Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 листопада 2021, 11:36
14993
252

Змінився лідер УПЛ. Шахтар переграв Колос у Ковалівці

Підопічні Роберто Де Дзербі вдало скористалися осічкою «Динамо»

| Оновлено 08 листопада 2021, 11:36
14993
252
Змінився лідер УПЛ. Шахтар переграв Колос у Ковалівці
ФК Шахтар Донецьк

Після поразки київського «Динамо», яке напередодні вдома програло «Ворсклі», у підопічних Роберто Де Дзербі з'явився реальний шанс наздогнати лідерів в турнірній таблиці Прем'єр-Ліги. Для цього «Шахтарю» треба було обов'язково вигравати у «Колоса».

Гірникам вдалося досить швидко відкрити рахунок. Вже на 15-й хвилині вони отримали право на перспективний штрафний удар поблизу воріт суперників. Алан Патрік виконав ідеальну передачу, а Матвієнко випередивши Петрова та Чорноморця, вдало підставив ногу та направив м'яч у сітку.

За 10 хвилин гості забили другий гол. Цього разу результативним асистом відзначився молодий хавбек Шахтаря Бондаренко, який вийшов у стартовому складі. Артем влучним пасом вивів до воріт господарів поля Фернандо і той точно пробив у дальній кут.

І далі донецькі футболісти мали моменти, щоби збільшити свою перевагу ще до перерви. Так, на 27-й хвилині Алан Патрік пробивав приблизно з одинадцятиметрової позначки, але Волинець опинився на місці. Потім на 38-й хвилині міг забивати Манор Соломон, коли гірники втекли у швидку контратаку. Ізраїльтянин мав відразу кілька можливостей для розвитку ситуації, але він прийняв рішення пробити по воротах з меж штрафного майданчика і направив м'яч над поперечиною.

Щодо «Колосу», то, перш за все, слід звернути увагу на той факт, що тут на тренерському містку відбулась чергова рокіровка. Замість Сергія Кузнєцова, футболістів до гри готував Ярослав Вишняк. Тепер вже його підопічні в першому таймі не лише відсиджувалися в обороні, а й змогли створити кілька неприємних для опонентів моментів. Приміром, Чурко на самому початку матчу пробив трохи повз ворота. Богданов на 18-й хвилині бив здалеку, але Трубін опинився на місці. А на 22-й хвилині після передачі справа від Ільїна міг відзначитися Лисенко, але він направив м'яч трохи вище за ворота.

І все ж таки «Колос» на 41-й хвилині зумів один м'яч відіграти. Почалося все з того, що Золотов опинився з м'ячем на правому фланзі та зробив передачу до штрафного майданчика гостей. Лисенко у боротьбі із захисником відпасував м'яч на Ільїна і той завдав прицільного удару в дальній кут воріт.

До речі, могли ковалівці перед самою перервою навіть зрівняти рахунок, коли Богданов сильно пробив зі штрафного, втім Трубін хоч і не відразу, але м'яч зафіксував у своїх руках.

В другому таймі глядачі побачили гостру гру, в якій відзначитися мали можливості обидві команди. Так, на 49-й хвилині Алан Патрік завдав сильного удару у правий верхній кут воріт, але Волинець у блискучому стрибку відбив м'яч. На 58-й хвилині Додо схибив з вигідної позиції, перебуваючи вже в межах штрафного майданчика. А на 63-й хвилині Фернандо пробив неточно із середньої дистанції.

Господарі поля цілком могли забити на 56-й хвилині, коли грубо помилився Трубін, але Задоя пробив не дуже сильно та ще й прямо в руки воротарю. Натомість на 60-й хвилині голкіпер «Шахтаря» показав себе у всій красі, парирувавши в правому від себе нижньому куту підступний удар від Ільїна.

Намагаючись змінити ситуацію в матчі, наставник гірників зробив відразу кілька замін і один із футболістів, які увійшли до гри, забив на 73-й хвилині. То був Мудрик. Він чудово відкрився на лівому фланзі, отримав передачу від Алана Патріка і, увірвавшись до штрафного майданчика, точно направив м'яч у дальній кут воріт.

