Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 19 листопада 2021, 16:19
2250
2

Відомі представники тенісу підтримали хештег #ДеПенШуай

Топові спортсмени намагаються привернути увагу до свавілля китайської влади

| Оновлено 19 листопада 2021, 16:19
2250
2
Відомі представники тенісу підтримали хештег #ДеПенШуай
Твіттер

Минулого тижня екс-перша ракетка світу в парі китаянка Пен Шуай через китайську мережу Weibo звинуватила колишнього віце-прем'єра Держради КНР Гаолі Чжана у примусі до сексу, після чого перестала виходити на зв'язок. Пост був видалений через пів години, після чого почали зникати навіть його скріни і повідомлення про нього у мережі Weibo.
 
17 листопада у ЗМІ поширили лист нібито авторства Пен Шуай, в якому від імені тенісистки повідомляється, що з нею все гаразд, а новина про сексуальне насильство не відповідає дійсності. Звичайно ж, цьому ніхто не повірив. Весь цей час відомі спортсмени намагаються звернути увагу світової спільноти до цієї проблеми.
 
Однією з перших серед топів висловилася чотириразова чемпіонка турнірів Великого шолома Наомі Осака.
 
«Нещодавно мені повідомили, що колега-тенісистка зникла невдовзі після того, як написала, що стала жертвою сексуального насильства. Цензура ніколи не допустима. Сподіваюся, що Пен Шуай та її сім'я у безпеці та в порядку. Я вражена нинішньою ситуацією і надсилаю їй любов і світло».

Підтримала китаянку та легендарна Серена Вільямс.

«Я спустошена і вражена новинами про мого колегу Пен Шуай. Сподіваюся, вона в безпеці і знайдеться якнайшвидше. Це потрібно розслідувати, і ми не маємо права мовчати. Надсилаю свою любов їй та її сім'ї в цей неймовірно важкий час».

Висловилася про зникнення Пен Шуай і дворазова чемпіонка Вімблдону Петра Квітова.

«Новини про Пен Шуай глибоко засмучують. Я хочу висловити свою підтримку неймовірно мужній колегі по WTA і молюся, щоб її знайшли неушкодженою та у безпеці».

Слова підтримки висловила екс-перша ракетка світу Симона Халеп.

«Пен Шуай, будь ласка, знай, що тенісні товариші підтримують тебе. Ми думаємо про тебе і сподіваємось, що ти в безпеці».

Не залишилася осторонь і Юлія Гьоргес із Німеччини.

«Я глибоко стурбована ситуацією, пов'язаною з Пен Шуай. Ми живемо у світі, де жертви не повинні мовчати, і я разом із усією тенісною спільнотою заявляю: «Ми хочемо отримати відповіді!».

Дуже переживає за китаянку Алізе Корне з Франції.

«Спостерігаючи за тим, як вся тенісна спільнота, а тепер і весь світ, бере участь в історії Пен Шуай, це вселяє в мене надію. Я просто не можу дочекатися, коли дізнаюся, що вона в безпеці та здорова. Ми повинні знати. А поки що давайте стояти разом».

Відомі тенісисти-чоловіки шоковані цією історією не менше, ніж жінки. Флешмоб підтримали Енді Маррей, Новак Джокович, Стен Ваврінка, Євгеній Кафельніков, Патрік Макінрой, Жиль Сімон та інші.

«Коли я почув історію Пен Шуай, я був вражений. Я сподіваюся, що вона в порядку і що ми зможемо знайти її якнайшвидше», – заявив Новак Джокович на прес-конференції після першого матчу на Підсумковому турнірі ATP.

Домагався китайський екс-чиновник. WTA зробила заяву про справу Пен Шуай

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Китайський державний телеканал новин CGTN опублікував лист від колишьої першої ракетки світу в парному розряді Пен Шуай.
У ньому тенісистка стверджує, що вона наразі перебуває вдома і їй нічого не загрожує. У листі Пен Шуай також заявляє, що всі звинувачення в насильстві, про які вона сама написала раніше, є неправдивими.
"Всім привіт, це Пен Шуай. Я нікуди не зникла, мені нічого не загрожує. Я просто вдома, відпочиваю, все гаразд. Дякую всім за те, що переживаєте за мене.
Однак у WTA сумніваються в достовірності цього листа. Голова організації Стів Саймон продовжує непокоїтися за безпеку Пен Шуай.
"Заява, опублікована сьогодні державними ЗМІ Китаю щодо Пен Шуай, лише викликає у мене побоювання щодо її безпеки та місцезнаходження. Мені важко повірити, що Пен Шуай насправді написала отриманий нами електронний лист або вірить у те, що приписують їй.
Я не раз намагався зв'язатися з нею через різні форми зв'язку, але безуспішно.
Пен Шуай повинна мати можливість вільно говорити, без примусу або залякування з боку будь-якого джерела.
Yura Юрий
этому Гаоли Чжана 75 лет, точно не прикол??