Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
| Оновлено 26 листопада 2021, 08:40
463
0

Сергій СТАХОВСЬКИЙ: «Набрав форму не тому, що лежав удома на дивані»

Український тенісист розповів про підготовку до поєдинку Кубка Девіса проти Норвегії

| Оновлено 26 листопада 2021, 08:40
463
0
Сергій СТАХОВСЬКИЙ: «Набрав форму не тому, що лежав удома на дивані»
Getty Images/Global Images Ukraine

У приміщенні Oslo Tennis Arena відбулася перша офіційна прес-конференція збірної України перед матчем Кубка Девіса проти Норвегії. Очікуваннями від матчу поділився український тенісист Сергій Стаховський.

- Сергій, перед Кубком Девіса, буквально за останні три тижні, ти зіграв сумарно, в одиночці та парі, більше матчів, ніж за попередні три місяці. Це вийшов найнасиченіший відрізок сезону.
- Я зіграв цього року матчів набагато менше, ніж планував, і це було пов'язано із пандемією. Але зараз у мене був безпосередньо план готуватися до матчу Кубка Девіса, тобто було заплановано три турніри. На перший я їхав ще досить сирим, але я їхав не тільки грати одиночку, тобто я цілеспрямовано готувався саме до Кубка Девіса. Не було мети навіть зіграти півфінал, а саме головне - фізично увійти в кондицію, щоб бути боєздатним на матч Кубка Девіса. Але вийшло, що набрав форму навіть трохи раніше, ніж очікувалося, це приємно, хоча, в принципі, і в Братиславі одиночку можна було зіграти краще, але жереб був не зовсім прихильним у першому колі. Увійти в ритм вдалося тому, що я ж не лежав удома на дивані, а потім просто підвівся і поїхав на турнір. Я готувався весь цей час. Просто не було довго ігрової практики, я мав досить довгу паузу, 6-7 тижнів не грав після Києва. За три тижні успішно увійшов до того стану, до якого потрібно було увійти, щоб підготуватися до матчу.

- Як би ти оцінив свою нинішню форму порівняно з іншими періодами цього сезону?
- Я б сказав, десь, як на початку сезону до Австралії. Тому що після карантину в Мельбурні було вже тяжко та невесело весь сезон. Емоційно у першу чергу. Ось ці 3 тижні дали мені трохи такий емоційний заряд, енергетичний, і з новими силами я приїхав сюди.

Поєдинок Кубка Девіса Норвегія — Україна пройде 26-27 листопада в Осло.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.