Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 листопада 2021, 21:59
3197
0

Перервали невдалу серію. Колос на виїзді впорався з Десною

Команда з Ковалівки виграла вперше за останні п'ять турів

| Оновлено 21 листопада 2021, 21:59
3197
0
Перервали невдалу серію. Колос на виїзді впорався з Десною
ФК Колос

Недільну програму 15-го туру української Прем'єр-ліги відкривав поєдинок у Чернігові, де місцева «Десна» на домашньому стадіоні імені Юрія Гагаріна приймала «Колос» із Ковалівки.

Цього сезону у команд різні завдання: «сіверяни», незважаючи на фінансові проблеми, претендують на єврокубки, а ковалівці через невдалу першу частину чемпіонату змушені боротися за збереження прописки в елітному дивізіоні.

У першому таймі підопічні Олександра Рябоконя домінували на футбольному полі. «Сіверяни» не лише частіше контролювали м'яч та створили більше моментів, а й підсадили на картку одразу чотирьох гравців суперника. Такими темпами «Десна» незабаром могла заробити чисельну більшість, проте вийшло навпаки.

У дебюті другого тайму «Десна» шокувала «Колос»: Євген Волинець врятував свою команду після удару Тараса Завійського, а ось із добиванням від Дениса Безбородька впоратися не зміг. На щастя для гостей, лайнсмен зафіксував офсайд у форварда.

На 53 хвилині відбувся ключовий момент у поєдинку. Досвідчений лівий захисник Євген Селін зробив фол останньої надії, за що отримав пряму червону картку, залишивши чернігівців удесятьох. З цього моменту «Колос» перетворився з аутсайдера на фаворита.

Своїм шансом команда з Ковалівки скористалася сповна. На 67 хвилині Ніка Сітчінава опинився у потрібний час у потрібному місці та відкрив рахунок у матчі, ударом в один дотик відправивши м'яч у дальній кут воріт Литовки. Для грузинського форварда цей гол став дебютним у складі «Колоса».

«Десна» не опустила руки і щосили намагалася відігратися. Наприкінці зустрічі «сіверяни» були близькими до успіху, коли Олександр Сафронов зблизька пробивав по воротах, але в черговий раз на висоті був Волинець, який зробив черговий сейв.

У компенсований час команди знову опинилися в рівних складах: Максим Козиряцький вилучив з поля бразильського хавбека гостей Дієго, що грубо зіграв проти суперника, намагаючись зірвати перспективну контратаку.

1:0 – «Колос» під керівництвом виконуючого обов'язки головного тренера Ярослава Вишняка здобув важливу перемогу, перервавши серію поразок, яка складала чотири поєдинки поспіль.

Українська Прем'єр-ліга. 15 тур.

«Десна» – «Колос» – 0:1

 Сітчінава (67)

 Безбородько (45) - Задоя (17), Петров (20), Богданов (24), Золотов (28)

 Селін (53), Діего Сілва (90+1)

«Десна»: Литовка, Сафронов, Цимбалюк, Болбат, Домбровський, Арвеладзе (Масалов, 79), Тотовицький, Завійський, Безбородько (Будківський, 83), Селін, Юрченко (Дегтярьов, 79)

«Колос»: Волинець, Золотов, Новак (Павловець, 55), Петров, Чорноморець, Мілько, Задоя, Богданов, Чурко (Сілва, 81), Ренан (Сітчінава, 55), Ильин

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Стадіон: імені Ю. Гагаріна (Чернігів)

ДЕСНА – КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
Diego Carioca (Колос К) отримує червону картку.
90’
Diego Carioca (Колос К) отримує червону картку.
67’
ГОЛ ! М'яч забив Ніка Січінава (Колос К).
53’
Євген Селін (Десна) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.