Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 вересня 2021, 14:54
5721
10

Бойова нічия в Одесі. Інгулець зумів врятуватися в кінцівці матчу

Гра «Чорноморця» в 9-му турі УПЛ вийшла дуже цікавою

| Оновлено 28 вересня 2021, 14:54
5721
10
Бойова нічия в Одесі. Інгулець зумів врятуватися в кінцівці матчу
ФК Чорноморець

Сьогоднішні суперники поки не можуть порадувати своїх вболівальників стабільністю. Кілька вдалих матчів у них чергуються з просто провальними. Тому обидва клуби зараз перебувають у нижній частині турнірної таблиці, програвши по 5 матчів з 8. До того ж «Інгулець» ще встиг і вилетіти з Кубку України, зазнавши поразки на ранній стадії турніру від клубу другої ліги «ЛНЗ».

Перший тайм пройшов за ігрової переваги господарів поля. Хоча одесити намагалися більше діяти на контратаках, саме вони створили кілька гольових моментів ще на самому початку поєдинку.

Так, на 9-й хвилині після розіграшу кутового Авагімян з лівого флангу навісив м'яч у район лінії воротарського майданчика, де абсолютно без опіки захисників залишився Дубко. Бив він головою в правий від себе кут, але не влучив. Голкіпер «Інгульця» Гальчук лише поглядом проводив м'яч і вже нічим би не допоміг команді, якби він летів у площину воріт.

Незабаром на 14-й хвилині Цітаішвілі вирішив нанести удар з-за меж штрафного майданчика, однак і в цьому епізоді м'яч розминувся зі штангою. Далі могли відзначитися Смирний, Путря, Ванат і Авагімян, але в деяких моментах вдало діяла оборона гостей, а в інших футболістів «Чорноморця» підводила неточність.

У «Інгульця» були дві хороші можливості, щоб вийти вперед. На 30-й хвилині Шарай втік до воріт суперників, але не зумів обіграти Путрю і момент було втрачено. А потім на 38-й хвилині партнери вивели віч-на-віч з Кучеруком досвідченого форварда Сітала. Здавалося, що гол неминучий, проте голкіпер моряків виграв цю міні-дуель і врятував свою команду.

І буквально тут же одесити покарали опонентів за таке марнотратство. Смирний сам розпочав атаку і сам же її завершив. А допомагали йому в цьому Цітаішвілі і Ванат. Півзахисник «Чорноморця» опинився з м'ячем прямо перед воротами Гальчука і показав Сітало як треба реалізовувати свій шанс.

Втім, на 44-й хвилині «Інгулець» міг відігратися, коли після несильного удару головою Полегенька м'яч по високій траєкторії полетів у ворота. Відчайдушний стрибок Кучерука вже був недоречним, але одеситів врятувала поперечина.

Відразу після перерви команди створили по небезпечному моменту. На 47-й хвилині Ковальов підключився до атаки і з близької відстані не став бити по воротах, а спробував зробити передачу. Але йому завадив Дубко. А через три хвилини Михайленко наважився на дальній удар. М'яч летів у ворота, проте Гальчук не без зусиль його парирував.

Гра й надалі проходила з перемінним успіхом, причому активно вибігали вперед як одні, так і інші. На 60-й хвилині вдруге в цьому поєдинку втратив свій гольовий момент Сітало. Тепер після передачі справа від Полегенька, він бив головою приблизно з одинадцятиметрової позначки, але у ворота не влучив. За п'ять хвилин з меж штрафного майданчика пробив поруч зі штангою Козак. А на 67-й хвилині Ванат в «ближньому бою» не зумів переграти воротаря «Інгульця».

На 69-й хвилині знову в центрі уваги опинилися Сітало та Кучерук. Після подачі кутового нападник бив головою, а воротар вчасно зреагував на цей удар. Забігаючи вперед, відзначу, що через десять хвилин Кучерук знову вдало відбив м'яч з-під поперечини після удару все того ж Сітало. А між цими епізодами на 74-й хвилині грубо помилився центральний захисник гостей Ковальов. М'яч перехопив Бугай та втік до воріт Гальчука. Момент був по-справжньому гольовим, однак одесит вирішив не зближуватися з воротарем і пробив неточно.

Кінцівка матчу пройшла за переваги «Інгульця», який намагався будь-що зрівняти рахунок. І досяг-таки свого. На 86-й хвилині Брагару в своєму штрафному майданчику збив Мельничука і арбітр матчу вказав на точку. Пенальті чітко реалізував Бартулович.

До останніх секунд обидві команди намагалися вирвати перемогу і в компенсований час кожна з них могла це зробити. Але все було марно. Нічия 1:1. 

 Українська Прем'єр-ліга. 9 тур.

«Чорноморець» - «Інгулець» - 1:1.

 Смирний, 39 - Бартулович, 87 (пен).

 Смирний, 52, Путря, 54, С. Кравченко, 73 - Ковальов, 76, Поспєлов, 77.

«Чорноморець»: Кучерук - Путря, Кадірі (Вачіберадзе, 71), Дубко, Вантух - Михайленко, С. Кравченко (Ісаєнко, 77) - Цитаїшвілі, Смирний (Тлумак, 59), Авагімян (Брагару, 78) - Ванат (Бугай, 70).

«Інгулець»: Гальчук - Асмелаш, Поспєлов, Ковальов, Опанасенко (Мельничук, 14) - Запорожець, Коваленко (Плохотнюк, 58) - Полегенько, Козак (Бартулович, 81), Шарай - Сітало (Гопей, 81).

Арбітр: Дмитро Крівушкін (Харків).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

ЧОРНОМОРЕЦЬ - ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

87’
ГОЛ ! З пенальті забив Младен Бартуловіч (Інгулець).
39’
ГОЛ ! М'яч забив Євген Смірний (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
oenergo.com
Пенальти абсолютно левый. Вот где потенциал усиления УПЛ.
Funny___Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Саша Яковенко
Черноморец - Ингулец , поиграли и ... конец.
Саша Яковенко
Меня тут третий раз хотят забанить за слово "конец". Вытирают. Удаляют.
Объясните кто-нибудь модераторам, что слово "конец" это не "пидзейц".
Holiday
Это морозовские спаслись от 1:2. Даже комментаторы заявили , что второй тайм за Ингульцом был с большим перевесом.
dgo ukuran
чернодупль в будку