Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 жовтня 2021, 19:25
19760
245

Динамо – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

«Матч за шість очок» в Києві

| Оновлено 03 жовтня 2021, 19:25
19760
245
Динамо – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Динамо Київ

У неділю відбудеться центральний поєдинок 10-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрінуться київське «Динамо» і донецький «Шахтар». Зовсім недавно суперники зустрічалися в матчі за Суперкубок України, і тоді впевнену перемогу здобули «гірники» (3:0). У чемпіонаті кияни очолюють турнірну таблицю, але перемога дозволить «гірникам» наздогнати свого головного суперника. Так що, на нас чекає справжній «матч за шість очок», як прийнято говорити.

Динамо

Після поєдинку за Суперкубок з табору киян звучали репліки, мовляв, трофей не той, налаштувалися якось не так. Тепер з мотивацією у футболістів «Динамо» має бути все в повному порядку. Адже «біло-сині» поступилися своєму принциповому супернику, а потім без шансів програли лігочемпіонівську зустріч мюнхенській «Баварії». Ще одна поразка підніме питання про спроможність команди Мірчі Луческу та її здатність досягати потрібного результату в відповідальних матчах. Правда, навряд чи хтось із українських уболівальників розраховував на те, що кияни візьмуть очки з чемпіоном Німеччини. Головним було не програти крупно, що не вийшло. І тут трагедії не сталося: «Динамо» і «Баварія» просто знаходяться на різних рівнях. «Баварія» - дуже сильний суперник для нас», - зазначив після поєдинку в Мюнхені румунський наставник «біло-синіх».

Як показав стартовий відрізок сезону, проблема «Динамо» зі забивним центрфорвардом так і не була вирішена. Переведення на вістря атаки номінального «опорника» Дениса Гармаша хоч і стало цікавим тренерським ходом, поки не приносить киянам бажані дивіденди. Новачкам команди Кулачу і Раміресу, покликаним підсилити атакуючу лінію, тренерський штаб «Динамо» не особливо довіряє (венесуелець ще і вибув з ладу через коронавірусну інфекцію), а Шкурін навряд чи поки став серйозним посиленням. Важливою підмогою для вибору плану на недільну гру стане відновлення Віталія Буяльського, який пропустив два матчі киян через пошкодження. Втім, про стан півзахисника не повідомляється. Відзначимо, що поєдинок у Мюнхені став ювілейним для Віктора Циганкова, котрий провів 200-ту гру за київський клуб.

Шахтар

«Гірники» у вівторок провели досить якісну зустріч з «Інтером», але зуміли заробити лише одне очко в свій актив. Якщо порівнювати минулорічне і нинішнє домашні протистояння «Шахтаря» з міланським клубом, які закінчилися з однаковим результатом, то можна говорити про значний прогрес. У 2020-му підопічні Луїша Каштру більшість ігрового часу проводили в захисті і відстояли нічию з великими труднощами. Тепер же команда Роберто Де Дзербі створила чимало моментів біля воріт «нерадзуррі» і цілком могла здобути перемогу. Звичайно, за рік в командах відбулося багато чого, але такі якісні зміни в грі «гірників» не можуть не радувати. Істотним негативом після матчу з «Інтером» стала травма форварда Лассіни Траоре, який з ходу влився в ігровій ансамбль донецького клубу.

Однак, «Шахтарю» поки явно не вистачає стабільності. «Гірники» можуть продемонструвати класну гру з «Динамо» або «Інтером», а потім відчувають проблеми в матчах з командами менш статусними. Але тренерські ідеї Де Дзербі вже неозброєним оком проглядаються в діях футболістів донецького клубу. Наприклад, «Шахтар» є кращою командою нинішнього розіграшу Ліги чемпіонів за точністю виконуваних передач. Погодьтеся, такий показник заслуговує на повагу. Крім Траоре, в лазареті «гірників» залишаються Мораес, Коноплянка, Фернандо і Дентіньо. Мораес, до слова, вже повернувся в Україну з Бразилії, де він відновлювався після травми.

