Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 жовтня 2021, 04:23
2474
5

Металіст 1925 на своєму полі переміг Минай

Єдиний гол з пенальті у другому таймі забив Артем Габелок

| Оновлено 04 жовтня 2021, 04:23
2474
5
Металіст 1925 на своєму полі переміг Минай
УПЛ

Незадовільні результати «Миная» привели до оргвисновків з боку керівництва клубу: на цьому тижні Василь Кобін був відправлений у відставку, а до поєдинку в Харкові закарпатців готував Микола Цимбал. До речі, подібна тренерська рокіровка вже вдруге відбувається в «Минаї». Харківський клуб також не виблискує результатами, а після чотирьохматчевої програшної серії харків'ян навіть почали говорити про можливу відставку Валерія Кривенцова. Але потім «Металіст 1925» завоював чотири очки, в тому числі несподівано обігравши в Чернігові «Десну». Тому позиції тренерського штабу харків'ян зміцнилися, і в сьогоднішньому матчі господарі поля, безсумнівно, мали намір розвинути успіх.

Втім, закарпатці теж приїхали до Харкова не на екскурсію. Саме гості створили перший гольовий момент у матчі, коли швидка атака «Миная» завершилася ударом Кулієва, і Сидоренко в падінні відбив м'яч. «Металіст 1925» відповів ударом Марлісона, який з хорошої позиції пробив набагато вище воріт.

Надалі харків'яни заволоділи територіальною перевагою, намагаючись розкрити насичену оборону минайців. Гості вже не так активно атакували, сконцентрувавшись на обороні своїх володінь. Харків'яни особливої гостроти не створювали, але в середині першого тайму вони упустили шикарну можливість для взяття воріт. Після навісу з кутового і скидки партнера Ченбай з меж воротарського пробив головою, і Кучер зробив фантастичний сейв, в шпагаті ногою відбивши м'яч.

Після цього гольових ситуацій біля воріт довгий час не виникало. Невисокий темп матчу, швидше за все, влаштовував минайців, яким по такій грі було легше оборонятися. Правда, свої рідкісні атаки гості не могли завершити більш-менш пристойним ударом, а Селезньову, який повернувся на поле після двоматчевої дискваліфікації, доводилося витрачати багато сил на пошуки м'яча. Таким чином, на перерву команди пішли без забитих голів при зовсім невеликій кількості створених гострих моментів.

Як і перша половина зустрічі, друга почалася з небезпечної ситуації біля воріт господарів. Це Байдал з лівого кута штрафного обвідним ударом не влучив у дальню «дев'ятку». В цілому ж, після перерви малюнок гри не особливо змінився. Харків'яни більше володіли м'ячем, а гості зайняли вичікувальну позицію. І одна з контратак «Миная» могла увінчатися успіхом, але Коваленко вирішив картинно впасти у штрафному «Металіста 1925», отримавши «гірчичник» за симуляцію.

З плином часу ставало все більш очевидним, що долю зустрічі може вирішити один результативний удар. В принципі, таке можна було припустити і до початку поєдинку, адже з атакою відчувають проблеми обидві команди. І сплеск активності харків'ян відразу приніс їм результат. Месхі в штрафному «Миная» завалив Ременюка, і арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. Пенальті сильним ударом реалізував Габелок, який відкрив рахунок у поєдинку.

До фінального свистка залишалося ще достатньо часу, але минайці тільки в кінці матчу великими силами пішли в атаку. І вирвати нічию для своєї команди міг Кобак, який з гострого кута не пробив Сидоренка. А на останніх секундах відмінну нагоду змарнував Кулієв: після удару суперника з меж штрафного Сидоренко в падінні зловив м'яч. Харків'яни втримали потрібний результат і вперше в УПЛ здобули дві поспіль перемоги. У наступному турі, який відбудеться після двотижневої паузи в чемпіонаті, «Металіст 1925» проведе гостьовий матч з «Маріуполем», а «Минай» в Ужгороді зустрінеться з «Десною».

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур

Металіст 1925 - Минай - 1:0

Габелок (72, пен.)

Ченбай (11), Габелок (18), Ременюк (68), Протасов (73), Криськів (90) - Матіч (33), Б.Коваленка (54), Ахмедзаде (86)

«Металіст 1925»: Сидоренко, Єрмаков, Шершень, Ченбай, Западня, Габелок, Ременюк, Криськів, Голодюк (Протасов, 65), Батюшин, Марлісон (Зубков, 65)

«Минай»: Кучер, Б.Коваленка (Ахмедзаде, 59), Гончар, Байдаєв, Матіч, Петрусенко, Багайоко (Синегуб, 46), Кулієв, Векляк, Месхі (Хахльов, 85), Селезньов (Кобак, 71)

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

Стадіон: «Металіст» (Харків)

МЕТАЛІСТ 1925 - МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

72’
ГОЛ ! З пенальті забив Артем Габелок (Металіст 1925).
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зоря отримає солідні бонуси від Реала за Луніна. Стали відомі умови і сума
Футбол | 10 травня 2024, 10:27 2
Зоря отримає солідні бонуси від Реала за Луніна. Стали відомі умови і сума

Український клуб може отримати 3 мільйони євро

Шапаренко – в Бешикташ, Луческу – в Динамо: сезон диких чуток стартував
Футбол | 10 травня 2024, 18:26 16
Шапаренко – в Бешикташ, Луческу – в Динамо: сезон диких чуток стартував

Особливо завзято публікувати псевдосенсації звично будуть румунські та турецькі ЗМІ…

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mr.Frost
Йому би в балєт підти. Ну чисто балєріна, ніяк не футболіст. Увесь час валявся просив то картку , то пеналь.
Владимир Ничволодов
Интересный устный обзор,что даже не сказали что ,,Минай,,должен был почти всю игру играть в меньшинстве если бы боковой смотрел в оба...
Viktor Savchuk
Лояльність Кобіна до Селезньова призвела до свого звільнення. Видно на уроках не засвоїв головне правило. Що для тренера не має бути улюблених футболістів, а лише ті які показують гру.
Holiday
Это их право
Но почему, как только ушёл Селезнёв?