куби Арассай Дюран Моренс. На її рахунку 28 точних кидків на міжнародній арені. Замикає ударну трійку «Бріксена» з 22 результативними атаками ще одна ліва півсередня Софія Джиларді. Варто відзначити, що на рахунку цього тріо 79 голів із 123 загальнокомандних точних кидків італійського клубу в Кубку ЄГФ.

Виїзний матч у Південному Тиролі точно буде непростим для «Галичанки», але суперник у нашого колективу цілком посильного рівня. Так, «Бріксен» лідирує в Серії А, але сам рівень італійського жіночого гандболу далеко не найвищий. Якщо підопічні Віталія Андронова реалізують свій потенціал в атаці, а у захисті щільніше прихоплять ключових гравців у господарів майданчика, то до Львова вони повернуться з гарним результатом. В принципі, таким можна буде вважати і невелику поразку з різницею у два-три м'ячі, адже за тиждень колективи проведуть повторний поєдинок вже на домашньому майданчику українського клубу.

Прогноз Sport.ua: перемога «Галичанки».

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу «Бріксен» – «Галичанка».

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»
Футбол | 26 квітня 2024, 22:38 45
СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»

Директор «Шахтаря» з футболу розповів про ставлення до сербів та росіян

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lesovij7
Транслитерации я так понимаю не будет...