Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 11 жовтня 2021, 19:37
10994
32

Франція перемогла Іспанію у фіналі Ліги націй

Французи другий матч поспіль досягають успіху, програючи по ходу поєдинку

| Оновлено 11 жовтня 2021, 19:37
10994
32
Франція перемогла Іспанію у фіналі Ліги націй
Getty Images/Global Images Ukraine

Вирішальний матч за головний приз Ліги націй очікувався з великим інтересом, особливо після того, як в обох півфіналах був показаний футбол високого рівня. Однак перший тайм відверто розчарував. По-справжньому небезпечних моментів за перші 45 хвилин взагалі не було, а ударів по воротах можна було порахувати на пальцях однієї руки.

На самому початку зустрічі на 6-й хвилині Бензема опинився з м’ячем перед Симоном. Але навіть, якщо б француз забив, то напевно гол б не зарахували, адже в момент прийому м'яча форвард трикольорових знаходився в очевидному офсайді. На 12-й хвилині непогано відкрився в штрафному майданчику суперників Сарабія. Однак пробив він не дуже сильно і Льоріс спокійно забрав м'яч у руки.

Був ще удар зі штрафного Алонсо на 37-й хвилині, коли м'яч пролетів поруч зі штангою. Ось, мабуть, і все, що можна було відзначити до перерви.

Getty Images/Global Images Ukraine

До середини другої половини зустрічі гра проходила в тому ж ключі. А потім, починаючи з 64-ї хвилини, відбулось все найцікавіше. Спершу Тео Ернандес влучив м'ячем у поперечину. І тут же в контратаці Оярсабаль обіграв Упамекано і точним ударом спрямував м'яч під праву штангу.

Але зовсім недовго раділи іспанці. Вже на 66-й хвилині Бензема зрівняв рахунок. З лінії штрафного він пробив в дальній кут і Симон виявився безсилим допомогти своїй команді. Французи не зупинилися і двічі небезпечно атакував Мбаппе. Але на 68-й хвилині він направив м'яч трохи повз ворота, а через чотири хвилини вдарив прямо в Симона.

І все ж саме Мбаппе трохи пізніше на 80-й хвилині приніс перемогу збірній Франції. Він отримав м'яч на лінії офсайду, втік від захисника і технічно обіграв Симона. Цей епізод перевірявся VAR і порушень правил судді не виявили.

Getty Images/Global Images Ukraine

В підсумку підопічні Дідьє Дешама вдруге поспіль здобули вольову перемогу. Нагадаю, що у півфіналі вони програвали після першого тайму Бельгії 0:2, але потім виграли матч 3:2.

Таким чином, після збірної Португалії, яка стала першим володарем головного призу Ліги націй в 2019 році, тепер трофей дістався чинним чемпіонам світу французам.

Ліга націй з футболу. Фінал

Іспанія - Франція - 1:2

Оярсабаль (64) - Бензема (66), Мбаппе (80)

Погба (46), Кунде (55), Ляпорт (86), Мбаппе (90)

Іспанія: Симон, Аспілікуета, Ляпорт, Гарсія, Алонсо, Гаві (Коке, 75), Бускетс, Родрі (Форнальс, 84), Ф.Торрес (Меріно, 84), Сарабія (Піно, 61), Оярсабаль

Франція: Льоріс, Кімпембе, Варан (Упамекано, 43), Кунде, Чуамені, Погба, Т.Ернандес, Павар (Дюбуа, 79), Грізманн (Верету, 90+2), Мбаппе, Бензема

Арбітр: Ентоні Тейлор (Англія)

Стадіон: «Джузеппе Меацца» (Мілан, Італія)

ІСПАНІЯ - ФРАНЦІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

80’
ГОЛ ! М'яч забив Кіліан Мбаппе (Франція).
66’
ГОЛ ! М'яч забив Карім Бензема (Франція).
64’
ГОЛ ! М'яч забив Мікель Оярсабаль (Іспанія).
Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тригодинна битва у фіналі! Стала відома переможниця супертурніру в Мадриді
Теніс | 04 травня 2024, 22:55 9
Тригодинна битва у фіналі! Стала відома переможниця супертурніру в Мадриді

Іга Свьонтек у трьох сетах вирвала перемогу в Аріни Соболенко

Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа
Футбол | 04 травня 2024, 16:38 3
Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа

Завершено регулярний сезон у Чемпіоншипі, в АПЛ вийшли Лестер та Іпсвіч

Коментарі 32
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Дмитрий Рыженко
Не понимаю и не принимаю глупое объяснение комментатора матча , о том что чирк защитника по мячу обнуляет то что пас на Мбаппе шел когда он был вне игры. Это же бред. Ну не может никак защитник точно знать стоит ли сзади нападающий вне игры или нет и тянется к мячу. Мяч у итоге после паса как шел к Мбаппе, так к нему и дошел. Мбаппе был вне игры. О каком обнулении может идти речь. Если это что то новое в правилах. То бред же. Не может же защитник на свое усмотрение не пытаться дотянуться до мяча.
Sineus
Для тех кто в танке, или кто болел за Францию, в момент паса на Мбапе, он уже находился в офсайде, и пусть до мяча после этого коснулся защитник или вся команда Испании, в придачу с половиной стадиона)), повторяю - Мбапе уже был в офсайде до КАСАНИЯ!!!
P. S. Я болельщик зборной Украины и мне всё равно как закончился бы этот матч.
ЕщёНемногоЕщёЧутьЧуть
Ура! Наши не проиграли чемпионам мира и лиги наций.
FunnyCat_
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
crampus
Что вы несёте, полоумные, причем здесь мяч коснулся испанца? Это был акцентированный пас на Мбаппе и это оффсайд в 99.9 % но только не в этом, потому что Францию вытащили здесь.
Евгений Бойкинюк
уряя!! поздравляем сборную африки с новым трофеем!!
pol-55
Следует отдать должное Уго,в конце матча вытянул два мяча,правда хотелось по таком 2м тайме посмотреть и овертайм.
Leon LeGa
Всем горе-комментаторам, не разбирающимся в том, что они пишут!
https://sport.ua/news/557509-tonkoe-pravilo-stalo-izvestno-pochemu-zaschita
n-gol-mbappe-iz-ofsayda
Віталій Ткачук
В Франції космічний склад ( я навіть не про сьогоднішній матч ), їм би ще тренера рівня Клоппа, чи хоча б Зідана, - вигравали би все підряд. Це й Бельгії стосується.
Pixelman
Не монзуль случайно на варе сидела?)
Saar
Який важливий і крутий кубок🤣🤣🤣
Saar
Франція-не фонтан, а Іспанія , взагалі,-💩
OLEXANDER
З іншої сторони Іспанія у фіналі завдяки Карасьову і тому, що на рівному місця показав 2жовті капіітану Італії...Тому ісапнцям може в такий спосіб показали подлянку за подоянку, адже не зрозуміло як той непрофесіонал карасьов дав 2жовті Бонуччі...
З однієї сторони ніколи не любив ані іспанію, ані їхні клуби, з іншої сторони привіт від Півфіналу з Італією і офсайд все ж був у Мбапе...УЄФА...УЄФА...як хоче так і крутить. З таких суддівством вони лего можуть вивести у фінал чи півфінал навіть команду рівня України, просто наших олігархів потрібно підтягувати у футбол.Але нині у футбол хочуть награтися шейхи...тепер їхня ера...Китайці вжеєнаситилися...у мене враження, що слідуючі бажаючі-африканці...
vitalikss86
Почему то из Вара не показали все таки на трансляции картинку (но похоже что именно в момент паса и не было оффсайда)