Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA може скасувати турніри в Китаї через скандальну справу Пен Шуай

Організація всерйоз налаштована захищати права тенісисток

WTA може скасувати турніри в Китаї через скандальну справу Пен Шуай
Getty Images/Global Images Ukraine. Пен Шуай

Глава WTA Стів Саймон заявив, що Жіноча тенісна асоціація готова припинити співпрацю з Китаєм через скандальну справу екс-першої ракетки світу Пен Шуай, яка звинуватила колишнього віце-прем'єра країни у примусі до сексу, після чого зникла.
 
«Зараз наші відносини з Китаєм перебувають на перехресті. Занадто часто виникають подібні ситуації, і ми ставимо бізнес і політику вище за те, що було б правильно. Але це важливіше за бізнес.
 
Ми готові піти з Китаю і долати всі ускладнення, до яких це призведе. Тому що це важливіше. Жінок мають поважати, а не цензурувати», – сказав Саймон.
 
Зазначимо, що наступного року в Китаї заплановано 10 турнірів WTA, до яких входить Підсумковий чемпіонат. Ця угода про проведення WTA Finals у Китаї має принести організації 1 млрд доларів.

Домагався китайський екс-чиновник. WTA зробила заяву про справу Пен Шуай

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Китайський державний телеканал новин CGTN опублікував лист від колишьої першої ракетки світу в парному розряді Пен Шуай.
У ньому тенісистка стверджує, що вона наразі перебуває вдома і їй нічого не загрожує. У листі Пен Шуай також заявляє, що всі звинувачення в насильстві, про які вона сама написала раніше, є неправдивими.
"Всім привіт, це Пен Шуай. Я нікуди не зникла, мені нічого не загрожує. Я просто вдома, відпочиваю, все гаразд. Дякую всім за те, що переживаєте за мене.
Однак у WTA сумніваються в достовірності цього листа. Голова організації Стів Саймон продовжує непокоїтися за безпеку Пен Шуай.
"Заява, опублікована сьогодні державними ЗМІ Китаю щодо Пен Шуай, лише викликає у мене побоювання щодо її безпеки та місцезнаходження. Мені важко повірити, що Пен Шуай насправді написала отриманий нами електронний лист або вірить у те, що приписують їй.
Я не раз намагався зв'язатися з нею через різні форми зв'язку, але безуспішно.
Пен Шуай повинна мати можливість вільно говорити, без примусу або залякування з боку будь-якого джерела.