Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 04 жовтня 2021, 04:21
6653
2

Ліверпуль двічі вів у рахунку, але не зміг обіграти Манчестер Сіті

Команда Клоппа продовжує йти у чемпіонаті без поразок

| Оновлено 04 жовтня 2021, 04:21
6653
2
Ліверпуль двічі вів у рахунку, але не зміг обіграти Манчестер Сіті

Протистояння двох лідерів АПЛ всі чекали з нетерпінням. Тут питання не тільки в трьох очках і можливе лідерство (як-не-як, матч між «Ліверпулем» і «Манчестер Сіті» припав на сьомий тур, і до завершення чемпіонської гонки ще багато чого відбудеться).

Цікаві взаємини тренерів. Пеп Гвардіола програв більше ігор Юргену Клоппу у всіх змаганнях, ніж будь-якому тренеру суперника за свою кар'єру (8). Тим часом, серед команд, з якими він зустрічався не менше 10 разів у всіх турнірах, найнижчий відсоток перемог у Гвардіоли - саме проти «Ліверпуля» (30,8%). Тож з цієї точки зору все говорило про перемогу господарів. А ось букмекери напередодні матчу віддавали нехай невелику, але перевагу гостям.

Можливо, на думку БК вплинула кількість травмованих в стані «червоних». Однак клубні ескулапи потрудилися на славу, і Джо Гомес, як і Набі Кейта, опинилися на лаві запасних. Хоча Трент Александер-Арнольд і Тьяго Алькантара продовжують відновлюватися. Втім, у «городян» числився в лазареті Кевін Де Брейне, котрий взагалі вийшов у старті!

Поєдинок розпочався з атак «Ліверпуля». Хвилин на 10 гості виявилися притиснуті до власних воріт, але оборону тримали впевнено. Після чого і самі пішли вперед. Слід сказати, що виходило це у них непогано. Але - на тлі «червоних». Оскільки у підопічних Юргена Клоппа до перерви в активі значився тільки один неточний удар по воротах Едерсона. Таке на «Енфілді» сталося вперше з січня 2017, тоді в ворота «Челсі» до перерви «червоні» теж пробили тільки раз. А найнебезпечніший момент у першому таймі створили саме гравці «Манчестер Сіті». Це Фоден бив у дотик з кута воротарського, але влучив у воротаря. Цей удар в середині тайму, до слова, став єдиним у ворота на обидві команди!

Тому 0:0 - цілком закономірний підсумок першої половини зустрічі. Хоча для «червоних», які в попередніх шести домашніх поєдинках у всіх турнірах відвантажували суперникам як мінімум по 3 м'ячі, така ситуація була як мінімум незвичайною.

Зате другий тайм видався на диво! Він почався знову з атак господарів, але тепер вони виглядали гострішими. І незабаром «червоні» зуміли відкрити рахунок: Мане відгукнувся на пас Салаха і пробив в дальній кут - 1:0! Незабаром сам Мохаммед міг подвоїти рахунок, проте після його пострілу зі штрафного м'яч зачепив стінку і пролетів в сантиметрах від штанги.

І вже через кілька хвилин пішла розплата. Фоден прийняв м'яч після передачі Жезуса і зрівняв рахунок ударом в кут воріт - 1:1. Відзначимо, що Філ забив гол у третьому поспіль поєдинку проти «Ліверпуля», і йому було 21 рік і 128 днів. Більш молодим гравцем, якому підкорилося подібне досягнення, був тільки Ромелу Лукаку - три м'ячі поспіль у ворота «червоних» він оформив у віці 20 років і 194 днів.

Втім, господарі не здалися, і їм треба було буквально 7 хвилин, щоб знову вийти вперед. Салах видав просто феноменальну гру. Отримав пас від Джонса, в штрафному пройшов трьох захисників (деяких при цьому обіграв двічі) - і від дальньої штанги відправив м'яч за лінію воріт. У дев'яти останніх поєдинках у єгиптянина 8 + 3 за системою «гол + пас» у всіх турнірах, а в АПЛ він став найкращим голеадором на даний момент: 6 м'ячів в семи турах (стільки ж, втім, і у Джеймі Варді з «Лестера» ).

І знову «городянам» знадобилося зовсім небагато часу, щоб вкотре наздогнати суперника - цього разу вистачило і п'яти хвилин. Той самий «лазаретний» Кевін Де Брейне виявився першим на відскоку після стандарту і з лінії штрафного забив м'яч у сітку - 2:2!

У час, що залишався, «Ліверпуль» спробував вирвати перемогу, але створив тільки один напівмомент, однак суперник зумів заблокувати удар Фабіньо по порожніх воротах. 2:2 - і «червоні» залишаються єдиною командою, яка до цих пір не зазнала жодної поразки в АПЛ. А у всіх турнірах її безпрограшна серія налічує вже 19 матчів! Однак в чемпіонаті країни «Ліверпуль» опустився на другу сходинку, відстаючи від лідера, «Челсі», на 1 очко. 16 жовтня команда їде в гості до «Вотфорда». «Манчестер Сіті» заробив 14 балів (хоча пропустив вдвічі більше, ніж за попередні 6 поєдинків чемпіонату) і поки що третій. У наступному турі команда приймає «Бернлі».

Англійська Прем'єр-ліга. 7 тур.

«Ліверпуль» - «Манчестер Сіті» – 2:2.

 Мане (59), Салах (76) - Фоден (69), Де Брейне (81).

 Мілнер (42), Діогу Жота (65), Фабіньо (83) - Рубен Діаш (26), Жоау Канселу (56), Бернарду Сілва (78).

«Ліверпуль»: Алісон Бекер, Робертсон, ван Дейк, Матіп, Мілнер (Гомес, 78), Джонс, Фабіньо, Хендерсон, Мане, Діогу Жота (Роберто Фірміно, 68), Салах.

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Жоау Канселье, Лапорт, Рубен Діаш, Вокер, Кевін Де Брейне, Родріго Ернандес, Бернарду Сілва, Гріліш (Стерлінг, 66), Фоден, Габріел Жезус.

Стадіон: «Енфілд» (Ліверпуль, Англія).

Арбітр: Пол Тірні (Ланкашир, Англія).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів
Футбол | 25 квітня 2024, 11:44 11
Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів

Екс-форвард «Динамо» та «Шахтаря» не планує залишатися у Бразилії

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
locator-x
Та блін гол де Брюйне з рикошету прикрий. А гол Салаха просто диво. Ех, не дотисли... дві домашні нічиї з прямими конкурентами потім вилізуть боком...