Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 12 листопада 2021, 22:43
19543
35

Петраков і його команда здивували. Чекаємо продовження у Боснії

Валерій Василенко рецензує резонансну нічию в Одесі

| Оновлено 12 листопада 2021, 22:43
19543
35
Петраков і його команда здивували. Чекаємо продовження у Боснії
УАФ

Збірна України провела генеральну репетицію напередодні виїзду до Зениці на вирішальний матч відбору на ЧС-2022 проти команди Боснії та Герцеговини. Чим примітна гра проти болгар, і чим не примітна - давайте розбиратися.

Петраков здивував і схемою, і складом

Перед грою в Одесі наставник нашої збірної Олександр Петраков прозоро натякнув, що ротації не буде. Зі сказаного можна було зробити висновок, що Олександр Васильович виставить склад, максимально наближений до бойового. І зіграє за звичною схемою – у три центральні захисники. Але в підсумку якщо і не все, то багато вийшло інакше. По-перше, збірна України зіграла у чотири захисники (Соболь – Кривцов, Матвієнко – Тимчик), а по-друге, стартовий склад нашої команди навряд чи можна назвати реальним прообразом стартового складу у грі 16 листопада. На вістрі атаки – Довбик, на лівому фланзі півзахисту – Зубков, у опорній зоні не вийшов Степаненко. Плюс не потрапили у заявку на гру Забарний та Шапаренко. Загалом, певною мірою Петраков експериментував та ризикував. А якщо врахувати, що за такою схемою наш нинішній тренерський штаб зіграв уперше, то рівень ризику та експерименту загалом збільшується в рази. Але чи вартувала гра свічок?


УАФ

Мали перемагати 6:0, але лише нічия 1:1

36 ударів по чужих воротах, по наших – лише чотири. У першій половині гри статистика володіння м'ячем на користь господарів узагалі зашкалювала. Після півгодини гри цифри були такими: 71 на 29. За такої разючої переваги рахунок мав бути явно більшим, ніж нічия. «Рахунок 5:0 чи 6:0 мав бути», - скаже після гри автор єдиного нашого голу Степаненко. І з Тарасом важко не погодитись. З цих 36 ударів – щонайменше третина – по-справжньому небезпечні моменти. Та й якість гри у виконанні нашої команди явно порадувала. Але реалізація явно розчарувала. І це наш бич.


УАФ

Нереалізація: старі пісні про головне

Невміння забивати голи із вигідних ситуацій нашу національну команду переслідує із завидною постійністю. Навіщо далеко ходити - можна згадати практично всі матчі команди під керівництвом Петракова. Ну, за винятком, хіба що, гри проти французів. Матч проти казахів, реалізуй усе створене в атаці, мав складатись на нашу користь. З тієї ж причини фінів мали перемагати з більш комфортною перевагою. Перемогу у грі проти боснійців втратили не лише тому, що пропустили наприкінці гри, а скоріше через те, що не забили більше у першому таймі. Та й у єдиному досі «товарняку» - проти чехів - теж упустили купу можливостей. Виходить, що зустріч проти збірної Болгарії із цього алгоритму не випадає. Хтось скаже, що вже добре, що створюємо. І що не пропустили за традицією наприкінці гри. Але хочеться більшого. Хочеться, щоб не лише створювали, а й вміли реалізовувати. Поки що (я суджу з усіх ігор під керівництвом Петракова) не особливо вміють.

Маліновський

Щиро кажучи, поява Руслана в стартовому складі збірної читалася. Петраков демонстративно не викликав хавбека «Аталанти» на два попередні матчі, цього разу також демонстративно викликав. Те, що конфлікт між цими двома був – це правда. Хоча обидва зараз його наявність і заперечують. Зокрема після матчу Маліновський скаже, що, мовляв, «між нами нічого не було, лише робочі моменти». І у всьому, як завжди, винна преса. Класно, що під рукою завжди є такий зручний громовідвід, на який завжди можна все спихнути. Проте добре те, що помирилися. Футболіст він дуже кваліфікований, і напевно ще знадобиться збірній. Хоч і має поганий характер. Проте високої оцінки, як на мене, Руслан за гру з болгарами не заслужив. Могло бути й краще. Загалом, є куди рости.

Що буде у грі 16 листопада?


УАФ

А ось це дрімучий ліс. Який стартовий склад вибере Петраков, і за якою схемою зіграє в «матчі року» - особисто я передбачити не беруся. Аж надто все заплутав Олександр Васильович після одеського поєдинку. Хоча головне в цьому випадку – щоб він не заплутав себе. І щоб його підопічних по-доброму «прорвало» у грі проти боснійців, щоб вони не «перегоріли». Нехай буде так.

