Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 жовтня 2021, 10:08
16186
180

Паритет зберігся. Динамо і Шахтар зіграли внічию на НСК Олімпійський

Українські гранди завершили очну дуель без голів

| Оновлено 04 жовтня 2021, 10:08
16186
180
Паритет зберігся. Динамо і Шахтар зіграли внічию на НСК Олімпійський
ФК Шахтар Донецьк

Нещодавно трохи менше двох тижнів тому дві кращі команди країни грали одна з одною також на НСК «Олімпійський» в матчі за Суперкубок України. Тоді «Шахтар» здобув перемогу з рахунком 3:0. Після цього сьогоднішні суперники встигли провести по одному матчу в українській Прем'єр-Лізі, в яких досягли впевнених перемог, а потім зіграли в другому турі Ліги чемпіонів.

На жаль, позитивних емоцій від виступу на євроарені було зовсім небагато. «Шахтар» хоча і не програв «Інтеру», але й не зумів забити переможний гол. До того ж гірники саме в тому матчі втратили на тривалий період свого забивного форварда Траоре. А динамівці взагалі програли з розгромним рахунком 0:5 мюнхенській «Баварії».

І ще. Цей поєдинок, крім того, що мав дуже велике значення в турнірному плані, став сотим у протистоянні грандів українського футболу. Зрозуміло, що виграти його хотіли як одні, так і інші.

Команди розпочали зустріч досить активно і вже на 9-й хвилині виник перший гольовий момент. Де Пена на великій швидкості промчав по лівому флангу і вже з меж штрафного майданчика пробив у ближній кут. М'яч влучив у штангу і вилетів в поле. Буквально тут же гірники організували свій швидкий контрвипад, завершував який ударом з-за меж штрафного майданчика Алан Патрік. Зовсім трохи м'яч розминувся з лівою «дев'яткою».


Фото - ФК Шахтар

І далі футболісти продовжували діяти на високих швидкостях, відповідаючи своєю атакою на атаку суперників. Тому моменти періодично виникали біля обох воріт. Так, на 17-й хвилині після подачі кутового у боротьбі за м'яч зійшлися Степаненко і Шапаренко. Схоже, що від киянина м'яч полетів під поперечину, однак Бущан був уважний і перевів круглого за ворота. На 24-й хвилині Караваєв здалеку завдав сильного удару, але Пятов забрав м'яч у руки. А через чотири хвилини Марлос спробував обвідним ударом вразити ціль, проте зовсім трохи промахнувся.

Час минав, а забитих голів не було. Та й кількість небезпечних моментів явно поменшало. Втім наприкінці тайму динамівці додали і тричі змушували своїх вболівальників підхоплюватися зі своїх місць. На 39-й хвилині Вітіньо завдав сильного удару з-за меж штрафного майданчика, але неточно. Потім через хвилину Пятов вибив м'яч з-під поперечини після навісу Буяльського. А на 43-й хвилині все той же Вітіньо знову наважився на дальній удар, але і цього разу м'яч розминувся зі штангою.

На самому початку другої половини матчу на 51-й хвилині Степаненко пробив з лінії штрафного майданчика, але неточно. За дві хвилини після удару Додо з правого флангу Бущан з-під поперечини перевів м'яч на кутовий. І ще через дві хвилини динамівці здорово розіграли штрафний і Циганков вискочив сам на сам із Пятовим. Голкіпер гірників зіграв надійно та зумів виграти цю міні-дуель у форварда.


Фото - ФК Шахтар

Наставник гірників Роберто Де Дзербі в середині тайму провів відразу три заміни, намагаючись за рахунок свіжих гравців додати швидкості атакам своєї команди. І на якийсь відрізок часу це спрацювало. Але все одно із завершальними ударами у «Шахтаря» не виходило. Ось тут-то і згадалося вимушена відсутність Траоре. Щодо киян, то вони більше оборонялися, не часто вибігаючи вперед в контратаки. Швидше за все, підопічних Мірчі Луческу нічийний рахунок більше влаштовував, адже він залишав «Динамо» перевагу в три очки над своїм головним конкурентом в боротьбі за золоті медалі.

Останні хвилини матчу пройшли в безперервних атаках «Шахтаря». Донецькі футболісти дуже хотіли забити переможний гол і шанси для цього були. Особливо близькі до успіху вони були на останній компенсованій хвилині. Після розіграшу кутового м'яч влучив у Забарного і летів в напрямку воріт, проте там опинився Караваєв, який врятував своїх партнерів від поразки.

В підсумку 0:0 і «Динамо» залишається одноосібним лідером української Прем'єр-Ліги.

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Динамо» - «Шахтар» - 0:0

Шапаренко (70), Вітіньо (80) - Марлон (25), Кривцов (67), Сікан (68), Тете (77)

«Динамо»: Бущан, Караваєв, Забарний, Сирота, Кендзьора (Тимчик, 86), Сидорчук, Шапаренко, Де Пена, Циганков, Вітіньо (Шкурін, 86), Буяльський (Гармаш, 86).