Далі у грі було багато емоцій, арбітр матчу Володимир Новохатній показав кілька жовтих карток, але голів глядачі більше не побачили. Хоча на третій компенсованій хвилині після розіграшу штрафного Ільїн пробив зблизька у штангу.

В підсумку «Шахтар» переміг із рахунком 3:1, наздогнав за очками «Динамо» в турнірній таблиці та за додатковими показниками вийшов на перше місце.

Українська Прем'єр-ліга. 14-й тур.

«Колос» – «Шахтар» - 1:3

Ільїн, 41 – Матвієнко, 15, Фернандо, 25, Мудрик, 72

Чорноморець, 32, Лисенко, 45, Новак, 81 – Бондаренко, 36, Алан Патрик, 46, Марлос, 59, Фернандо, 79

«Колос»: Волинець – Чорноморець, Петров, Новак, Золотов (Ром, 83) – Задоя (Сітчінава, 83) – Саків (Ільїн, 14), Богданов, Мілько, Чурко – Лисенко (Ренан, 71).

«Шахтар»: Трубін – Ісмаїлі, Матвієнко, Вітао (Кривцов, 66), Додо – Бондаренко (Майкон, 75), Маркос Антоніо – Соломон (Мудрик, 66), Алан Патрік, Марлос (Тете, 66) – Фернандо (Дентіньо, 85).

Арбітр: Володимир Новохатний (Київ).

Стадіон: «Колос» (с. Ковалівка).

Удари (у площину): 8 (6) – 9 (6)
Кутові: 1 – 6
Оффсайди: 3 – 0.

КОЛОС - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Події матчу

72’
ГОЛ ! М'яч забив Михайло Мудрик (Шахтар Донецьк).
41’
ГОЛ ! М'яч забив Олег Ільїн (Колос К).
25’
ГОЛ ! М'яч забив Фернандо Педро (Шахтар Донецьк).
15’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Матвієнко (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 252
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bulba_sumkin
С победой, лучший клуб Украины! С возвращением на свое законное первое место!)
ENJOY--
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
euro2012_za_2012euro
1. Шахтёр.
2. Динамо Киев.
3. Заря.
4. Ворскла.
Это просто Праздник какой-то !!!
P.S.
Сейчас бело-ГОЛУБЫЕ Минусята набежат !!!
Lion
Жеку спать отправили.....
У него 15 акаунтов сейчас выйдет
--smart--Forever
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Lion
Что-то я не вижу соплей от сов сто судья сегодня помог Шахтёру...
Baton
Герой пошёл спать, это правильно господа, если я не могу дать отпор, я иду спать, так история и запишет...
Liverpool
Они ещё будут брыкаться, кричать что они наполнитель сборной(нах такая сборная), и так далее, а умения и желания просто играть в футбол у днонамы уже никогда не будет...
Liverpool
А своей головы у нас как не было, так и нет... Спасибо Шахтёру, что опроверг эти суждения, а на днонамо уже история закончилась...
Заря Востока
Наконец то пропало слово "разница".)))
А как они разом? Марик, Зорька и Шахта по +3!
maksum139
Вышел в степь донецкую
Парень молодой
Там, на шахте угольной,
Паренька приметили,
Руку дружбы подали,
Повели с собой.
Девушки пригожие
Тихой песней встретили,
И в забой отправился
Парень молодой
Alexander Киев
Где Дынама, где ?
shibanutyj
Не - это Киев чемпион, но дрынамо тут не в курсе)))
Bimba
Динамо давно уже не Киев - это игрушка сурка, был бы ещё клуб из Киева, как например в Лондоне, про них уже забыли-бы.. И то что там хотят болелы ФК, сурку до пятой точки...
Krasvchik
ШАХТЕР ЧЕМПИОН!!! УРА УРА УРА!)))
Sukiyaki
Ожидаемо.
Команда, неспособная забить ни одного гола в евротурнире, не может бесконечно лидировать даже в таком днищенском первенстве, как наше.
ENJOY--
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kadaad
Динамо эпично обосралось, поэтому лидерство Шахтера закономерно.