Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 07 сiчня 2022, 10:03
11207
35

Шевченко знову без перемоги. Дженоа зіграла внічию проти Сассуоло

Генуезький колектив нарешті зібрався у бойовому складі, але навіть це не допомогло

| Оновлено 07 сiчня 2022, 10:03
11207
35
Шевченко знову без перемоги. Дженоа зіграла внічию проти Сассуоло
Getty Images/Global Images Ukraine

Новий рік – нові випробування та нові перемоги. Принаймні, у це хотілося б вірити українському наставнику Андрію Шевченку, який має в другій половині сезону італійської Серії A піднімати генуезьку «Дженоа» з підвалин турнірної таблиці національної першості. Пропонувалося розпочати цей нелегкий шлях із гостьового матчу проти ослабленого травмами і COVID-19 «Сассуоло», із яким у «грифонів» згодом може виникнути конфлікт за місця у екватора. Однак це лише оптимістичний сценарій.

Певні передумови його реалізації виникли вже на старті нашої гри, коли підопічні Шевченка з легкістю витримали початкові позиційні атаки опонентів, після чого накинулися на чужі ворота з разючим випадом. Габарити та спритність Маттіа Дестро зіграли на користь гостям уже на сьомій хвилині, коли форвард зачепився за верховий м'яч безпосередньо біля воротарського майданчика, давши можливість Екубану потім виконати зворотний простріл, який був завершений ефектним ударом п'ятою. Шокуючий старт для господарів поля, навіть у ситуації, коли у їхньому складі флангові захисники відігравали ролі форвардів.

Getty Images/Global Images Ukraine

Хід розвитку подій був для «Дженоа» не настільки яскравим, як могло здатися з огляду на швидкий гол підопічних українського фахівця. «Грифони» знову вирішили грати від м'яча, хоча мали опції відмовитися від подібної тактики, унаслідок чого більшу частину часу провели у глухій обороні. Спрацювати цей варіант міг тільки в тому випадку, якби гравці групи атаки «нероверді» виявилися б нездатними налагодити комбінаційний футбол на чужій половині. Це, на жаль, генуезців, не сталося – «Сассуоло» гарно грав у контролі, але з загостренням були певні труднощі.

Під час першого тайму ми спостерігали лише за прісним володінням із боку господарів поля, але вже після перерви вони стали активно турбувати Сірігу у його володіннях. Голкіпер «Дженоа» впорався з важким ударом Дефреля на 51-й хвилині, але чергова помилка в обороні його команди стала фатальною. Ванхусден усередині свого штрафного майданчика дав Распадорі необхідний для суперника простір для виконання передачі на Берарді, а Доменіко на досвіді розстріляв вікового вартового воріт «грифонів».

Getty Images/Global Images Ukraine

Було дуже цікаво спостерігати за тим, що зможе запропонувати колектив Шевченка своїм опонентам. На жаль, ми побачили набір моментів «типового аутсайдера», який зробив акцент на мінімальну кількість стандартних положень, але абсолютно відмовився від тиску на чужій половині. Для колективу Алессіо Діонізі це було справжнім подарунком у постноворічний період, і «чорно-зелені» його з радістю прийняли – нічия, а за підсумками туру команда Шевченка буде вже передостанньою. Нижче – лише «Салернітана», якій вчасно поставили «грошову крапельницю».

У наступному турі «Сассуоло» зіграє гостьовий матч проти «Емполі», а генуезька «Дженоа» має на своєму полі прийняти «Спецію». Український півзахисник «спеціале» Віктор Коваленко, можливо, устигне відновитися до цієї гри.

Італійська Серія А. 20-й тур.

«Сассуоло» – «Дженоа» - 1:1

 Берарді, 55 – Дестро, 7

  Распадорі, 21, Рожеріо, 85, Лопес, 90+3

«Сассуоло»: Консільї – Рожеріо, Феррарі, Кірікєш, Тольян – Лопес, Харруї – Кіріякопулос (Мюлдюр, 84), Распадорі, Берарді – Дефрель (Самелі, 87).

«Дженоа»: Сірігу – Васкес, Бані, Хефті (Фарес, 64) – Ванхусден, Ернані (Мелегоні, 64), Бадель, Портанова (Кассата, 84), Камбіассо – Дестро (Пандєв, 75), Екубан (Кайседо, 84).

Арбітр: Джанлука Манганьєлло (Пинероло, Італія).

Стадіон: «Мапеї» (Реджо-Емілія, Італія).

Удари (у площину): 28 (7) – 4 (1)
Кутові: 7 – 4
Оффсайди: 0 – 2.

САССУОЛО - ДЖЕНОА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Події матчу

55’
ГОЛ ! М'яч забив Доменіко Берарді (Сассуоло).
7’
ГОЛ ! М'яч забив Маттіа Дестро (Дженоа).
Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Слюбик забив і в свої, і в чужі ворота за 18 хвилин
Футбол | 28 квітня 2024, 10:36 0
Слюбик забив і в свої, і в чужі ворота за 18 хвилин

Захисник «Руха» став 10-м гравцем, який забив у ході матчу у свої та чужі ворота

Забарний очолив цікавий європейський рейтинг у категорії до 21 року
Футбол | 28 квітня 2024, 12:05 2
Забарний очолив цікавий європейський рейтинг у категорії до 21 року

Український захисник «Борнмута» не пропустив жодної хвилини в цьому сезоні АПЛ

Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Кохан
Шевченко знову не програв (та ще і на виїзді) команді,яка сильніша за Дженоа.
Макс Максов
Во втором отскочили! А так то, Дженоа любые очки пригодятся...
Віталій Ткачук
Зараз вже відмазки про важкий календар не проходять. Команда стоїть на виліт. Адепти тренерського генія Шеви, ви де? Ні гри, ні результату.
Roman Fedkiv
Шевченко как Футболист красавчик , как политик или тренер днарь. Он не может нормально мысль выражать как он до игроков может ее донести?)))
rasta13
Ну Дженоа и фаворитами не были чтоб думать о победе, очко на выезде против сассуоло вполне нормально, но сама игра у Дженоа ужасная, их каждая команда возит очень сильно, вратарю нет отдыха на поле.
Саша Черкаси
Сцикотактика автобусу принесла свій результат, 1-1.
Vytas Meskauskas
Дженоа была бы в нижней части и нашего чемпионата. Да еще и Шевченко без стратегии высокого прессинга.
anacreon
Шева, потребуй купить Довбика и выгоняй одного лимитчика. Всё равно толку от них нет. Хоть кто-то голы будет забивать ))) Хуже не будет это точно. 10 лямов пускай дадут Днепру, не обеднеют. Лучше чем тот несчастный Миранчук, которого вам Аталанта пытается впихнуть.
anacreon
Еще полгода впереди и месяц трансферного окна.
Кто забыл - Арсенал в начале сезона выдал днищенские результаты и плелся около зоны вылета. С Артеты смеялись, издевались и требовали увольнения. Прошло 4 месяца и сейчас Арсенал борется за Лигу Чемпионов. Артета нашел свою игру.
Тарас Чубак
Джено дивитись важко, але головне що не програли. Коли нарешті календар полегше буде тоді і судити будемо
Cryos
Да,если б выиграл. Вряд ли на второй год останется. Ну хоть опыт тоже.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил