Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 11 листопада 2021, 07:48
10575
29

Андрій ШЕВЧЕНКО: «Хочу досягти чогось як тренер»

Новий тренер «Дженоа» – про свої цілі

| Оновлено 11 листопада 2021, 07:48
10575
29
Андрій ШЕВЧЕНКО: «Хочу досягти чогось як тренер»
ФК Дженоа

Сьогодні відбулася презентація Андрія Шевченка в якості головного тренера «Дженоа». Після цього український фахівець відповів на запитання журналістів:

- Це дуже важливий момент у моїй кар'єрі тренера. Хочу подякувати керівництву та проекту «Дженоа» за те, що повернули мене до Італії, країни, з якою маю особливий зв'язок. Я сподіваюсь продовжити тренерську кар'єру. «Дженоа» – дуже важливий клуб, це проект, який для мене дуже багато значить. Наша головна мета – грати в Серії А наступного року, і єдиний відомий мені спосіб досягти цього – це працювати. Я зроблю все, віддам себе, щоб досягти цього результату.

Цей проект мене переконав. Я вірю, що «Дженоа» може зробити великі справи в Італії в майбутньому. Безперечно, нам будуть потрібні вболівальники. Я грав у Генуї і це були дуже складні матчі. Я дуже добре пам'ятаю, як грав проти 12 гравців, бо 12-м гравцем «Дженоа» були вболівальники. Я сподіваюся, що вони будуть із нами, бо нам потрібна велика підтримка.

У мене були контакти з новими власниками, розмови були довгими. Команда потребує посилення, і оскільки наша мета – грати наступного сезону в Серії А, думаю, нам доведеться добре попрацювати на трансферному ринку.

Усі хлопці у команді – дуже хороші та готові працювати. Я думаю, що перша мета – досягти позиції у турнірній таблиці, де ми зможемо зітхнути вільніше та добре попрацювати. Ми повинні натиснути, щоб досягти місця в таблиці, де ми зможемо це зробити.

Італія – важлива футбольна країна, італійська школа важлива. Для мене робота з такими тренерами, як Анчелотті, Дзаккероні та Чезаре Мальдіні, була великим досвідом. Тренерська робота в Італії означає вхід у світ італійського футболу, щоб мати змогу змагатися із великими тренерами, які зараз працюють в Італії. Це виклик, який стимулює мене.

– Паралельно боротьбі за збереження прописки у Серії А, Кубок Італії буде метою команди?
- Важливіше врятуватися. Ми повинні докласти багато зусиль, багато працювати та спробувати знайти рішення для досягнення цієї мети. Я та моя команда працюємо для цього.

- Вам не страшно братися за клубну роботу?
- Я готовий до цього, чекав на можливість попрацювати в клубі. Звичайно, зараз є чим зайнятися, але мене це не лякає. Це дає мені стимул працювати старанніше та шукати нові рішення лише на благо «Дженоа».

- Ви говорили з Берлусконі?
- Я говорив з Галліані. Я ще не говорив із президентом, ми поспілкуємося найближчими днями.

– «Дженоа» гратиме в атакувальний чи оборонний футбол?
– «Дженоа» історично була дуже агресивною, особливо вдома. Я намагатимусь збалансувати команду. Нам потрібно мати ідеальний баланс та розуміти наші потреби. Тепер у нас буде період тренувань, а потім ми вступимо у фазу дуже складних та важливих матчів. Ми маємо бути готові.

- Як ви боретесь зі страхом?
- Потрібен правильний менталітет. Поговоривши з гравцями, я відчув бажання покращити ситуацію. Я думаю, що, маючи велике бажання та правильну структуру на полі, ми можемо покращити ситуацію.

- Якось ви були в Генуї в якості тренера збірної України. Коли ви плакали біля мосту Моранді (обрушився в серпні 2018 року і забрав життя 43 людей, - прим.), ви не могли собі уявити, що тренуватимете «Дженоа»?
- Я багато думав, перш ніж ухвалити це рішення. Ця історія також підштовхнула мене до цього рішення. Генуя має велике серце.

Мій Золотий м'яч – це минуле. Я хочу досягти чогось як тренер. Я намагатимусь зробити все, щоб ці стосунки були довгими.

– Ваш перший матч буде проти «Роми» Моуріньо.
- Я дуже поважаю Жозе Моуріньо. Його приїзд багато дав італійському футболу. Я знаю, що ми маємо грати з «Ромою», я його дуже поважаю.

- Ви плануєте адаптуватися під команду чи гратимете за певною схемою?
– Я думаю, що ця команда має певні характеристики. Зараз ми добре тренуватимемося, будемо дивитися, в якій схемі команда може грати краще. Одними з них можуть бути 3-5-2 або 4-3-3.

- Які ваші стосунки з Мауро Тассотті?
– Ми знайомі вже дуже багато років. Наші стосунки не лише робочі – у нас глибока дружба.

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Canadian_stallion
Легенда! Ему только удачи!
varenuk
Удачи ШЕВА
cooperchack
Шеве успехов и побед.
BekXan
У Шевы будут проблемы .а они будут.Притарабанил с собой помощника который завалил физуху сборной и проваливались по тактике.
Удачи Шеве безусловно.Но как по мне результата не будет.
roman_kros
Перспективи примарні чогось добитися. Думаю інші варіанти взагалі гіаняні були, а може взагалі не було. В цьому сезоні буде виключно боротьба за виживання. Якщо подивитися з ким цього року ще грати Шеві, то там максимум десь 3 очки можна набрати, - календар жах. Типу є трансферне вікно але кого з нормальний футболістів туди затягнеш, ... Не думаю що багато охочих грати за дім перестарілих і боротися за виживання. Ну ок припустимо що збережуть прописку - так всеодно на наступний сезон команда не зможе зробити такий скачок, щоб в єврокубках грати. Надто багато хороших команд: Лаціо, Рома, Інтер, Ювентус, Аталанта, Наполі, Мілан. Треба мінімум 5 років, що просто був шанс поборотися за єврокубки, і це якщо не лажати і вдало проводити трансферну політику, працювати над розвитком новнеймів. Він просто вибрав самий нормальний з херових варіантів.
Bimba
Вы ещё немного пославте Шапаренко и эта посредственность привратится в говно. Именно в говно, потому, как игрок посредственный, а выражается как полный говнюк... Не ужели в Киеве все такие?
Kevko
Ближайшие два месяца покажут как будет развиваться ситуация дальше. Клубный старт для Шевченко в очень сложном формате. Но лучших вариантов у него не было.
Володимир Підвірний
Все зло і ненависть в сторону, потрібно підтримати Андрія. Підтримати всією душею і серцем. Він пішов на великий ризик, не побоявся. За це Андрію повага і шана.
VikyKrasotulechka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Liverpool
Скажу так в сборную СССР это динамо даже бы не пудамали взять...
shibanutyj
Это не Луческу в Динамо! Первый хочет на старости лет, вторые не могут исполнять его требованья, потому как насобирали деревянный шлак и гордятся этим!
shibanutyj
Клуб и сборная - два разных понятия, если в сборной я не поддерживал Шеву, то в клубе думаю он сделает феерверк для серии А и для Европы вцелом!
Михаил Грозный
Для начала - не опуститься ниже 15 места.
Batya
Королевську на допомогу візьми...
Trollface
Чего-то он уже добился. Но каким словом это назвать?
SergeyKharkiv
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил