Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 грудня 2021, 21:25
6187
7

Завершили невдалу серію. Чорноморець в Одесі обіграв Металіст 1925

Харків'яни програли сьомий матч поспіль

| Оновлено 12 грудня 2021, 21:25
6187
7
Завершили невдалу серію. Чорноморець в Одесі обіграв Металіст 1925
УПЛ

У неділю, 12 грудня, відбувся поєдинок 18-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрілися одеський «Чорноморець» та харківський «Металіст 1925». Матч пройшов в Одесі на полі стадіону «Чорноморець». Обидва колективи в останніх матчах української першості показували просто жахливі результати. Програшна серія «Чорноморця» перед матчем складала 3 гри, а програшна клубна рекордна серія «Металіста 1925» цілих 5 ігор і не забивав харківський клуб в УПЛ протягом 444 хвилин.

До цього матчу в рамках УПЛ «Чорноморець» та «Металіст 1925» зустрічалися лише один раз і було це у першому колі нинішнього сезону, тоді у Харкові команди влаштували справжню перестрілку, яка завершилася перемогою «Металіста 1925» з рахунком 3:2. До того ж варто відзначити, що підопічні Кривенцова після першого тайму поступалися 1:2. В одеському ж матчі для «Чорноморця» перемога гарантувала підйом на 13-те перехідне місце у турнірній таблиці, а «Металіст 1925» у разі успіху міг піти на зимові канікули у статусі 9-ої команди чемпіонату.

Господарі поля не стали відкладати все на потім і одразу взялися за справу, забивши вже на третій хвилині матчу, коли після асиста Кузика влучним ударом у дальній кут відзначився Авагімян, який до цього в соло пройшов кількох захисників. Не встигли гості відійти від першого гола, як ще за три хвилини одесити подвоїли перевагу: удар Цитаїшвілі був блокований, але першим на підборі виявився Кравченко, який у дотик з метрів 30 відправив м'яч у верхній кут воріт Сидоренка. Після такого старту команди не мали наміру зупинятися. Так, на 17-й хвилині «Металіст 1925» міг скоротити відставання, проте удар Єрмакова головою після навісу з флангу парирував Кучерук.

Тільки до середини тайму команди трохи зменшили темп, більше володів м'ячем «Чорноморець», а ось гості намотували кілометраж без ігрового снаряду. Втім, за 10 хвилин до перерви харківський клуб мав ще одну можливість відіграти один гол, але Савін на добиванні з хорошої позиції запустив м'яч поруч зі стійкою. Залишок часу більше з м'ячем вже працював харківський клуб, але робив це в основному на своїй половині поля. Спроби атак звичайно були, але «Чорноморець» чудово захистив свої володіння і пішов на перерву у статусі лідируючої команди.

Другий тайм розпочався з атак «Чорноморця», який дуже хотів швидко забити третій гол. Близьким до цього був молодий форвард одеситів Ванат, який на 48-й хвилині з забійної позиції головою не зміг переграти Сидоренка - голкіпер гостей з-під поперечини перевів м'яч на кутовий. Відповідь «Металіста 1925» була не менш небезпечною: на 51-й хвилині захисники «Чорноморця» загралися у своєму карному майданчику та втратили м'яч, в результаті Задерака викотив передачу на 11 метрів на Криськіва, а той у дотик не зміг переграти Кучерука – відмінний сейв від голкіпера. Ще один шанс Криськів втратив за кілька хвилин, коли з середньої дистанції пробив над поперечиною.

Стало помітно, що харків'яни починають намацувати свою гру та «Чорноморцю» варто грати акуратніше, навіть ведучи у рахунку 2:0. На 57 хвилині інтрига таки повернулася, коли господарі поля на рівному місці привезли у власні ворота пенальті. Дубко завалив Марлісона у штрафному майданчику і Романюк одразу вказала на позначку. Сам постраждалий виконав вирок, без проблем перегравши Кучерука. Через дві хвилини після голу Задерака міг робити рахунок нічийним, але дарма не віддав пас на набігаючого партнера по команді, а вирішив пробити сам – удар вийшов сильним, але точно туди, де розташувався Кучерук.

