Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 вересня 2021, 21:27
1444
0

Десна – Металіст 1925. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Завершення виїзного турне

| Оновлено 26 вересня 2021, 21:27
1444
0
Десна – Металіст 1925. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Десна

Слідом за кубковою зустріччю проти «Металіста» на «Десну» чекає гра чемпіонату з іншою харківською командою: також «Металістом», тільки вже з додаванням «1925» до назви. Самі ж підопічні Валерія Кривенцова в середині тижня з'їздили в Хмельницьку область, в непростій грі відвоювавши путівку в 1/8 фіналу Кубка у друголігового «Епіцентру».

Металіст 1925

Точніше, «Металіст 1925» не залишав західну частину України: оскільки календар приготував харків'янам три поспіль виїзні зустрічі в сусідніх регіонах. Тренерський штаб прийняв рішення провести їх у форматі турне, тому цілком очікувано, що в умовах частих переїздів у складі була велика ротація.

Якщо порівняти стартові набори виконавців в іграх зі «Львовом» (0:0) та «Епіцентром» (1:0), лише два футболісти зберегли місця в «основі». Це Фабіньо та Євген Ткачук. В іншому - маса експериментів, при цьому відзначаємо дебют Дениса Шеліхова, який відіграв у воротах на «нуль». П'ять поспіль матчів не знав перемог в УПЛ «Металіст 1925», забивши при цьому лише один гол, так що успіх у Кубку став гарною підмогою для психології. А єдиний м'яч у ворота «Епіцентру» після симпатичної багатоходової комбінації відправив Андрій Ременюк, який поки що не забивав у Прем'єр-лізі.

Десна

Олександр Рябоконь задіяв у Кубку якщо й не основний, то дуже близький до такого склад. Втім, «Металіст» за кадровим потенціалом, амбіціями і взагалі масштабами діяльності цілком відповідає рівню УПЛ, так що з вильоту «Десни» навряд чи варто робити сенсацію.

Варто сказати, що в Харкові, у порівнянні з матчем проти «Руху» (1:0), навіть не потрапили до заявки Олександр Сафронов, якому в грі з львів'янами розбили обличчя в єдиноборстві, а також Євген Цимбалюк. На заміну з харків'янами вийшли Леван Арвеладзе, Денис Безбородько та автор єдиного голу в ворота «Руху» Андрій Тотовицький.

Статистика зустрічей

У сезоні 2017/18, коли «Десна» виборола путівку до УПЛ, «Металіст 1925» домігся права вийти з Другої ліги - в Першу. Після цього харків'яни три сезони провели в Першій лізі, а чернігівська команда - у Прем'єр-лізі. Шляхи суперників могли перетнутися в Кубку України, але не складалося, як не склалося і в поточному розіграші.

Коментар

«Дивились кубковий матч «Десни» в Кубку - команда сподобалася. У першому таймі їм гра вдавалася, вони повели в рахунку, у другому таймі, схоже, трохи підсіли, і як наслідок пропустили два голи. Хоча, в другій половині зустрічі «Десна» кілька разів непогано тікала в контратаки», - поділився думкою про майбутнього суперника півзахисник «Металіста 1925» Антон Савін.

Орієнтовні склади:

«Десна»: Мисак, Картушов, Жук, Селін, Завійський, Болбат, Домбровський, Арвеладзе, Тотовицький, Калитвинцев, Безбородько.

«Металіст 1925»: Сидоренко, Єрмаков, Ткачук, Шершень, Ченбай, Габелок, Ременюк, Фабіньо, Криськів.

Прогноз на протистояння

Поки що явно не вистачає стабільності суперникам по недільному матчу. Звичайно, позиція в таблиці і фактор домашнього поля говорять, що «Десна» - фаворит, але «Металіст 1925» точно здатний взяти очки в Чернігові. Очікуємо напружену боротьбу, проте спрогнозуємо перемогу господарів поля.

26 вересня, неділя

«Десна» – «Металіст 1925»
Чернігів. Стадіон ім. Гагаріна. 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі Футбол 1
ДЕСНА  МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)
Прогноз Sport.ua – 2:1
Артем Циганенко
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Фани Арсенала насмішками провели Зінченка на заміну в грі з Астон Віллою
Футбол | 15 квітня 2024, 12:59 16
Фани Арсенала насмішками провели Зінченка на заміну в грі з Астон Віллою

Олександр переживає непрості часи в лондонському клубі

Складні перемоги Динамо та Шахтаря, осічки Кривбасу й Дніпра-1
Футбол | 16 квітня 2024, 06:35 0
Складні перемоги Динамо та Шахтаря, осічки Кривбасу й Дніпра-1

Найцікавіші події 24-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.