Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 вересня 2021, 16:27
739
0

Олександрія – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Після таких різних поразок від грандів команди зійдуться в очній зустрічі

| Оновлено 25 вересня 2021, 16:27
739
0
Олександрія – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

В суботу, 25 вересня, відбудеться матч 9 туру Української Прем'єр-ліги, в якому гратимуть «Олександрія» та «Маріуполь». Гра пройде в Олександрії на полі культурно-спортивного комплексу «Ніка», початок - о 14:00.

«Олександрія»

Команда Юрія Гури приємно вразила всіх в цьому сезоні. Від колективу, який покинули головний тренер Володимир Шаран і низка ключових гравців (наприклад, Паньків чи Банада), ніхто не чекав особливих звершень, а деякі спеціалісти взагалі пророкували боротьбу за виживання. Проте, як виявилося, керівництво команди знало, на що йшло. 

Перед звітним туром «Олександрія» займала шосту сходинку в турнірній таблиці, маючи в пасиві тільки дві поразки у вісьмох матчах. Причому ці поразки були кардинально різними. Ніхто не чекав, що «поліграфи» втратять очки в другому турі з «Минаєм», але так і сталося - мінімальна поразка 0:1. Другої поразки команда зазнала з тим же рахунком - у попередньому турі від київського «Динамо» в досить складній і суперечливій грі. В принципі, всі очікували, що київська команда візьме свої три очки, але Юрій Гура і його підопічні дали справжній бій гранду. Команда протрималася 90 хвилин основного часу і не встояла на 94 - арбітр матчу побачив після перегляду повтору фол Сергія Рибалки на Денисові Гармашу і дав пенальті у ворота Білика. Його реалізував Віктор Циганков на 97 хвилині, а фінальний свисток пролунав, коли команди переграли 14 хвилин після закінчення основного часу.

Так довго гра тривала і через бійку на останніх хвилинах - Кірюханцев здійснив рух головою в напрямку Шабанова, побачив перед собою червону картку і не зможе допомогти своїй команді, як мінімум, в матчі з «Маріуполем».  

«Маріуполь»

На берегах Азовського моря все набагато сумніше. Команда почала чемпіонат з нічиєї зі «Львовом», а далі почалася серія з п'яти поразок підряд. Здавалося, що Остап Маркевич от-от буде звільнений, проте у 7 турі «Маріуполь» досить несподівано на виїзді переграв «Колос» і трохи покращив настрій керівництву. Щоправда, набору очок в наступному матчі не чекав вже точно ніхто, адже мали грати з донецьким «Шахтарем», а про досить специфічні стосунки між цими двома клубами не висловився тільки лінивий. 

Маркевич-молодший тоді навіть не зміг назбирати футболістів на повну заявку, а після проведення замін на лавці запасних залишився тільки резервний воротар. Після матчу, який закінчився з рахунком 0:5, тренер приазовців сказав, що це була не його команда. Воно й не дивно, зважаючи на те, що після всіх програних матчів звучали слова про відсутність ключових виконавців.

Тепер суперник буде набагато легший, орендовані в «Шахтаря» футболісти зможуть грати, проте все одно явним фаворитом букмекери вважають «Олександрію». Що виглядає логічно, враховуючи перебування «Маріуполя» з чотирма набраними очками на передостанньому місці в турнірній таблиці. Цікаво, що один з футболістів «Маріуполя» - Станіслав Микицей - довгий час виступав у складі саме суботнього суперника своєї теперішньої команди. Те ж можна сказати про теперішніх «олександрійців» Гриня та згаданого вище Кірюханцева.

Статистика зустрічей

Між собою команди в Прем'єр-лізі провели 17 поєдинків. Що цікаво, на даний момент кожна команда має в своєму активі по шість перемог, а ще п'ять матчів закінчилися внічию. Тільки за забитими голами  «Олександрія» має невелику перевагу - 22 проти 20.

Орієнтовні склади

«Олександрія»: Білик, Мірошниченко, Мельник, Дубра, Цуріков, Калюжний, Дришлюк, Ковалець, Одарюк, Гринь, Третьяков.

«Маріуполь»: Кудрик, Драмбаєв, Меліченко, Удод, Стасюк, Чех, Топалов, Шостак, Мишньов, Кащук, Кулаков.

Прогноз на протистояння

Звісно, основні футболісти маріупольскої команди відпочили і рватимуться в бій довести, що позиція в підвалі турнірки не є прийнятної для клубу. А гравці «Олександрії», навпаки, витратили дуже багато зусиль в матчі з киянами. Проте спрогнозуємо, що загальний клас господарів виявиться вищим і свою мінімальну перемогу вони отримають, щоправда, і пропустять теж.

25 вересня, субота

«Олександрія» – «Маріуполь»
Олександрія. КСК «Ніка». 14:00
  ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
  Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.)
ОЛЕКСАНДРІЯ - МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ 
Прогноз Sport.ua — 2:1

 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.