Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 22 листопада 2021, 15:40
7523
7

Що сталося з китаянкою? Пен Шуай знайшлася і поговорила із президентом МОК

Пен Шуай переконала главу МОК Томаса Баха у своїй безпеці

| Оновлено 22 листопада 2021, 15:40
7523
7
Що сталося з китаянкою? Пен Шуай знайшлася і поговорила із президентом МОК
Getty Images/Global Images Ukraine. Пен Шуай

Китайська тенісистка Пен Шуай після дивної саги із згвалтуванням поспілкувалася з Томасом Бахом і переконала главу МОК у своїй безпеці.

Історія Пен Шуай поставила під загрозу Олімпіаду 2022 у Пекіні. На початку листопада Пен Шуай зробила шокуючий пост у китайській соціальній мережі Weibo. Там вона звинуватила одного з найвищих чиновників країни, колишнього віце-прем'єра Жанг Гаолі, у тому, що 10 років тому той насильно схилив її до сексуальних стосунків.

Вже через 10 хвилин після публікації пост зник зі сторінки. Незабаром у китайському інтернеті було послідовно заблоковано особисту сторінку Пен Шуай, будь-які згадки про неї у пошукових запитах і навіть саме слово «теніс». Тенісистка зникла з усіх радарів – з того дня її ніхто не бачив близько двох тижнів. Ситуація тягнула на грандіозний міжнародний скандал: зникнення людини, та ще й зірки світового спорту.

Китайці спробували зробити все, щоб переконати світ у безпеці Пен Шуай. Спочатку на одному з державних каналів з'явився електронний лист, нібито написаний тенісисткою. Але сумніви в тому, що спортсменка справді особисто та добровільно відправила цей документ, з'явилися у всіх, зокрема у голови WTA Стіва Саймона та провідних гравців – Серени Вільямс, Новака Джоковича, Наомі Осаки.

З'явилися фотографії щасливої ​​Шуай, вдома в оточенні тонни плюшевих іграшок та з котом на руках. Потім було опубліковано два відео. На одному Пен присутня на відкритті дитячого тенісного турніру, на іншому – вечеряє у ресторані з тренером та друзями. 

У неділю, 21 листопада, Пен Шуай у режимі онлайн-конференції поспілкувалася із президентом МОК Томасом Бахом. До розмови підключалися голова комісії спортсменів МОК Емма Терхо та член МОК для Китаю, колишній бадмінтоніст Лі Лінгвей.

Томас Бах розповів: «Пен Шуай підтвердила, що перебуває у безпеці у себе вдома у Пекіні. Але водночас зараз вона хотіла б трохи обмежити спілкування та просить поважати своє приватне життя. Тому вона воліє проводити час із сім'єю та близькими друзями. У майбутньому вона хоче, як і раніше, займатися розвитком тенісу, виду спорту, який вона так любить».

Відповіді на головне питання – наскільки правдиві звинувачення на адресу держчиновника – ані МОК, ані Пен не дають. Емма Терхо запевнила, що запропонувала спортсменці будь-яку підтримку. 

WTA налаштована рішуче, і Саймона не переконала навіть розмова з Бахом. Запитання він ставить цілком логічні. Наприклад, чому вона ніяк не пояснює пост у соцмережі та своє зникнення. Якщо весь світ шукає тебе, дивно з'явитися тільки через два тижні. А друзі та родичі, з якими вона нібито весь цей час спілкувалася, – чому вони так довго мовчали?

Саймон погрожує забрати у Китаю всі тенісні турніри. Тоні Естанге, голова оргкомітету «Париж-2024» та в минулому віце-голова комісії спортсменів МОК, заявив: «Потрібно більше прозорості щодо стану здоров'я та безпеки Пен Шуай». Але Олімпійські ігри 2022 в Пекіні майже напевно відбудуться.

Джерело Спорт-Експрес
Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 24
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

П'ять українок зіграють на престижному ґрунтовому турнірі в Мадриді
Теніс | 27 березня 2024, 16:02 2
П'ять українок зіграють на престижному ґрунтовому турнірі в Мадриді

В основу за рейтингом проходять Світоліна, Костюк, Ястремська, Калініна і Цуренко

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Лично я имел неосторожность написать письмо министру спорта о президенте федерации футбола Украины, который занимался коррупцией и воровством денег, которые выделялись на развитие футбола в регионах. Через две недели ко мне приехали люди от президента федерации футбола и сделали мне предложение, от которого невозможно было отказаться, жизнь дороже... Так и с этой теннисисткой, может она на 100 процентов права, но если на кону ее жизнь и жизнь ее родственников, будешь говорить все как надо, и даже больше...
Игорь Нестеренко
Что бы понять мотивы, расскажу одну уморную историю от очевидцев Дело было в обычном селе... Как-то одна жена изменяла с хахалем, но забыли закрыть окно. Тут шли соседи и все это увидели! доложили мужу и жена начинает "насыпать" типа ее насиловали И здесь начинается самая дичь : муж заставляет жену писать заявление по-настоящему ментам и дело передается в настоящий суд Хахаль реально откупается от мужа по тем временам 2000 рупей По сей день все делают вид, что это было "настоящее изнасилование" и пользуются румынской стенкой, купленной на эти бабки
Akkerman65
Откуда силы у 65-летнего члена КПК изнасиловать высокую, тренированную и выносливую 25-летнюю спортсменку? Почему 10 лет молчала? Может он перестал оплачивать последние её капризы?
turist86
пощастило їй
"США й Велика Британія можуть бойкотувати Олімпіаду в Китаї
Лідери Сполучених Штатів Америки та Великої Британії не виключають дипломатичного бойкоту зимових Олімпійських ігор 2022 року у Пекіні на знак протесту проти дій Китаю у сфері прав людини.
Джерело: "Reuters" і "The Times"
Деталі: Про можливий бойкот Олімпіади у Китаї заявили президент США Джозеф Байден та прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.
XXIV зимові Олімпійські ігри мають пройти у Пекіні з 4 до 20 лютого 2022 року, а Паралімпійські – з 4 до 13 березня."
Алекс Морган
Якби вона заявила, що її згвалтував сантехнік або електрик з міністерства, було б цікаво а так це просто замовлення від зацікавлених осіб