Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 24 листопада 2021, 10:14
29608
192

Шедевр Левандовськи, гол Гармаша. Динамо з боєм поступилося Баварії

За таку гру киянам точно не має бути соромно

| Оновлено 24 листопада 2021, 10:14
29608
192
Шедевр Левандовськи, гол Гармаша. Динамо з боєм поступилося Баварії
uefa.com

Перед грою з «Динамо» чемпіон Німеччини зіштовхнувся приблизно з тими ж кадровими проблемами, що й кияни минулої осені у виїзній зустрічі ЛЧ проти «Барселони». Тоді коронавірус скосив половину динамівської команди. І Луческу довелося експериментувати із експериментальним складом. Через рік у подібну турбулентність потрапила і «Баварія». Напередодні гри у Києві семеро підопічних Нагельсманна відправлено на лікарняний, тому на матч із «Динамо» баварці змогли заявити лише 18 людей.

Хоча, заради справедливості, слід зазначити, що з точки зору боєздатності «Баварія» залишилася такою ж переконливою і потужною: Левандовськи, Нойєр, Мюллер, Сане, Коман та інші визначальні персонажі залишилися в строю. І у стартовому складі.

У Луческу все ж був ширший плацдарм для кадрового маневру, ніж у його мюнхенського колеги. Але румунський наставник не став винаходити велосипеда, відрядивши на перший тайм досить прогнозовану основу. З одним винятком: місце на вістрі атаки зайняв Шкурін.

А ось місце по всьому периметру футбольного поля зайняв сніг, який раптово налетів на нашу столицю. Не можна сказати, що стихія заважала гравцям демонструвати свої найкращі якості, але й не допомагала – це, як мінімум.

Динамівці почали сміливо, намагаючись дуже швидко проходити центр поля. М'яч раз у раз закидався на фланг – то на Де Пену, то на Циганкова. Проте нічого небезпечного у перші хвилини тайму господарі не створили. Та й гості також. Єдиний цікавий момент у дебюті зустрічі – напівголий придурок, що вибіг із трибун на поле, якого ловили всім наявним штатом стюардів.

І тут, наче сьогоднішній сніг нам на голову, диво-гол Левандовськи. І звинувачувати нема кого: треба тільки аплодувати польському голеадору. Краса, нічого не скажеш. І нічого не вдієш – клас є клас.

Пропущений м'яч збентежив динамівців. Після бісиклети Левандовськи ініціативою міцно заволоділи гості. Все стало на свої місця.

Але на 28-й хвилині саме динамівці могли зрівняти рахунок. Щоправда, у досить курйозній ситуації. Після гарної атаки правим флангом Циганкова начебто випередив Горетцка, який відпасував м'яч Нойєру. Здавалося, кіпер просто винесе м'яч подалі. Але він промазав, і футбольний снаряд влучив у штангу. Трохи у бік воріт, і було б 1:1. Але щастить, як відомо, сильнішим.

На 35-й хвилині Циганков вже самостійно приклався до м'яча і влучив у ворота, але цього разу Нойєр був напоготові.

Через три хвилини вже Буяльський опинився на ударній позиції, але його у штрафному майданчику гостей зачепив Ернандес. Віталій завалився на газон. Але суддя призначити пенальті не наважився.

«Баварія» відповіла майстерно. Мюллер круто пропустив м'яч на Комана, і той із кількох метрів розстріляв Бущана у ближньому бою. Цей гол теж був ефектним, як і перший. І теж навряд чи потрібно в цьому випадку когось звинувачувати з динамівців. Саме той випадок, коли треба хвалити тих, хто забиває, а не тих, хто пропускає.

Під завісу тайму господарі могли пропустити і третій гол, але на цей раз Бущан не дав себе переграти Толіссо.

Коротке резюме першого тайму: динамівці старалися, намагалися, нагнітали, рухалися. Дорікати їм чимось навряд чи потрібно. Вони робили майже все, що могли. Але проти лома немає прийому. «Баварія» зараз - з іншої планети.

Луческу з перших хвилин другого тайму кинув у бій Гармаша та Вітіньйо – замість Шкуріна та Де Пени. Не інакше, як останній аргумент королів. І за допомогою Вітіньйо кияни одразу ж створили найнебезпечніший момент, коли двічі поспіль міг відзначитися Шапаренко, але Нойєр зіграв вище за усілякі похвали.

Але продовжити свою активність господарі не змогли. Гості вміло збили їхній порив, перевівши гру в спокійніше русло. Знову м'яч більше у «Баварії», знову у «Динамо» шанси лише у контратаці. Але таких було небагато.

Тим не менш, киянам вдалося скоротити розрив у рахунку тоді, коли вже здавалося, що мюнхенці заколисали динамівців. Вітіньйо, Миколенко, Циганков та Гармаш – такими були динамівські мережива. І так, мабуть, це символічно, що перший гол «Динамо» у нинішній ЛЧ забив саме Гармаш.

Гол окрилив господарів. Вони майже одразу могли забивати і другий гол, але трохи не пощастило, коли ніхто не зумів добити м'яч після удару Сидорчука, який парирував Нойєр.

А далі пішли практично гойдалки: команди, наче боксери, намагалися відповісти ударом на удар. Більше небезпеки було у випадах гостей, але господарі також атакували дуже кваліфіковано.

