Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 19 жовтня 2021, 00:45
21154
35

Перша поразка в сезоні! Металіст несподівано поступився Агробізнесу

Один з аутсайдерів Першої ліги створив справжню сенсацію

| Оновлено 19 жовтня 2021, 00:45
21154
35
Перша поразка в сезоні! Металіст несподівано поступився Агробізнесу
ФК Агробізнес

Амбіції харківського «Металіста» щодо виходу до української Прем'єр-ліги вже за підсумками дебютного сезону виступів у Першій лізі були заявлені ще тоді, коли команда під назвою «Метал» отримала повний ребрендинг. Колектив Олександра Кучера отримав досить амбітне завдання, і тепер намагається реалізувати покладені на них завдання з боку фанатів і керівництва клубу. Як показала перша половина нового сезону, уже незабаром одне з найбільших міст нашої країни може збільшити представництво в «елітному» дивізіоні, бо дистанція в сім очок від найближчого переслідувача за підсумками 13 з 30 зіграних турів була доволі вагомою заявкою.

У цьому турі харків'янам потрібно було зіграти на виїзді проти волочиського «Агробізнесу», на стадіон якого абсолютно всі команди дивізіону намагаються не потрапляти в весняний і осінній періоди, бо якість ігрового покриття місцевої «Юності» абсолютно не підштовхує до демонстрації футболу екстра-класу. Помітні вади газону були неозброєним поглядом вже на самому початку трансляції, тому звичний для команди комбінаційний футбол підопічним Кучера довелося відкласти вбік.

Певно, що господарі спортивної арени до таких умов були готові куди краще, аніж суперники, тому відразу приступили довгими переведеннями м'яча різко виходити в атаки, що дало перші паростки вже на перших хвилинах. Черненко провів швидкий м'яч завдяки вдалим технічним діям на правому фланзі чужого штрафного, однак практично відразу гості зуміли відігратися під час стандартного положення. Якщо голкіпер Мозіль на 11-й хвилині зумів впоратися з першим ударом головою під поперечину від Мизюка, то з наступним за цим кутового захиснику все-таки вдалося розстріляти воротаря з близької дистанції.

За фактом, «Металіст» і уявити собі не міг такого активного початку поєдинку з боку явного аутсайдера пари. А вже як команда з Волочиська вміє грати в оборонному стилі, знає вже мало не вся країна. «Агробізнес» у цьому поєдинку своєю грою явно не відповідав позиції, яку він займав у турнірній таблиці до початку туру – аж надто впевнений блок був у виконанні господарів поля, а суперники так і не знайшли способів, як з ним боротися.

У середині першого тайму команда Ігоря Чижевського знову обклала чужі володіння фланговими передачами, одна з яких на 24-й хвилині вдало знайшла на дальній штанзі Бойчука, який у падінні переправив м'яча головою під поперечину. Примітно те, що вдалої відповіді на подібні випади харківський колектив надати так і не зумів. Кращий бомбардир поточного сезону Першої ліги, нападник Пейшоту, був відрізаний від своїх партнерів по команді, а більшість атак «Металіста» переривалися ще в центрі поля.

Точкові заміни від Олександра Кучера після перерви не принесли помітного ефекту. «Агробізнес» грав у досить простому, але при цьому максимально надійному стилі. До фінального відрізку ігрового часу ми практично не говорили про гольові моменти для гостей, і лише удар головою від Фоміна вже перед компенсованим часом нарешті включив до гри голкіпера Мозіля. На більше «жовто-синіх» уже не вистачило, тому від першої поразки в сезоні вони так і не пішли.

У наступному турі волочиський «Агробізнес» зіграє в гостях у київської «Оболоні», а харківський «Металіст» проведе домашній поєдинок проти «Поділля».

Українська Перша ліга. 14-й тур.

«Агробізнес» – «Металіст» - 2:1

Черненко, 5, Бойчук, 24 – Мизюк, 11

  Думанюк, 2, Черненко, 33, Юхимович, 73

«Агробізнес»: Мозіль – Бойчук, Юхимович, Курило, Карась, І. Когут – Вербний, Думанюк (Петров, 70) – Черненко (Гудзінський, 90+4), Синица (Ємаєв, 88), Груша (Нагорний, 86).

