Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 вересня 2021, 10:54
12812
7

Металіст інший – результат аналогічний. Десна вдома зазнала поразки

«Металіст 1925» здобув несподівану перемогу

| Оновлено 27 вересня 2021, 10:54
12812
7
Металіст інший – результат аналогічний. Десна вдома зазнала поразки
ФК Металіст 1925

Другу гру поспіль «Десна» проводила проти «Металіста». Але якщо в кубковій зустрічі суперником чернігівської команди був «просто» «Металіст», то в поєдинку чемпіонату - «Металіст 1925». Різниця, зрозуміло, не тільки в цифрах в назві клубу, але і в класі виконавців.

Нагадаємо, в кубковому матчі «Десна» поступилася, хоча і відкрила рахунок в кінці першого тайму. А через п'ять днів домашній поєдинок УПЛ проти іншого представника Харкова і зовсім почався для сіверян жахливо.

Після стартового свистка Олександра Омельченка секундна стрілка не встигла зробити повний оберт по циферблату, як Мисак вже побачив м'яч у сітці власних воріт. Гості заробили кутовий в першій же атаці, після чого послідувала подача з корнера - і чисто «бразильський» удар Марлісона «задньою ногою», тобто п'ятою з льоту собі за спину. Не без рикошету, але м'яч-таки прошмигнув у кут воріт - 0:1! До слова, це був перший в сезоні виїзний гол «Металіста 1925» в рамках чемпіонату.

До честі підопічних Олександра Рябоконя, вони і не подумали опускати руки. Команда понеслася вперед і дуже скоро рахунок зрівняла. Після подачі в штрафну м'яч опинився у Волошина, який не поскупився і відпасував на Тотовицького. Той пробив в правий від себе кут - 1:1.

Господарі після забитого м'яча обертів не скинули. «Десна» йшла вперед, атакувавши великими силами. Але харків'яни грамотно оборонялися і не менш грамотно контратакували. Тож суперник змушений був грати з оглядкою на тили. Втім, це не завадило знайти свій шанс Владиславу Калитвинцеву. У стилі Роналду він змістився уздовж лінії штрафного і потужно вистрілив - на виручку Сидоренку прийшла поперечина воріт.

Градус гри підвищувався, але хвилин за п'ять до перерви трапився неприємний епізод. Волошин і Ткачук пішли на м'яч в середині поля, обидва встигли, обидва прибирали ногу - але зіткнулися колінами. І обидва завершили поєдинок через травму. І якщо гравець «Десни» зміг покинути поле на своїх двох, то захисника гостей забрали з поля на ношах.

Слід зазначити, що господарі ще до перерви встигли провести пару непоганих атак, але не досягли успіху. 1:1 - рахунок ударів в площину до перерви і він же - рахунок на табло, тобто воротарських сейвів в першому таймі просто не було.

А другий почався за схожим сценарієм! Тому що гостям знову вдалося забити «швидкий» гол. І знову безпосередню участь прийняв у цій події Марлісон. Він підтримав «стіночку» співвітчизника Фабіньо (який, власне, і «зробив» гол), той видав навіс на Кравченка. А вже Дмитру не склало труднощів послати м'яч у сітку - 1:2.

Картину гри, втім, гол не змінив. «Десна» продовжувала насідати на ворота новачка УПЛ. Однак час минав, а атаки господарів не ставали небезпечнішими. Гості не втрачали концентрації в обороні, граючи гранично просто і обережно. При цьому не забуваючи контратакувати: на 70-й хвилині відбувся перший в матчі сейв. Це Мисак в падінні відбив удар Савіна.

І тільки на 75-й (!) хвилині відбувся другий удар в площину воріт «Металіста 1925». Це Будківський несильно пробив у руки голкіперу. На цьому все! Погодьтеся, замало для перемоги, навіть над командою з нижньої частини турнірної таблиці.

Хоча... Завдяки цій виїзній перемозі «Металіст 1925» стрибнув відразу на дев'яту сходинку турнірної таблиці, а «Десна» так і залишилася на сьомій. Тож на даний момент обох суперників можна назвати середняками (хоча в разі перемоги чернігівці могли злетіти в топ-3!). Ну що ж, підтвердити свої амбіції команди зможуть вже через тиждень. Харків'яни прийматимуть в неділю «Минай», а «Десна» на виїзді зіграє з «Зорею».

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Десна» - «Металіст 1 925» - 1:2 (1:1)

Тотовицький (12) - Марлісон (1), Д.Кравченко (49)

В.Волошин (20) - Фабіньо (19), Д.Кравченко (52), Габелок (55)

«Десна»: Мисак, Картушов, Завійський, Ковтун (Шевцов, 86), Селін, Болбат, Домбровський, Тотовицький, Калитвинцев, В.Волошин (Безбородько, 41), Будківський (Дегтярьов, 80).

«Металіст 1925»: Сидоренко, Фабіньо (Єрмаков, 80), Ткачук (Западня, 41), Шершень, Ченбай, Габелок, Ременюк, Кравченко (Голодюк, 73), Криськів, Батюшин, Марлісон (Зубков, 73).

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)

Стадіон імені Юрія Гагаріна (Чернігів)

ДЕСНА - МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

50’
ГОЛ ! М'яч забив Дмитро Кравченко (Металіст 1925).
12’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Тотовицький (Десна).
2’
ГОЛ ! М'яч забив Марлісон (Металіст 1925).
Клим Лавренюк
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Довбик популяризує українську. Жирона припустилася кумедної помилки
Футбол | 28 березня 2024, 23:05 2
ВІДЕО. Довбик популяризує українську. Жирона припустилася кумедної помилки

Артем взяв участь у відео з чудовою ідеєю від прес-служби «червоно-білих»

Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 07:20 4
Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі

У боротьбі за титул у Флориді залишилася одна американка

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
24586marrr
Металист сити и Металист юнайтед)))
Arty900
Красавцы, чего уж там.
Как бы не пытались нам впарить "правду" про " настоящих и ненастоящих хорьков", но Кривенцов действительно очень толковый тренер, учитывая слабейший в лиге состав.
cucumber
Вот это прикол! А я же всегда говорил, что это два воплощения одной команды! Металлист вперед за победой! Молодцы!
Metall86Kh
Да бедная Десна за неделю два Металлиста нагнуло)))
cucumber
Волошина в этот раз тоже насиловали? Фабиньо?