Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 11 жовтня 2021, 14:54
1221
1

Віктор ВАЦКО: «Фінляндія не створила проблем збірній України»

Коментатор висловився про першу перемогу нашої збірної під керівництвом Петракова

| Оновлено 11 жовтня 2021, 14:54
1221
1
Віктор ВАЦКО: «Фінляндія не створила проблем збірній України»
УАФ

Відомий український коментатор Віктор Вацко поділився думкою про матч кваліфікації ЧС-2022 між збірними Фінляндії та України, в якому наша команда здобула перемогу 2:1.

«Я подивився прес-конференцію Петракова перед матчем. Які питання, такі й відповіді. Потрібно готувати правильні питання. Йому важко з першого дня в цій збірній. Він робив собі важче від матчу до матчу. І він, і результати команди. Те, що фіни грали першим номером - випливає з того, що вони пропустили швидкий гол. Також, давайте не забувати про футбольну філософію Петракова. Він з першого дня доносить усім, що йому не потрібен цей пас заради паса. Йому потрібна надійність в обороні та швидкий перехід з оборони в атаку.

Збірна України за цей матч провела 12 контратак. Це говорить про якість збірної Фінляндії. Якість їхньої гри першим номером викликає дуже багато питань, якщо найкращий футболіст середньої лінії та групи атаки має 75% точності передач. Вони не створювали моментів зі свого контролю м'яча. Збірна Фінляндії не створила проблем збірній України. Хтось побачив класний, організований пресинг від фінів? Може краще взагалі не пресингувати, ніж пресингувати абияк? У моменті з першим голом, Томас Лам контролював ліву ногу Андрія Ярмоленка, а той переклав м'яч під праву ногу і пробив. Для мене, це команда Ярмоленка. Ми побачили дві різні збірні Фінляндії. У березні вони віддали нам м'яч, стали у дві лінії 5-4-1 і грали на відбій. У цьому матчі вони намагалися виходити з оборони в атаку через короткі та середні передачі.

Я думаю, що в збірній Петракова - система гри важливіша за імена гравців. У Петракова своє бачення гри. Це бачення приносило йому результат на Чемпіонаті Світу U-20. Остання справа - засуджувати тренерів за стиль гри. Головне у футболі - результат. Я дуже хочу побачити збірну України у матчі, де потрібно буде грати першим номером. Поки що, ми знайомимося з футболом, який показує збірна при Петракова. Історія з Маліновським показує, що для Петракова імена йдуть на другий план. Гол фінів - сейв Пятова і нещасний випадок для Матвієнка. Пуккі просто стояв і в нього влучив м'яч.

Я вважаю, що максимальна швидкість в перехідних фазах - вимога сучасного футболу. У контратаках збірної України мені не вистачало останнього пасу, останнього удару, останнього рішення. Фіни створили два 100% моменти, в яких виручив Пятов. Але залишається двояке враження. З одного боку, Україна контролювала гру, а з іншого боку, такі ігри не потрібно доводити до інфаркту, потрібно закривати раніше. У фінів були величезні проблеми в опорній зоні. У моменті з нашим другим голом Циганков знаходиться в 16-ти метрах від воріт і нікого з суперників поруч немає. Мені здається, що збірна стала більш раціональною в обороні», - сказав Вацко.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Ювентус відіграв два м'ячі та взяв очко у матчі з Кальярі
Футбол | 19 квітня 2024, 23:59 1
Ювентус відіграв два м'ячі та взяв очко у матчі з Кальярі

Відставання скоротив Душан Влахович, автогол Альберто Досени приніс нічию

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Burevestnik
Вацько: ""Сборная Финляндии не создала проблем сборной Украины."" ???
Или мы смотрели разные матчи или где?
Фины могли забить и не раз. Украина могла еще забить.