Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 12 листопада 2021, 14:13
11911
28

ПЕТРАКОВ: «Якщо так зіграємо і з Боснією, потрапимо на чемпіонат світу»

В.о. головного тренера збірної України прокоментував матч із Болгарією

| Оновлено 12 листопада 2021, 14:13
11911
28
ПЕТРАКОВ: «Якщо так зіграємо і з Боснією, потрапимо на чемпіонат світу»
УАФ. Олександр Петраков

В.о. головного тренера національної збірної України Олександр Петраков поспілкувався зі ЗМІ на прес-конференції після товариського матчу з командою Болгарії (1:1).

– Як би ви прокоментували гру?

– Я дуже задоволений грою, кожним футболістом, який вийшов у стартовому складі чи на заміну. Я не маю претензій до підопічних. Пропущений м'яч... Таке трапляється у футболі. Ми поговорили з Тимчиком, я йому підказав. Потрібен досвід, який прийде до нього в майбутньому.

– Чому не вдалося забити ще один гол? Чого не вистачило?

– Я думаю, забракло технічної майстерності. Я на удачу ніколи не нарікаю. Її треба заслужити. Значить, я її не заслужив. Може, заслужу в матчі з Боснією і Герцеговиною. Тоді буду щасливою людиною.

– Після цього матчу ситуація з воротарською позицією стала більш ясною?

– Ще є час, у нас у запасі чотири дні. Давайте не говорити щось заздалегідь. Попереду тренування, тести на COVID-19. Я задоволений воротарями, свідомо дав зіграти Різнику. Він дебютував сьогодні за збірну, я привітав його. Усе нормально, рухаємось далі.

– Оцініть дебют Різника. Наскільки вдало він увійшов у гру?

– Що там казати, суперники одного разу дійшли до наших воріт за весь другий тайм. Тут людина просто заслужила дебют. Думаю, Дмитро нам ще допоможе. Він порядний хлопець, я добре його знаю, у нього все попереду. Головне, що він дебютував.

– Наскільки ви задоволені виходом Коваленка та Гармаша на заміну?

– Я задоволений тим, як Гармаш вийшов. У команді всі хлопці сприйняли його дуже добре. Він досвідчений футболіст, який ще пограє за збірну, допоможе їй. Я йому побажав успіхів. Я думав, що сьогодні він мене врятує. Може, надалі допоможе. Я задоволений не лише Гармашем, а й усіма гравцями.

– Ясен Петров перед матчем подарував вам футболку. З чим це пов'язано?

– Головний тренер Болгарії підійшов і подарував мені футболку з моїм прізвищем. Він мені подякував за гру, побажав удачі з боснійцями. Після матчу я теж підійшов та подарував йому футболку збірної України. Така історія.

Пам'ятаю, мені вже дарували футболку у 2014 році в Угорщині на чемпіонаті Європи. То був тренер збірної Німеччини. Тільки тоді я програв, а зараз зіграв унічию.

– Сьогодні ви здивували тактичною схемою. Чи варто чекати її ж у матчі з Боснією і Герцеговиною?

– Футболісти у збірній уже грали за цією схемою. Я задоволений, як вони зіграли.

– Збірна України показала класний футбол, створила безліч моментів, три голи не зарахували через офсайд. Як таке можливе у футболі?

– Це треба прожити у футболі. Ще раз скажу, що в мене до хлопців нема питань. Я всім подякував, побажав удачі. Я сказав, що якщо так гратимемо з Боснією і Герцеговиною, то потрапимо на чемпіонат світу.

– Який розклад збірної України найближчими днями?

– Завтра об 11:00 вилітаємо до Києва, їдемо до нашого готелю, увечері в нас тренування двома групами на стадіоні імені Баннікова. 13 листопада тренуємось на НСК «Олімпійський» увечері, там же проведемо заняття вранці 14-го. Потім о 18:00 вилітаємо до Сараєва. Там буде передігрове тренування в Зениці.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 28
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kevko
Команда на ходу и заряжена на борьбу. Ярмоленко как в лучшие годы, явный лидер. Малиновский и Зинченко очень много брака
roman_kros
Скажіть хтось тренеру, що друге місце не виходить на ЧС напряму... Буде ще два матчі
garik_trinity
Если так будете транжирить моменты, то какой там ЧМ?
OKs100
Да согласен, если также сыграем вничью, то попадем на ЧМ.
Nomad
Всё отлично и противники уже в шоке.
RomanEnakievo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
xvalenok02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Aleksandr Plutakhin
Як би Зинченко так грав в Мансіті, то надовго потрапив у резерв. А може і далі. Незрозумілі простріли, паси в ноги супернику і таке враження, що він так і не зрозумів, що так неможна грати. Гармаш та Яремчук багато пересувались, але якось мляво, не рішуче. Відсутність у попередніх матчах пішла накористь Малиновському, але він щє не набрав необхіної форми. А може це і є його рівень, як для збірної? В цілому гра збірної виглядала пристойно і в деяких епізодах навіть потужною, але знову погана реалізація. Гармаш і Коваленко не ті гравці, яких потребує збірна. Грати кращє вони вже не будуть, це їх "потолок". Маємо те, що маємо...
BUCH
Коваленко он знатно потролил)))
Думаю после того момента с трёх метров, Витя не скоро выйдет на поле в футболке сборной...
SandroKing
Не знаю о чем он говорит. Посмотрел 30-ть минут и переключил на баскетбол. Там работа тренера как раз была видна.
если будем так играть
А что лучше, проиграть в Зенице, или потом плеваться в плей-офф?
Andrey111
В Катарі спека, воно нам треба🤩
vernik2005
Уважаемый Петраков! Передайте своим игрокам величайшую просьбу болельщиков сборной - СДЕЛАЙТЕ ОДОЛЖЕНИЕ- НИКУДА ВЫХОДИТЬ НЕ НУЖНО, ПОБЕРЕГИТЕ НАШИ НЕРВЫ !
Даже победив Боснию и Герцоговину вы не войдете в тройку лучших из 12 сборных, занявших вторые места. Молодежь никакая- с трех метров в пустые ворота не попадают, а голы какие пропускают-позорище! Старшее поколение больше одного матча за неделю уже физически не тянут-отсюда и проблема "вторых матчей". СЫГРАЙТЕ с "Б и Г" в свои 1:1 - ну чтобы без позора и отдыхать.
mayjumanji8841
не производит он впечатление умного человека
а его игра на публику во время матча говорит, что этого человека заботит больше мысля о том как он красиво смотрится на картинке, чем какая-то там игра команды
Alex Suz
Прекрасный тренер и человек
Намного лучше предыдущего васи
umnuy2
фины выйдут
Серж р
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sergey Mihailovich
Какая-то мания величия: мои игроки, моя зборная, моё кресло... Да не твои они и никогда ими не были, это было всё ещё до тебя, а ты - временный менеджер на зарплате у людей.
Хотелось бы это ему прояснить раз и навсегда, может тогда и результаты подтянутся...