«Металіст»: Рибка – Горбунов, Порох, Мизюк, Романюк (Фомін, 81) – Танковський (Банада, 62), Сарапій – Матурін-Харріс (Балулі, 62), Демченко (Підлепенець, 51), Танчик (Ріаскос Валенсія, 70) – Пейшоту.

Арбітр: Володимир Новохатний (Київ).

Стадіон: «Юність» (Волочиськ).

АГРОБІЗНЕС-МЕТАЛІСТ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Оцініть матеріал
(70)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ua_rem
Агробизнес- молодцы!!! С заслуженной победой! Металлист, без комментариев - они негативные. И пожалуйста, не нужно рассказывать про качество поля, да оно плохое, но для обоих команд одинаковое,. Играть нужно было с первых минут так, как играли последние 10, тогда и результат был бы другим. А так - полностью заслуженное поражение.
V1peR
Неприятно, конечно, хотелось пройти лигу без поражений… Но, честно говоря, это поражение в каком-то роде даже нужно, чтоб не забывать о том, что надо ещё расти и расти, а для этого усилять состав и упорно не просто трудиться, а пахать и пахать.
Умник
Вот и первая баба Параска пришла к металлу. Честно защитников надо хороших.
Alex Wel
Тренер и защита явно слабоваты.
lenares85
подумали что аутсайдера и без помощи судей пройдут , а н нет
Вячеслав Федак
Трегедии точно никакой нет,но поражения не заслужили Командной, комбинационной игры присущей Металлисту не было сегодня. Понятно,что аграриям привычнее играть в огороде,но тренер обязан предусмотреть всякие ньюансы.Последние несколько игр просто ускоряют возвращение Мирона Богдановича.
Агробизнес с победой.
cooperchack
Да уж, неожиданно.Ну ничего,за то дальше булки расслаблять не будут.П.С.Кукумбера жаль
Olgierd
Поздравляю Агробизнес с заслуженной победой. Могли забивать 4 и больше голов, если бы игроки были чуть помастеровитей. Металлисту же нужно зимой обязательно усиливать линию обороны новыми игроками. Ну и отсутствие конкуренции на позиции правого защитника отрицательно сказывается на игре Юры Романюка. Кажется парень почувствовал, что можно бежать вперёд, а назад возвращаться через раз и при этом всё равно выходить в стартовом составе. Это грустно.
Порадовал сегодня только Риаскос. Надеюсь увидеть его в следующем матче в стартовом составе, а Романюка увидеть в запасе.
vvv2008g
не игра, а убоище в исполнении металлиста ,за выходные перегорели
kum_Poltava_
Агробізнес - гроза авторитетів !
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Это хорошо, что проиграли. Главное, чтобы из поражения уроки уяснили. Чижевский смог донести своим парням, как оставить Металлист без флангов. А Кучер пока не знает что с этим делать, когда фланги не работают и навесы на забивного Пейшоту не доходят. По центру комбинации играть либо не умеем, либо плохо тренируем.
Ну и защита! Такая защита в вышке будет каждый матч пропускать. С этим надо что-то делать
Kovall
для прогресу корисно
cucumber
Ужас! Ужас! Караул!!!
~#~
Дело житейское. В АПЛ аутсайдеры регулярно выигрывают у лидеров даже на выезде.
nicksaf
почему неожиданно уступил, а я этого ожидал.
vgbasov
Надо объективно признать, что любая команда 1 лиги может обыграть любую команду 1 лиги. Иногда это кажется несправедливым....
OKs100
По стопам Шахтера. Правда это не тот клуб из которого стоит брать пример.
Владимир Копяк
Ларчик открывается просто. Произошел сбой в цепочке передачи бабла лигарх-руководство команды-посредник-бригада арбитров. Кто-то скрысятничал, арбитры за красивые глаза решили не рисковать, потому и пеналей левых не было и удалений. И проявилось истинное лицо Металлиста - без помощи судей очень трудно постоянно выигрывать...
Stardeck84
Тренируешься на нормальном поле , а потом приезжаешь на огород и пытаешься играть в футбол... Но отскоки непредсказуемы, и ноги за кочки цепляются.... как с этим бороться - хз