Статистика зустрічей

У Прем'єр-лізі принципові суперники мають абсолютно однакову статистику: по 25 перемог, голи - 82:82. А за весь час проведення чемпіонатів України «Динамо» має невелику перевагу. Кияни здобули 39 перемог проти 35-ти у донецького клубу. Кращим бомбардиром українського класичного протистояння серед діючих футболістів команд є Марлос, який забив 6 голів у ворота «біло-синіх» (ще одного результативного удару у ворота киян Марлос завдав під час виступів за «Металіст»). У «Динамо» по три голи в ворота «гірників» забили Вербич, Гармаш і де Пена. У минулому чемпіонаті суперники обмінялися перемогами на НСК «Олімпійський»: в першому колі «Шахтар» обіграв «Динамо» з рахунком 3:0, а в другому «біло-сині» взяли реванш - 1: 0.

Коментар

Своїми очікуваннями від майбутньої зустрічі поділився півзахисник «Шахтаря» Алан Патрік. «Шахтар» - «Динамо» - завжди дербі, незалежно від того, в Суперкубку ми граємо або в чемпіонаті України. Прекрасно знаємо, що це непросто, це складно, але наша команда добре підготовлена. Ми це показали в матчі за Суперкубок. Сподіваємося показати хороший виступ і в недільному матчі», - сказав бразилець.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Сирота, Забарний, Миколенко, Сидорчук, Гармаш, Шапаренко, Циганков, де Пена, Супряга.

«Шахтар»: Пятов, Додо, Марлон, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Майкон, Педріньо, Алан Патрік, Соломон, Сікан.

Прогноз на протистояння

У разі перемоги «Динамо» зміцнить своє лідерство в турнірній таблиці, відірвавшись від донецького клубу на шість очок. Якщо ж переможуть «гірники», вони наздоженуть «біло-синіх». Тому мотивація команд на майбутнє протистояння не викликає сумнівів, адже на кону стоїть багато. Спрогнозуємо, що після недільного матчу розстановка сил на верхівці турнірної таблиці збережеться, оскільки команди зіграють внічию.

3 жовтня, неділя

«Динамо» – «Шахтар»
Київ. НСК «Олімпійський». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО – ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
Прогноз Sport.ua — 2:2

Опитування

Голосів 183
Спрогнозуйте результат матчу УПЛ між командами Динамо та Шахтар, який відбудеться 3 жовтня у Києві.

