Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 11 листопада 2021, 03:43
1183
2

В'ячеслав ГРОЗНИЙ: «Дженоа вибрав Шевченка, а не Пірло. Але легко не буде»

Фахівець прокоментував призначення українця головним тренером італійського клубу

| Оновлено 11 листопада 2021, 03:43
1183
2
В'ячеслав ГРОЗНИЙ: «Дженоа вибрав Шевченка, а не Пірло. Але легко не буде»
ФК Дженоа. Андрій Шевченко

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний висловився про призначення Андрія Шевченка головним тренером італійського «Дженоа», який виступає у Серії А.

«Варіант «Дженоа» виглядає цікавим та перспективним з багатьох питань. Перше: генуезький клуб — дев'ятиразовий чемпіон Італії з великою історією та славетними традиціями. Друге: прихід до клубу нових власників, американської компанії «777 Partners», з великими спортивними амбіціями щодо генуезького клубу. Третє: за наявною інформацією, президентом клубу має стати знаменитий особистий лікар Сільвіо Берлусконі Альберто Зангрілло, який змалку є пристрасним шанувальником «Дженоа». Четверте: спортивним директором буде Луїш Кампуш. Він допомагав зібрати чемпіонські склади «Монако» Леонарду Жардіма та «Лілля» Крістофа Галтьє. Це вже про щось свідчить. П'яте: можливість Андрія Шевченка формувати свій тренерський штаб, до якого вже увійшли Мауро Тассотті та Луїджі Ночентіні. Шосте: системність досягнення результатів за прикладом «Аталанти» та інших клубів. Цього сезону перед «Дженоа» стоїть завдання збереження прописки у Серії А. Сьоме: повна довіра та карт-бланш Андрію Шевченку. Чому? Вибрали його, а не Андреа Пірло. З Шевченком уклали тривалий контракт до літа 2024 року. Восьме: незалежність трансферно-селекційної політики головного тренера. Вже багато ЗМІ називають низку гравців, у тому числі й українських (Зінченка, Миколенка та інших), які можуть перейти до «Дженоа». Дев'яте: Андрій має час на створення команди, готової вирішувати найсерйозніші завдання. А у керівництва вистачить на це терпіння. Я перерахував дев'ять найсерйозніших пунктів.

Дуже рідко у житті бувають такі можливості для творчості та роботи на виріст. Так, Андрій ніколи не працював у клубних командах. Це правда. Але це справа наживна. Щодня працювати на тренувальному полі та бачити результати своєї праці дуже цікаво. Чи буде легко? Ні! І ніколи в жодного тренера такої розкоші не буде. В нас така професія. Щоденна, максимальна перенапруга. Але інакше не можна. Також слід враховувати те, що іноземний тренер повинен працювати краще за місцевого спеціаліста. Я це знаю не з чуток, тому що тренував неодноразово різні команди у чотирьох різних країнах. Від тебе потрібний завжди максимальний результат.

Особисто я вірю в те, що у Андрія, його тренерського штабу та всього колективу все вийде. Щиро бажаю йому успіху!», — сказав Грозний.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitaliy Korets
Тренував в 4-х країнах? Монголія, Узбекистан, Молдова і Вірменія?
belerilf1
из двух недотренеров надо было кого-то выбрать