Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 16 листопада 2021, 18:00
7083
8

Україна U-21 – Сербія U-21. Прогноз та анонс на матч відбору до Євро-2023

Команда Руслана Ротаня зіграє останній матч у 2021 році

| Оновлено 16 листопада 2021, 18:00
7083
8
Україна U-21 – Сербія U-21. Прогноз та анонс на матч відбору до Євро-2023
Instagram

У вівторок, 16 листопада, у Львові на стадіоні «Арена Львів» пройде матч 6-го туру групового раунду кваліфікації чемпіонату Європи серед команд до 21 року, у якому зіграють молодіжні збірні України та Сербії.

Україна U-21

 

Після провального відбору до чемпіонату Європи 2021 року, де підопічні Руслана Ротаня програли скрізь де можна і не можна, абсолютна більшість уболівальників дружно відправляли головного тренера у відставку. Проте керівництво Української асоціації футболу надало молодому фахівцю другий шанс.

І в нинішній кваліфікації українська молодіжка поки що виступає значно успішніше. Перші два тури завершилися максимальним успіхом – «жовто-сині» мали 6 очок і займали одноосібний перший рядок у турнірній таблиці. Однак потім була принизлива поразка від Франції (0:5) і нічия з Північною Македонією (1:1), через що французи пішли у відрив на три бали.

Перше місце вийде на Євро-2023 напряму, а вихід із другого дозволить зіграти у стикових матчах за путівку. Наразі шанси поборотися з Францією не дуже високі, зате за друге місце можна і потрібно чіплятися. У будь-якому випадку, головне – намагатися не втрачати очки, адже поки що лише екватор відбору і навіть одна осічка дозволить тій же Сербії наблизитися на відстань, яку не можна вважати комфортною.

Сербія U-21

 

Суперник команди Руслана Ротаня є досить серйозним. Найбільших успіхів у рамках молодіжного чемпіонату Європи серби досягли у 2004 та 2007 роках – тоді вони зупинялися за крок від титулу, поступаючись у фінальному матчі збірним Італії (0:3) та Нідерландів (1:4).

Крім того, Сербія двічі брала участь у фінальному олімпійському турнірі, але зуміла у шести матчах взяти лише одне очко та закінчувала виступи на останньому місці у групі. А свого головного досягнення серби досягли у 2015 році, коли несподівано стали чемпіонами світу в категорії U-20.

У нинішньому відборі Сербія посідає передостаннє місце у турнірній таблиці, маючи в активі лише п'ять очок. Тому в майбутньому поєдинку серби під керівництвом нового головного тренера Олександра Рогіча гратимуть виключно на перемогу, яка дозволить їм залишитися у боротьбі за вихід на Євро-2023.

Орієнтовний склад України: Нещерет – Сич, Батагов, Таловеров, Вівчаренко, Бондаренко, Назаренко, Мудрик, Криськів, Судаков, В'юнник.

16 листопада, вівторок

Україна U-21 – Сербія U-21
Львів. Стадіон «Арена Львів». 18:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
УКРАЇНА U-21 — СЕРБІЯ U-21. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Адам Фаркаш (Угорщина)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
TimurKhAI
"... Соперник команды Руслана Ротаня достаточно серьезный..."
------
Видел я этого соперника в предыдущих поединках. Армению еле-еле дожали в последние 10 минут, Фарерам вообще не смогли забить.
Не станет эта Сербия проблемой даже для команды Ротаня, нечего пугать нас их успехами 15-летней давности.
Vitaliy Shevchenko
Ротань самий прогресуючий молодий тренер. Так сказати український Нагельсманн.
Robert Monroe
Ротань - це перший в історії тренер, з яким продовжили контракт ще на один цикл після гучного провалу у попередньому. Мабуть, чийсь кум.
Андрей Саламаха
А де Сирота! Терміново треба попросити у Петракова! Може допоможе?