Велика перемога Динамо

14 голосів 7.65 %

Мінімальна перемога Динамо

59 голосів 32.24 %

Нічия

32 голоса 17.49 %

Мінімальна перемога Шахтаря

48 голосів 26.23 %

Велика перемога Шахтаря

30 голосів 16.39 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 245
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
drekcler1
Игра будет трудная для Динамо и не только в игровом плане.Киеву надо помнить и о судейском корпусе,Вар и Монзуль это просто бомба.Динамо победу и отрив от соперника в 6 очей.
FunnyCat_
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
FatalisTUA
Якщо Динамо сьогодні здобуде перемогу, то це буде дуже серйозна заявка на чемпіонський титул. Вірю в команду і сподіваюсь, що саме так і буде. Вірю в команду та тренера. Вперед до перемоги!
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
New Zealander
Сьогодні їх заженемо в будку, а ні, вибачаюсь, в гніздо. В гніздо ми заженемо сов. І не косточки, а червячків чи мишок покладемо їм туди. Ну щоб хоч якась втіха була їм.
polesse2000
New Zealander, 02.10.2021 20:21
Итого в конечном счёте 11 очков для Шахтёра,которых должно быть достаточно для продолжения выступлений в ЛЧ ----------------------------------------------------------
11 очков , что ты там куришь? Юра Вернидуб трахнул двух итальяшек даже не почувствовал Ну еще раз Анчелотти вряд-ли получится , но Зебру еще и в Киеве натянет . Максимум 3 очка это будет за счастье 1 с Реалом (который никакой благодаря Зидану физруку) хотя наверное нет. Карло в Киеве натянет твоих кротов. А Интеру тяжело будет с Шерифом на выезде.
Алексей Голяченко
1-0 или 2-0. Динамо сделает отрыв в 6 очков. Нужно дать по усатому носу кротам
Алексей Голяченко
Макс не прибежит тебе на помощь сейчас, закарпатфан. Он сейчас занят в клубе Лифт
New Zealander
Нет. Один и тот же акаунт New Zealander. Мой флаг в первой статье британский. Ты его и сейчас можеш видеть эсли зайдёшь в ту статью и проверишь. А в следующей статье я оставил ещё 1 комент. Это произошло через 17 часов 30 минут. Там мой флаг уже украинский. Что не ясно? 17 часов 30 минут именно столько было разницы между моими британским и украинским коментами в тот день. Так где ты взял что я прилетел за час? А вообще по секрету тебе скажу что полет длиться около 3 часа с Лондона во Львов.
Алексей Голяченко
закарпатфан, ах ты ж мамкин эмигрант
Ретро Футбол
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Володимир Ляшенко
Пам'ятаю, як у далекому 1999-му я, зовсім молодий фанат (ми тоді в Полтаві з нашою компанією ходили на Ворсклу, в 2000-му на Ворскла-Боавішта, і т.д.) можна сказати, «з першого погляду закохався» в молоду амбіційну команду Шахтар, яка сміливо кинула виклик всесильному тоді Динамо. Я почав мріяти, щоб мій Шахтар пробився у групу Ліги Чемпіонів і достойно зіграв там. І моя мрія збулася вже восени 2000-го, коли ШД в групі обіграв і лондонський Арсенал (2:3, 3:0), і празьку Спарту, та вийшов до плей-офф КУЄФА, де теж достойно зіграв із Сельтою!
Далі я почав мріяти, щоб мій Шахтар виграв у Динамо чемпіонство і Кубок України. І моя мрія збулася вже в травні-червні 2002-го, коли гірники вперше зробили золотий дубль!
Потім я захотів, щоб мій Шахтар почав вигравати чемпіонства і кубки частіше, ніж Динамо. І ця моя мрія теж почала збуватися починаючи з сезону 2004-2005, відколи ШД виграв 12 чемпіонств і 8 Кубків, тоді як ДК 5 і 7 відповідно!
Ще одну мою мрію Шахтар здійснив у травні 2009 року, вигравши перший і поки що єдиний для незалежної України євротрофей – Кубок УЄФА!
Далі я мріяв, щоб мій Шахтар став постійним учасником групового етапу Ліги Чемпіонів. І мій Шахтар здійснює цю мрію починаючи з сезону 2009-2010 (за винятком одного сезону). І жодного разу за цей період гірники не зайняли останнє місце в групі і не вилетіли!
Тепер же я мрію, щоб мій Шахтар завоював більше українських трофеїв, ніж Динамо, і став найтитулованішим українським футбольним клубом. І я знаю, що і це моє бажання скоро збудеться!
БО ШАХТАР – ЦЕ КОМАНДА, ЯКА ЗДІЙСНЮЄ НАШІ МРІЇ !!!
ВПЕРЕД, ГІРНИКИ, ДО ПЕРЕМОГИ!
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
chmohtar
Вперёд Динамо! Вся адекватная часть Украины за Динамо!! А другая пускай скандирует-беркут,беркут,беркут,это их,родное!
New Zealander
Я в предвкушении интересной игры.
New Zealander
Є в когось інфа коли у Траоре операція?
Vytas Meskauskas
Какая разница кто сегодня победит. Обе команды лузеры в Европе это то что идет в зачет.
Holiday
Спасибо УНИАН и 2+2 за трансляции матчей по ТВ
А то по пиратам можно легко смотреть АПЛ и др, но на наших матчах появляется андреевский крест Х
BaZia
Хтось скаже звідки в Супряги такий кредит довіри раптом?
Krasvchik
МОЙ ПРОГНОЗ 1-3 В ПОЛЬЗУ ШАХТЕРА