Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 12 листопада 2021, 14:06
30443
102

Дикий нефарт і чергова нічия. Збірна України розійшлася миром з Болгарією

Проти Босніії і Герцеговини буде потрібна якісніша реалізація моментів

| Оновлено 12 листопада 2021, 14:06
30443
102
Дикий нефарт і чергова нічия. Збірна України розійшлася миром з Болгарією
Фото Павла Кубанова/УАФ

Вперше за останні п'ять років збірна України з футболу зіграла на стадіоні «Чорноморець» у Одесі. Поєдинок проти Болгарії хоч і мав статус товариського, але став генеральною репетицією перед вирішальним матчем групової кваліфікації чемпіонату світу-2022 з Боснією і Герцеговиною.

З огляду на важливість спарингу, виконуючий обов'язки головного тренера української збірної Олександр Петраков виставив достатньо бойовий склад. Зокрема, наставник уперше з вересня випустив на поле лідера італійської «Аталанти» Руслана Маліновського, з яким конфліктував, але, схоже, все ж таки прийшов до консенсусу.

З перших хвилин «жовто-сині» грали в сміливий атакуючий футбол, створюючи один за одним небезпечні моменти біля воріт суперника. Спочатку кілька разів непогано приклався до м'яча Олександр Зінченко, але в одному випадку йому трохи не вистачило влучності, а в іншому удар припав прямо в руки болгарському голкіперу.

Фото Павла Кубанова/УАФ

Добре розганяв атаки на правому фланзі Андрій Ярмоленко, виводячи партнерів на дуже добрі ударні позиції. На 13-й хвилині вінгер зробив ідеальний навіс на воротарську лінію, куди набіг Олександр Зубков і пробив головою. Здавалося, що з такої забійної зони ворота точно будуть вражені, однак м'яч зрадливо пролетів над поперечиною.

Вже після наступної атаки голкіпер суперників капітулював, коли Тимчик на правому фланзі увірвався до штрафного майданчика та прострілив на Довбика – Артему, який вперше вийшов у стартовому складі національної збірної, залишалося лише підставити ногу, що він зробив, перебуваючи в офсайді. Лайнсмен зафіксував положення поза грою, тому взяття воріт не було зараховано.

Підопічні Петракова домінували, створювали моменти, повністю перегравали болгар за всіма статистичними показниками, але забити у першому таймі так і не змогли. А ось Болгарія своїм, по суті, єдиним шансом скористалася сповна, відкривши рахунок на 34 хвилині. Голкіпер гостей далеко вибив від воріт, у Матвієнка м'яч зрізався з ноги й злетів угору прямо над штрафним, а Тимчик та Бущан не зрозуміли один одного. У результаті Кірілов опинився на ударній позиції та вразив ворота.

У перерві Петраков зробив потрійну заміну: Бущан, Сидорчук та Довбик сіли на лаву запасних, замість них на поле вийшли Різник, Степаненко та Яремчук. Для талановитого воротаря полтавської «Ворскли» це була дебютна поява на полі у футболці національної збірної.

На початку другого тайму Олександр Зінченко знову продемонстрував індивідуальну майстерність, дуже класно пробивши здалеку, але болгар урятувала штанга. Потім в обороні українців стався ще один провал, яким, на щастя, суперники скористатися не змогли.

В середині другої половини зустрічі Ярмоленко ще двічі змусив воротаря суперників виймати м'яч із сітки, але турецька бригада арбітрів в обох випадках зафіксувала офсайд. І все ж таки за 11 хвилин до кінця основного часу Україні вдалося зрівняти рахунок. Степаненко підібрав м'яч на підступах до штрафного майданчика і точно пробив у дальній кут – цього разу у рефері не було підстав не вказати на центр поля.

Наприкінці поєдинку різниця в класі була ще очевиднішою, оскільки болгари підсіли фізично і грали буквально на виніс. Втім, велика кількість моментів ніяк не позначилася на табло, що зафіксувало нічийний результат.

1:1 – Україна не змогла здобути перемоги у спарингу, хоч і показала дуже цікавий футбол. Залишається сподіватися, що в офіційному поєдинку з Боснією проблем із реалізацією не виникне. У команди Петракова є п'ять днів, щоби провести роботу над помилками.

Товариський матч.

Україна - Болгарія - 1:1.

 Степаненко, 79 -  Кірілов, 35.