«Шахтар»: Пятов, Додо, Кривцов, Марлон, Матвієнко, Степаненко (М.Антоніо, 65), Майкон, Марлос (Тете, 65), А.Патрік, Соломон (Сікан, 65), Педріньо.

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ДИНАМО - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Аталанта – Фіорентіна – 4:1. Бергамо – у фіналі Кубку. Відео голів та огляд
Футбол | 25 квітня 2024, 01:39 0
Аталанта – Фіорентіна – 4:1. Бергамо – у фіналі Кубку. Відео голів та огляд

Дивіться відеоогляд поєдинку-відповіді 1/2 фіналу Кубка Італії

Коментарі 180
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BobchuK
Мирон МАРКЕВИЧ: «В матчі Динамо – Шахтар все закінчиться нульовою нічиєю»
Браво
gajvir
Головний підсумок матчу - Київ за Динамо , Шахтар - гості .
Taykitanin
Що в лізі без голів, що в дербі. Гра є, голів нема((((
Ёкарный Бабай
МБМ угадал счет. Ничья в пользу Динамо.
Dynamo_Barca
Читаю коментарі від вболівальників Шахти і поражаюся. Ви футбол дивилися, чи вам писати всяку нісенітницю здорово? Сьоьгодні був практично рівний футбол. Всі грали обережно. Ніхто не хотів втрачати очок, вдома чи не вдома, яка різниця. Так,,, без голів це погано, але по тактиці досить хороший футбол. Всі грали обережно, но моментів на взятя все таки було більше в Динамо, но.... . Думаю гра рівна і я радий за такий результат.
wladimir_skidan
Ожидаемо после Европы.
elPadrino
отложили разборки на потом
nicksaf
Скоро Шериф приедет и накажет ШД за нарушения на поле; удары локтем и прочее.,
samird
Итог матча можно назвать справедливым. Хотя моментов у Динамо было больше и были они явно поострее. Бестолковая возня Сидорчука с мячом перед и в штрафной и привозы начинают уже не раздражать, а бесить. А Витиньо понравился. Несмотря на то, что не реализовал пару отличных возможностей. Но это простительно - ещё притирается к другому континенту и чемпионату. Выглядел лучше Гармаша на позиции нападающего.
Vasylenko_Kyiv-mole_from-sport.ua
Зарево над макеевковой видно до сих пор не утихает смотрю) Кстати, кто помнит, когда кротики последний раз лидировали в чемпе Украины имея одинаковое количество сыгранных матчей с Динамо? Я уже и забыл, когда такое было) Года два назад по моему или полтора?
lenares85
Владения мячем почти равное ударов в Динамо больше, кто там говорит про какие-то отскок, вы о чем. Динамо уже в первом 3 гола должны были забивать, если б Витинье был точнее.
Обижающийся из Бергамо
Витинью очень понравился.
И как всегда Шапаренко.
Очень много работы делает.
Nomad
Шандор отсудил отлично. И наконец то обошлось без красных и пенальти.
d3wolta
Судя по коментам то для фанов кротов статистика просто недоступна или для ихнего мозга непонятна...как можно кого то дожать если ударов в створ ноль!
просто парень
Луческу делает команду пока из того, что есть)
А для Дзерби купили игроков😏
Это естественно что сейчас Динамо пока играет так)
Вот посмотрим через 2-3 года у кого что из них со своими командами получится))
Vasylenko_Kyiv-mole_from-sport.ua
Кроты такие смешные, они думают кто возит больше мяч туда сюда тот и чемп))) Философия такая, шо тут поделать. Но голы забиваются с ударов по воротам, кагбе, а они у них были в этом матче, особенно в створ? А опасные моменты, там хоть были у ворот Динамо, за исключением, углового на последней минуте, когда ДК само по своим чуть не забило? Один Витиньо должен был уже делать дубль и штанга Де Пены в первом тайме, у кротов хоть был намек на остроту у ворот Динамо? Ответ - нет))) Идите и дальше перекатывайте мячик поперек поля, чемпионы по катанию ваты)
Алексей Голяченко
Ладно матч прошёл ничья 0-0
А теперь ждем трешь-видео от Максима777. Посмотрим что он там наснимает
axylinam
Результат по игре, Дзерби как тренер Шахтёра выглядит пока неубедительно
kum_Poltava_
Жесть. Ну, що ви за люди? Нічия 0:0. Рівна статистика матчу, а вони все одно сруться.
Darkness1984
Ну тут как всегда
Динамо отскочило и бла бла бла
У Шахтера 0 ударов в створ...
Про какой отскок тут речь?
Хотя, боты Бурбас по методичке старой поехали