Оцініть матеріал
(124)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maksym Iuriev
"I у всьому, як завжди, винна преса. Класно, що під рукою завжди є такий зручний громовідвід, на який завжди можна все спихнути."
Всмысле спихнуть??? а разве не пресса раздула "Войну и Мир" из пальца? Как с Малиновским и Зинченко так и без них - результат один - 1:1.
Зинченко так вообще разочаровал. Он бьет не смотря на ворота. около 6 ударов где можно было успеть поднять голову, глянуть, и положить в девятку. а он на силу бьет и не понятно прострел то или удар... но все в защитников. А Малиновский вместо того чтоб навес сделать лупит по воротам во время штрафного.... смысл? в товарищеском матче нужно наигрывать комбинации при стандартах, а лупить по воротам - для этого тренировки в свободное время существуют (см. на Шеву).
Зачем вообще пресса лезет туда, где ее не просят? Нужно освещать события, а не искать интриги и скандалы.
Результат матча 1:1 - неудовлеворительно. Играли плохо, растерянно, невнимательно. Даже Степаненку просто повезло, он просто приложился удачно даже не целясь, как и вся команда, один коленом бьет, другой бедром, третий ногу жестко поставить не может, четвертый в землю !и выше ворот. А болгары выжали максимум из одного момента. 1 ошибка соперника = 1 гол.
И мне всеравно кто с кем посрался и кто с кем переспал, главно качество и результат. И пока у нашей сборной нет ни одного ни второго.
Павло Бубенко
Друзья мои, надо смотреть правде в глаза - сборная Боснии и Герцеговины - значительно выше уровнем игры и классом нежели сборная Болгарии! И если Босняки будут играть с нашей сборной хотя бы так, как они играли во втором тайме, и лишь добившись необходимого результата, чуть сбавили свои обороты - то победить их в игре на их поле - будет крайне сложно! Если вообще возможно!
Умник
Надеюсь из 36 ударов с Боснией будут хотя бы 3 точные.
Kevko
Малиновский игрок хорошего уровня. Но в этой игре у него слишком много брака.
vgbasov
Устроили соревнование по тому, "кто не забьёт гол из самой выгодной позиции".
Такое, конечно, бывает, но не из матча в матч!
Олег Цюцяк
На ЧЄ для нас було феноменальне везіння,в усьому.Так не може тривати завжди.
Зараз не везе поки з реалізацією ,зате попри жахливі результати,ми все ще маєм непогані шанси на 2-е місце.Один єдиний матч з боснійцями може все змінити на нашу користь.
По грі наша збірна сильніша,треба буде всього навсього забити на гол більше ніж пропустити.
Думаю,то реально)
Mac_Gyver
Хоть и имеет дрянной характер.
____________________________
Нормальный у него характер, не выдумывайте.
avk2307
Может не в тему, но все таки.
Приятно в окнах УПЛ смотреть на адекватное и абсолютно нейтральное судейство .
Может тем же туркам , сербам и т.д.напряг во внутреннем чемпионате помогает судить?
Но нет вопросов к вне игры? Никто ничего не придумывает и не вводит новых правил.
Как то так....
yatsiykvova
Повільно розгортається атака, пригальмували - а далі все читається....
nikokiev
Коваленко - ЛОШАРА!!
inspekcha85
Здивували...коз\лы кривоногие,достали уже...Почему мос-ка-ли могут,забив гол аутсайдеру своей группы Кипру,не выключаться и не корчить из себя корефеев футбола,а просто бомбить до конца?!А у вашего стада баранов другие требования к себе,у вас так играть не привыкли...так кто профи в таком случае и кто дешёвка понтовая -- они или вы?
Роман Кантарский
До 78 за. дивували, ми звикли вже до 1-1
nick07
Якщо зможуть зіграти атакувальний футбол як з болгарами, то мали б перемагати боснійців.
І так, праві хто пише про перегорання і сумнівну доцільність матчу з болгарами
antt
Я матч не бачив, і не тільки цього разу, а чи не перенапряглися з болгарами? Фізично і психологічно?! Стільки ударів по воротах і така перевага, і нічия. Для чого це? Мали б просто собі побігати, мати перевагу перед наступним матчем в силу відсутності матчу на результат.
Trollface
После такого угара команде нужно отдохнуть иначе физуха опять подведет.
Archie FireLion
Счетом 1-1 уже никого не удивишь
Евгений Ш
Так, здивували тим що дивом не проиграли, спас Степаненко
gajvir
Головне всім здоров"я. Хотілось би побачити одночасно на полі Шапаренка і Маліновського, бо гра Зінченка в атаці- це біда. Ще більше надіюсь більше ніколи не побачити в збірній Коваленка, просто епічний гравець навіть на рівні вчорашніх Зубкова та Довбика .
Disiny7
Автор, а в чем заключается дрянной характер у Малины?
terhoha
Довбик на 100% відповідає своєму прізвищу. Коваленко, Гармаш - два деревяних буратіни. Плюс до них ще напівфутболіст -піжон Зінченко.