«Чорноморець» у свою чергу лише оборонявся. Команда Юрія Мороза сіла ще нижче і помітніше почала грати на утримання рахунку, але і про контратаки не забувала. Інша річ, що небезпечними ці випади назвати не можна було: то Авагімян запустив м'яч на трибуни, то Бугай, вийшовши на заміну, не влучить по м'ячу після відмінного прострілу з правого флангу. У харківського клубу в атаці все було набагато цікавіше, але моменти команда буквально тринькала, чого тільки коштував удар Габелка, який не зміг переграти Кучерука, пробивши з кількох метрів у ногу голкіперу.

Час грав на руку «Чорноморцю», який в останні 15 хвилин матчу забув навіть про контратаки. Так, був ще один момент у Бугая, який зловчився та зміг пробити з-під двох захисників, але перекинути Сидоренка не вдалося. «Металіст 1925» насідав на ворота господарів поля, пробиваючи з різних дистанцій, але то точність підводила, то Кучерук виручав. Кривенцов лише за 10 хвилин до завершення основного часу провів свої перші заміни, але свіжа кров команді не допомогла, банально забракло часу. Грай так «Металіст» у першому таймі, рахунок міг бути іншим, але належне треба віддати і «Чорноморцю», який показав чудову реалізацію. Під завісу матчу одесити навіть забили, проте Бугай прошив ворота суперника з офсайду.

В результаті матч завершився перемогою одеського клубу, який перервав свою програшну серію з трьох матчів та піднявся на місце перехідних матчів перед зимовими канікулами. «Металіст 1925» після цієї поразки лише перервав свою гольову засуху, яка тривала більше 500 хвилин. На зимову перерву ж харківський клуб вирушає не в найкращому настрої, маючи у пасиві 6-матчеву серію поразок у чемпіонаті України.

Українська Прем'єр-ліга. 18-й тур.

«Чорноморець» – «Металіст 1925» - 2:1

Авагімян, 3, Кравченко, 6 – Марлісон, 57 (пен.)

  Ткачук, 33, Савін, 70, Шершень, 79, Ченбай, 85

«Чорноморець»: Кучерук – Кузик, Дубко (Кадірі, 67), Біловар, Путря (Вантух, 78) – Авагімян (Брагару, 78), Смирний, Кравченко, Цітаїшвілі – Ісаєнко (Білошевський, 87) – Ванат (Бугай, 67).

«Металіст 1925»: Сидоренко – Ченбай, Шершень, Ткачук, Єрмаков – Габелок – Ременюк, Задерака, Криськів (Батюшин, 80), Савін (Фабіньо, 80) – Марлісон (Островський, 87).

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

Удари (у площину): 12 (5) – 21 (6)
Кутові: 5 – 10
Оффсайди: 2 – 1.

ЧОРНОМОРЕЦЬ - МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Події матчу

57’
ГОЛ ! З пенальті забив Марлісон (Металіст 1925).
5’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Кравченко (Чорноморець).
3’
ГОЛ ! М'яч забив Артур Авагімян (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомий тренер підтвердив факт переговорів з Баварією
Футбол | 24 квітня 2024, 15:21 0
Відомий тренер підтвердив факт переговорів з Баварією

Ральф Рангнік дійсно є кандидатом на посаду головного тренера мюнхенської команди

Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 08:01 1
Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна

21 квітня «Реал» Мадрид обіграв «Барселону» з рахунком 3:2

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
CheMP
не может быть...с победой!
Алексей Голяченко
С победой Черноморец
Aleks04
Григорчук очень близок к тому, чтобы вернуться в Черноморец, передаёт Tribuna
Приход Григорчука в «Черноморец» связан в том числе и с ближайшим переходом команды в руки новых владельцев, о чем сообщалось ранее.
Antonov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Усатый перед началом сезона сказал, что задача М1925 занять 10 место в чемпионате. После хорошей серии побед слишком много очков набрали, теперь сливают
Умник
Братья меньшие с победой
Frank Pider
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил