Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 листопада 2021, 03:09
2920
0

Два дальні удари. Десна вивезла перемогу зі Львова

Після п'яти втрат очок чернігівці зуміли перемогти в непростому матчі

| Оновлено 08 листопада 2021, 03:09
2920
0
Два дальні удари. Десна вивезла перемогу зі Львова
УПЛ

14-й тур Української Прем'єр-ліги закривало протистояння між «Львовом» і чернігівською «Десною». «Сіверяни» після впевненого старту чемпіонату (команда Олександра Рябоконя розпочала турнір із чотирьох перемог) видали невдалу серію, розташувавшись у середині турнірної таблиці. У десяти матчах чернігівці зуміли здобути лише одну перемогу. Перед сьогоднішньою зустріччю гарною підмогою для «Десни» стала присутність у складі Андрія Тотовицького, який залишив клубний лазарет. Львів'яни ж намагаються подалі відійти від дна турнірної таблиці. Тиждень тому команда Олега Дулуба несподівано в гостях здолала «Колос», і на своєму полі львів'яни, безперечно, планували розвинути успіх.

Вже на 1-й хвилині зустрічі львів'яни заробили перспективний штрафний удар, який ледь не завершився неприємностями для гостей. Навіс Политила головою замкнув Лека, і м'яч пролетів поруч із хрестовиною воріт «Десни». Але надалі зі створенням небезпечних гольових ситуацій у обох сторін виникали проблеми. При цьому гра виглядала непогано, адже команди намагалися не затримуватись у центрі поля та швидко доставляти м'яч до штрафного майданчика суперників.

Обидві команди помітно грали обережно, намагаючись насамперед убезпечити свої тили. У більшості епізодів футболістів підводила неточність у завершальній фазі атак, тому воротар як «Львова», так і «Десни» залишалися переважно без роботи. Небезпечно було після удару Зозулі, але й у цьому епізоді м'яч не долетів до воріт, влучивши в Цимбалюка. Під завісу першої половини зустрічі більше атакували чернігівці, але цей натиск завершився лише серією навісних передач, з якими без особливих зусиль справлялися підопічні Дулуба.

У перерві тренерський штаб «Десни» із прицілом на посилення атакуючих дій зробив дві заміни, випустивши на поле Картушова та Будківського. І «сіверяни» активно розпочали другий тайм, що невдовзі призвело до необхідного результату. Після навісу до штрафного майданчика «Львова» Брікнер вибив м'яч до лінії штрафного майданчика, а Калитвинцев блискучим ударом з льоту з лівої ноги відправив футбольний снаряд точно в кут.

Розвиток подій змусив «левів» активніше шукати шляхи до штрафного майданчика суперників. Але пройти компактну захисну лінію гостей виявилося непросто. Та й атака підопічних Дулуба, яка цього сезону демонструє вкрай низьку результативність, явно не готова справлятися з настільки насиченими оборонними редутами. А наприкінці зустрічі практично зняв питання про переможця матчу Завійський. А за кілька хвилин уже Селін ледь не довів рахунок до розгромного, але цього разу голкіпер «Львова» зіграв надійно. Останнім акордом поєдинку стало вилучення Романчука, який брутально зіграв проти Завійського.

«Десна» здобула важливу перемогу, перервавши свою п'ятиматчеву безвиграшну серію. Після двотижневої паузи у чемпіонаті, пов'язаної із матчами національних збірних, сьогоднішні суперники проведуть домашні зустрічі. На львів'ян чекає непросте протистояння із «Зорею», а «Десна» прийматиме «Колос».

Українська Прем'єр-ліга. 14 тур.

«Львів» - «Десна» - 0:2.

 Калитвинцев, 51, Завійський, 82.

 Нич, 21, Зозуля, 40.

 Романчук, 90+2 (груба гра).

«Львів»: Ільющенков - Бусько (Ременяк, 69), Романчук, Лека, Брікнер, Якимець - Зозуля (Альваро, 54), Політило (Шина, 76), Довгий, Ернест (Семенів, 69) - Нич (Крушинський, 54).

«Десна»: Мисак - Болбат, Сафронов, Цимбалюк, Масалов (Картушов, 46) - Калитвинцев (Дегтярьов, 90+3), Домбровський, Завійський, Тотовицький (Селін, 80) - Безбородько (Будківський, 46), Шевцов (Арвеладзе, 62).

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

ЛЬВІВ - ДЕСНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
Олександр Романчук (Львів) отримує червону картку.
82’
ГОЛ ! М'яч забив Тарас Завійський (Десна).
52’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Калітвінцев (Десна).
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Гендиректор Чорноморця прокоментував перенесення матчів з Шахтарем у Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 19:41 134
Гендиректор Чорноморця прокоментував перенесення матчів з Шахтарем у Київ

Анатолій Мисюра – про рішення одеського клуба зіграти два матчі в столиці

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.