 Туріцов, 24.

Україна: Бущан (Різник, 46) - Тимчик, Кривцов, Матвієнко, Соболь (Коваленко, 68) - Зінченко, Сидорчук (Степаненко, 46), Маліновський (Гармаш, 78) - Ярмоленко, Довбик (Яремчук, 46), Зубков (Циганков, 61).

Болгарія: Михайлов (Вуцов, 46) - Йорданов (Туріцов, 14), А. Христов, Дімітров, Велковські - Кірілов, Р. Цонев (Чочев, 61), Б. Цонев (Костадінов, 69), Неделєв - А. Ілієв (Мінчев, 46), Десподов (Янков, 69).

Арбітр: Арда Кердешлер (Туречччина).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса, Україна).

УКРАЇНА - БОЛГАРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

79’
ГОЛ ! М'яч забив Тарас Степаненко (УКРАЇНА).
35’
ГОЛ ! М'яч забив Радослав Кирилов (Болгарія).
Оцініть матеріал
(79)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала
Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3
Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

Коментарі 102
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
oilhunt12
Жесть. Статистика ударов 35-1. Лютый атскок киркоровых.
aka_MIK
36 ударов по воротам, однако. Не припомню такого вообще)
Mac_Gyver
1 : 1. Давно такого не было.
ENJOY--
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mac_Gyver
Главное, что никто не сломался. Игра-то товарищеская.
cooperchack
Надеюсь в последнем матче не надо будет фарта и будет спокойная победа.Украина вперёд!
samird
Как можно сыграть вничью в такой игре - выше моего понимания. Просто нефартом это уже трудно обьяснить. Даже проклятием.
name_footbol
Игра огонь, если честно! Да не реализовали куча моментов! Боюсь представить если бы в первом тайме уже был счёт 2:0 в нашу пользу, как бы они играли, думаю в тактичный футбол! Это скучно… а тут прям заруба, грызут поле и мяч! Жаль леди фортуна сегодня решила пить валерьянку
introvert
Четыре десятка моментов за матч (считай, по одному каждые две минуты), из них два десятка - удары в створ... А счет 1-1. У соперника единственный момент за игру - автоматом гол.
И так каждый второй матч.
Наша сборная - уникальное явление в мировом футболе, реально, больше ни у кого такой нет. Тут не унывать, а гордиться нужно!))
Local78
Ми непереможні, уря )))
odiniznashih
Это не нефарт, это нерасторопность нападающих действия во вратарской площадке.
Срочно натурализовать Фримпонга из Зари, который выходя на замену на 3-10 мин в шести матчах забил 4 гола)).
Rollins994
никто думаю не удивлён .команда ничиих 1-1
Дмитрий Рыженко
Хорошая игра команды. Приятно было смотреть. Не сбавляли обороты до последней секунды. Настрой у ребят хороший. Теперь бы немного фарта и с такой игрой и на чм будет не стыдно.
pricolist
Пускай и не победили, но игра мне очень понравилась, у парней глаза горят. Что ж сделаешь, если фортуна от нас сегодня отвернулась и мяч никак не лез в воротах. Перед Боснией есть определеный оптимизм, только над реализацией нужно поработать
Kinik
До голу болгар не вистачає музики з Дєрєвні дураков чи Шоу Бенні Хілла
Alex51
дуже корисний матч, саме те, що треба перед БіГ...грати на результат , долати щільну оборону, долати нефарт... все нормально, команда на ходу. Головне, не мандражувати перед боснійцями, нагнітати і тиснути
adidas777
По игре, очень очень достойно сыграли в игровом плане.
И главное хватило держать высокий темп до конца матча.
Это тот компонент, с которым во вторых таймах у нас очень часто возникают проблемы.
По голевым момент однозначно установили рекорд.
Осталась малость - реализация!
С Боснией ждём не то что бы феерии голевой, ждём того результата, который нас выведет на чистое второе место в группе!
Tristan
Все говорят: "Главное -есть игра,а голы и результат придут".Но ни голы,ни результат не приходят уже много лет,а вот глупые ошибки и рукожопость повторяются регулярно.
Voxa Hvedyk
36-сть ударів у сторону вріт-14-ть у площину
і один забитий м'яч це просто транжириння моментів...
Я розумію що це товариській матч але з такою реалізацією...Я просто в шоці!!!
PFCLviv
Ми чемпіони по нічейних результатах!