Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 листопада 2021, 09:31
23378
401

Непереможних більше немає. Динамо сенсаційно поступилося Ворсклі

Колектив Мірчі Луческу поступився вперше у поточному сезоні УПЛ

| Оновлено 07 листопада 2021, 09:31
23378
401
Непереможних більше немає. Динамо сенсаційно поступилося Ворсклі
ФК Динамо Київ

У рамках 14-го туру Української Прем'єр-ліги на НСК «Олімпійський» зустрічалися київське «Динамо» та полтавська «Ворскла». Суперники підійшли до очного протистояння не в найкращому настрої. Кияни в середині тижня програли матч Ліги чемпіонів «Барселоні», чим перевели свої шанси на євровесну у статус примарних. А «зелено-білі» минулого туру не зуміли вдома обіграти одного з аутсайдерів чемпіонату «Чорноморець» і в турнірній таблиці перемістилися з третього місця на п'яте.

Стартові хвилини зустрічі пройшли за рівної гри. Ворскляни не стали «закриватися» біля свого штрафного майданчика, намагаючись на атаки суперників відповідати своїми наступальними діями. А далі кияни повністю заволоділи територіальною перевагою. Небезпечні моменти біля воріт вони не створювали, але тиск на оборонні редути гостей був суттєвим. Перший по-справжньому небезпечний момент «біло-сині» створили в середині першої половини зустрічі. Це Де Пена стрільнув з-за меж штрафного майданчика, і м'яч із торканням стійки не опинився у воротах. А незабаром Забарний з кута воротарського пробив вище за мету.

Як заведено говорити в таких випадках, «гол назрівав». Але відкрити рахунок у господарів поля не виходило. Полтавці великими силами оборонялися, терпіли, чекали на свій шанс. І дочекалися. Рангел заробив штрафний на правому фланзі, а після навісу Тілля бразилець головою відправив м'яч у ворота. Кияни могли одразу організувати результативну відповідь, але Рамірес забарився у штрафному майданчику суперників і його удар заблокували.

«Біло-сині» продовжили насідати на оборону гостей, явно маючи намір швидко зрівняти рахунок. Міг це зробити Караваєв, який після закидання Де Пени пробив вище воріт. «Динамо» до перерви не забило, і на 15-хвилинний відпочинок команди пішли за мінімальної переваги гостей.

На другий тайм тренерський штаб «Динамо» випустив Дениса Гармаша, який нинішнього сезону опанував позицію центрфорварда (Денис змінив на вістрі атаки Раміреса). Кияни продовжили атакувати, але «зелено-білі», як і на початку поєдинку, намагалися тримати у напрузі суперників своїми випадами. Перші реальні моменти біля воріт полтавців господарі поля почали створювати біля 60-ї хвилини. Спочатку Циганков з-за меж штрафного майданчика пробив поряд зі штангою, а за через кілька хвилин Різник продемонстрував блискучу реакцію після удару головою Гармаша.

А потім ситуація для киян зовсім погіршилася. Степанюк у штрафному майданчику «Динамо» опинився на газоні після стику із Сидорчуком. Арбітр Юрій Іванов вирішив сам переглянути епізод на відеоповторі, після чого вказав на 11-тиметрову позначку. Тілль із «точки» пробив точно у кут, подвоївши перевагу полтавського клубу.

Шанс на камбек у киян з'явився після того, як свою команду в меншості залишив Кравчук: футболіст, який вийшов на поле в другому таймі, примудрився за дві хвилини отримати два «гірчичники». Але атаки «біло-синіх» вже мали хаотичний характер. І хоч на п'ятій компенсованій хвилині кияни відіграли один гол (результативного удару завдав Вітіньо), на більше у підопічних Луческу просто не вистачило часу.

Таким чином, «Ворскла» перервала 30-тиматчеву (!) безпрограшну серію киян у чемпіонаті. У неділю донецький «Шахтар», який гратиме у Ковалівці з «Колосом», має шанс у турнірній таблиці наздогнати свого головного конкурента.

Українська Прем'єр-ліга. 14-й тур.