Не без пригод та труднощів, але «Баварія» здобула перемогу. І забронювала за собою перше місце у групі. А ось «Динамо» хоч і продемонструвало гідну гру, очок не здобуло. І продовжує займати останнє місце у групі з мінімальними шансами на вихід у євровесну.

Ліга чемпіонів 2021/2022. Група Е. 5 тур.

«Динамо» (Київ, Україна) - «Баварія» (Мюнхен, Німеччина) - 1:2.

 Гармаш, 70 - Левандовські, 14, Коман, 42.

 Шапаренко, 32 - Сарр, 52.

«Динамо»: Бущан - Кендзьора (Караваєв, 76), Забарний, Сирота, Миколенко - Сидорчук, Шапаренко - Циганков, Буяльський, де Пена (Вітіньо, 46) - Шкурін (Гармаш, 46).

«Баварія»: Нойєр - Павар, Ньянзу (Тілльман, 84), Л. Ернандес (Сарр, 46), Девис - Горецка, Толіссо - Сане (Річардс, 87), Мюллер, Коман (Рока, 67) - Левандовські.

Арбітр: Халіл Мелер (Туреччина). 

НСК «Олімпійський» (Київ, Україна).

ДИНАМО - БАВАРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

70’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Гармаш (Динамо Київ).
42’
ГОЛ ! М'яч забив Кінгслі Коман (Баварія).
14’
ГОЛ ! М'яч забив Роберт Левандовскі (Баварія).
Валерій Василенко
Оцініть матеріал
(78)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Термін Родрігеша, зняття Рятувальника, Санітру «злили», Келсі втече в MLS?
Футбол | 29 березня 2024, 06:31 1
Термін Родрігеша, зняття Рятувальника, Санітру «злили», Келсі втече в MLS?

Головні новини за 28 березня на Sport.ua

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 7
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

Коментарі 192
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dd dent
Гармаш - вторая молодость) браво.
Sunrise
Хорошая игра - интересная, зрелищная! Жаль не зацепили ничейку.
vitaly78
Достойно, но против Левандовски нет приема... Вот только вопрос, почему раньше так не играли, возможно и Барселоне не проиграли бы. Лучшая игра Динамо в этой ЛЧ
zhyr
грай Динамо з Барсою хоча б з таким настроєм, могли б зачепитись за весну
samird
Не заслужило сегодня Динамо поражения, но индивидуально мастерство Левандовски, Комана и судьи сыграло свою роль. Игра за которую как минимум не стыдно. Если сыграют так с Бенфикой - есть все шансы на победу.
babovoz
Не стидно, молодці кияни!
ya_3
Игра смотрелась и моменты были. Увы, но если бы ещё забивать умели... В общем, надежда на евровесну у ДИНАМО ещё есть - не унывайте, киевляне!
K_Sarioglo@i.ua
Конечно Бавария уже была откровенно немотивирована и играла "полуторным" составом, да и реализация у наших клубов с европейскими грандами по-прежнему откровенно хромает, но за характер и игру до конца молодцы. Браво! Говорю это как болельщик Шахтера.
Александр Пилипенко
Удивили киевляне,в этот раз приятно,хоть и проиграли!! Желаю и другим нашим командам добротно сыграть в лиге и кубке)
samird
Лучшая игра Динамо в этой Лиге.
Михаил Степанов
молодцы! но невезуха....
Axel222
Немного не по теме.Не стыдно как с играли.Стыдно за то, что футбол у нас теперь смотреть можно только за деньги.Да, люди которые к нему привыкли, пока еще готовы за это платить , или с помощью бубнов где-то найти бесплатные трансляции. Но молодежь и тем более дети. Для них есть бесплатные дурдоки и тому подобное.Они не будут заморачиваться для того,что- бы посмотреть футбол да и спорт в общем.А потом почему популярность падает,стадионы пустые.
sahka1981
Ну молодцы, несмотря на поражение. Второй тайм просто класс! Да и в первом могло быть 1-1 поставь явный пенальти. А во втором показали, что могут и атаковать здорово.
Cityzen83
Молодцы! Надо реализовывать свои моменты. Должны были и в прошлом матче и в этом не проигрывать, как минимум. Ну и ВАР - е...ть ту Люсю ... Пеналь то что процентный. Уже сколько таких ситуаций было, то офсацд метровый вар не видит, то пеналь не дают. Короче молодцы - сегодня порадовали.
cooperchack
молодцы киевляне
anachar
Лучшая игра Динамо, но нужно забивать! Вот так нужно сыграть с Бенфикой/ надеюсь попадет сегодня Барсе/.
elPadrino
с классом у Динамо проблемы,у Баварии полумомент-гол,а наши просто завести хотели в ворота
roman_kros
Динамо офіційно без євровесни. Завтра швидше за все і Шахтар також.
nick07
в принципі ДК зіграло очікувано, і прогнозовано втратило шанси на євровесну. Сьогодні звісно ДК показали непогану гру в другому таймі, але то швидше тому що Баварія вже оформила 2 голи і була не сильно вмотивована.
Очікуємо на гідну гру у ПОртугалії, і можна надіятись навіть на нічию.
Ну і звісно підсилення команди гравцями за лігочемпіонівські бонуси і гідна гра в наступному євросезоні