Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 грудня 2021, 11:00
9909
18

У гостях як удома. Дніпро-1 в Одесі обіграв Чорноморець

Колектив Ігора Йовічевіча з труднощами зумів здобути вольову перемогу

| Оновлено 07 грудня 2021, 11:00
9909
18
У гостях як удома. Дніпро-1 в Одесі обіграв Чорноморець
УПЛ

Черговий тур Української Прем'єр-ліги закривало протистояння між «Дніпром-1» і «Чорноморцем», яке проходило в Одесі (у першому колі у Дніпрі номінальними господарями були одесити). Команда Ігора Йовічевіча знаходиться у чудовому тонусі, і шанувальники дніпрян напевно шкодують, що чемпіонат незабаром йде на зимову паузу. Зовсім не віриться, що «Дніпро-1» рік тому був аутсайдером національної першості, адже зараз дніпряни ведуть боротьбу за «бронзові» медалі. Втім, завойовані позиції потрібно захищати у кожному матчі.

А ось у «Чорноморця» із поповненням очкового багажу виникають проблеми. Отже, саме для «моряків» зимова перерва буде дуже доречною. До того ж, у контексті інформації про те, що одеський клуб отримає нових власників, які планують повністю оновити склад і відмовитися від політики комплектування команди за допомогою оренди гравців у «Динамо», перезавантаження «Чорноморця» очікується з великим інтересом. І, можливо, навесні ми побачимо зовсім іншу команду.

Номінальні господарі поля одразу взяли м'яч під контроль і невдовзі почали створювати моменти біля воріт суперників. Довбик не зумів точно пробити головою з лінії воротарського майданчика, а з ударами Назаренка та Джурасека впорався голкіпер «Чорноморця». Одесити зробили ставку на контратаки, і ледве не перша з них завершилася результативним ударом. Кузик із лівого флангу навісив точно на голову Ісаєнка, який відправив м'яч у ворота. Але лідирувати у рахунку номінальним гостям довелося недовго. Індивідуальною майстерністю блиснув Піхальонок, який з правого напівфлангу точно пробив у ближній кут.


Фото - ФК Дніпро-1

Дніпряни й надалі володіли м'ячем, на що моряки відповідали своїми контрвипадами. Активними діями на лівому фланзі «Чорноморця» виділявся Авагімян, швидкісні забіги якого завдавали нервових хвилин уболівальникам команди Йовічевіча. При цьому нечасті вилазки до воріт номінальних господарів поля від «моряків» виглядали досить перспективно.

Підопічні Йовічевіча активно розпочали другу половину зустрічі, намагаючись тримати у постійній напрузі оборону суперників. Але саме одесити були близькими до того, щоб знову повести в рахунку. Ванат зліва увірвався до штрафного майданчика «Дніпра-1» і трохи не влучив у ближній кут. Головний біль тренерському штабу дніпрян додало пошкодження Назаренка, якого вимушено замінив Ді Франко.

У середині другого тайму відмінну нагоду не реалізував Гуцуляк, який з лінії воротарського майданчика не влучив по м'ячу. Але сумували з приводу втраченого моменту дніпряни недовго: за декілька секунд Путря у штрафному майданчику збив Джурасека, і арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. До «точки» підійшов Довбик, який минулого туру не пробив голкіпера «Ворскли» Різника, і цього разу реалізував пенальті. Таким чином, форвард «Дніпра-1» вражає ворота суперників у п'яти матчах поспіль.


Фото - ФК Дніпро-1

Незабаром ситуація для «моряків» дуже ускладнилася: атака дніпрян завершилася точним ударом Ігнатенка. Арбітр спочатку зафіксував офсайд, але після наради з відеопомічником вказав на центр поля. А Довбик до результативного удару додав гольову передачу.

У ігровий час, що залишився, «моряки» спробували якось вплинути на перебіг подій, але дніпряни холоднокровно довели матч до переможного закінчення і повернулися на третє місце турнірної таблиці. В останньому турі перед зимовою паузою «Дніпро-1» гостюватиме у Маріуполі, а «Чорноморець» зіграє вдома з «Металістом 1925».

Українська Прем'єр-ліга. 17-й тур.

«Дніпро-1» – «Чорноморець» - 3:1

Піхальонок, 19, Довбик, 64 (пен.), Ігнатенко, 71 – Ісаєнко, 12

Нельсон, 15, Назаренко, 53 – Авагімян, 22, Вачіберадзе, 33, Цітаїшвілі, 41, Путря, 50, Кадірі, 75

«Дніпро-1»: Кожокару – Дубінчак, Нельсон, Сваток, Кравченко (Лучкевич, 70) – Ігнатенко, Піхальонок – Назаренко (Ді Франко, 55), Гуцуляк, Джурасек (Чуже, 90+1) – Довбик.

«Чорноморець»: Кучерук – Кузик, Дубко, Біловар, Путря (Вантух, 72) – Авагімян (Брагару, 82), Вачіберадзе (Кадірі, 72), Смирний, Цітаїшвілі – Ісаєнко (Бугай, 80) – Ванат (Тлумак, 80).

Арбітр: Микола Балакін (Київська обл.).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

ДНІПРО-1-ЧОРНОМОРЕЦЬ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Події матчу

74’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Ігнатенко (Дніпро-1).
64’
ГОЛ ! З пенальті забив Артем Довбик (Дніпро-1).
20’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Піхальонок (Дніпро-1).
12’
ГОЛ ! М'яч забив Євген Ісаєнко (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Ткачук
Дивився лише другий тайм, але скажу так: тут справа не в Дніпрі, а в кваліфікації арбітрів. Дніпро вище класом, вони дотиснули б, якщо що. Але Чорноморець теж не мертвий: коли Дніпро давав вільні зони, то вони нормально вибігали, але майстерності не вистачає, ну і психології.
kolezey-2
судья конечно просто испортил,нет просто испоганил игру если уж свистишь то в обе стороны свисти одинаково
korrektno
Не виразний матч від Д-1. Слабка гра вінгерів (не ефективний,постійно падаючий Назаренко навіть від протягу, статичний, з темпом панди, але незамінний для Йовічевича Гуцуляк), не вразили дії Довбика (чи не зірочка муляє?). Але, з перемогою!
А Чорноморець, незважаючи на результат, симпатичний. Хіба що випадає Цітаішвілі, та недостатньо надійний захист.
По арбітражу, - не без питань.
Davidson
Позорище
savant
Пеналь такой же левый как и пеналь который шахте дали в матче со "Львовом"
Scofield Lincoln
А чего судья ВАР не смотрел, когда мяч в руку игрока Днепра попал?