«Динамо» Київ – «Ворскла» - 1:2

 Вітіньо, 90+5 – Рангел, 34, Тілль , 74 (пен.)

  Забарний, 33, Сидорчук, 45+2 – Тамм, 18, Пуцлін, 31, Кравчук, 78, Кушніренко, 90+6, Амількар, 90+6

 Кравчук, 80 (друге попередження)

«Динамо» Київ: Бущан – Караваєв, Кендзьора, Забарний, Тимчик – Сидорчук – Де Пена (Вітіньо, 55), Буяльський, Шапаренко, Циганков – Рамірес (Гармаш, 46).

«Ворскла»: Різник – Якубу (Кушніренко, 85), Яворський, Тамм, Пердута – Кане, Челядін (Кравчук, 68), Пуцлін, Тілль – Степанюк – Рангел (Амількар, 90).

Арбітр: Юрій Іванов (Макіївка).

Стадіон: НСК «Олімпійський» (Київ).

Удари (у площину): 14 (6) – 4 (3)
Кутові: 7 – 1
Оффсайди: 0 – 0.

ДИНАМО КИЇВ - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Вітіньйо (Динамо Київ).
80’
Гравець команди Ворскла отримує червону картку.
74’
ГОЛ ! М'яч забив Олівьє Тілль (Ворскла).
34’
ГОЛ ! М'яч забив Ранжел (Ворскла).
Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 401
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vasya44
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
elPadrino
Ворскла настроилась на матч,а Динамо нет-холодный душ
samird
Интересно, когда Луческу надоест смотреть на привозы Сидорчука и бестолковую возню Караваева?
SeM077
Ворскла молодці, бились до кінця, але трохи підфортило. По суддівству є певні претензії, але в цілому молодець:
- по вільному удару, коли Різник взяв в руки м'яч від свого, можна було давати, але давайте не забувати, що кутовий, який до цього призвів не повинен бути призначений (м'яч вийшов від Де Пени);
- Забарвному повинна бути була показана друга жовта, коли він зривав контр-атаку на Кане (як це він зробив Кравчуку), але пожалів;
- і пенальті справедливий, Сидорчук робив крок на зустріч Степанюку і блокував його (подібний пенальті був поставлений в ворота Олександрії).
А так Динамо саме винне, що не реалізували стільки моментів.
mag313
Пенальти чистейший. Откровенная жесткая блокировка Сидорчуком.
Zorg
Вечно испуганный Шапаренко и истеричка капитан, тьфу противно, зажравшиеся пижоны.
maksimisgreat
Ворскла сейчас на ходу. Ничего удивительного. Красавцы.
Рангел - отличное приобретение. Менеджмент умело сделал работу.
Щетинин Максим
Есть ощущение, что Динамо настолько привыкло играть без нападающих, что когда они появились, команда просто не знает, как их использовать. Результат матча закономерен. Тиль пригодился бы Динамо.
Вадим Вадим
Ворскла лучше Барселоны смотрелась
Taras Senkiv
Одне не можу зрозуміти сенсаційно!) все сталось як і мало бути!!!! ігра Динамо в цьому сезоні не найкраща!
maksimisgreat
При справедливом судействе для Динамо все было бы еще печальнее.
днище 1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Роман Романченков
Питания навіть не в поразці. Питання у поведінці цих, пробачте мені, "гравців". Куди поділася футбольна, по-справжньому чоловіча, боротьба за кожен м'яч. Подивишся на кожного з них - гонору як у собаки бійцівської породи, а на виході лящання маленької "дворняги" - на гравців суперника на суддю. Ех.... часи Лужного, Максимова, Головка, нажаль, позаду...
Юра Вареник
Меня больше смущает не поражение , а то что на трибунах максимум человек 500. А мега ультрас человек 20 . И это в столице Украины . В Киеве!
euro2012_za_2012euro
Хорошо то как !!!!
xvalenok02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vasylenko_Kyiv-mole_from-sport.ua
Ну ниче сегодня пускай всякие убогие киевские кроты василенки порадуются, идем дальше. Все время побеждать нельзя, да и не наиграли мы сегодня на победу
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил