Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Туреччина
| Оновлено 22 грудня 2021, 21:13
7145
5

Юнес БЕЛАНДА: «З Галатасарая мене викинули, наче сміття»

Колишній гравець київського «Динамо» розповів про свій скандальний відхід з турецького клубу

| Оновлено 22 грудня 2021, 21:13
7145
5
Юнес БЕЛАНДА: «З Галатасарая мене викинули, наче сміття»
Getty Images/Global Images Ukraine

31-річний марокканський півзахисник турецького клубу «Адана Демірспор» Юнес Беланда розповів про свій скандальний вихід з «Галатасарая».

Беланда перейшов до «Галатасарая» з київського «Динамо» влітку 2017 року за €10 мільйонів. У березні 2021 року турецький клуб розірвав контракт із футболістом в односторонньому порядку.

«Наразі про це складно говорити, бо я все ще перебуваю у суперечці проти них, яку розглядає ФІФА. Але мене викинули, наче сміття. Будьте обережні, я не звинувачую клуб, який став частиною мого життя. Крім того, нещодавно помер Мустафа Дженгіз. Тож я теж не хочу говорити про це. Простіше кажучи, він вирішив вигнати мене всупереч раді директорів клубу і навіть думки своїх юристів. Цього рішення ніхто не зрозумів. Фатіх Терім просив мене залишитись, він казав, що з усім розбереться.

Суть не в тому, із почуття гордості я вже не міг залишитися. Президент вже випустив прес-реліз, у якому було сказано, що клубу Беланда не потрібний. Це було шокуюче та жорстоко. Того дня, коли це сталося, я був у роздягальні, всі дивно дивилися на мене, а я не розумів, чому. Коли до мене підійшов секретар клубу, я зрозумів, що щось не так. Після моїх слів я вважав, що мене можуть оштрафувати або відправити в дубль на два тижні, але не більше. Крім того, мені затримали зарплату і поширили чутки, що я не хочу йти на умови її зниження. Хоча це була чиста неправда! Навколо мене створили міф, ніби я тільки й думаю, що про гроші, але все було навпаки! У перші два роки у клубі ми ставали чемпіонами, грали у Лізі чемпіонів. Значить, я теж приносив прибуток «Галатасараю», вірно?», — вважає Беланда.

Загалом Беланда провів за «Галатасарай» 131 матч у всіх турнірах, де забив 22 м'ячі та віддав 26 результативних передач.

Юнес Беланда: про трансфер у «Динамо», події на Майдані, скандал у Туреччині.

Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dd dent
Ну может накосячил если заплатив десятку валюты так просто решились выкинштейн
etorfine
Статистика неплохая, учитывая что он не нападающий, я бы сказал - очень хорошая
potemkin78
напомните про кого из бывших игроков ДК ещё не написали?
Trollface
Заслуженно выгнали из турецкого рая.