Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Правильне харчування
| Оновлено 12 жовтня 2021, 11:37
3978
1

Тема «Схуднення» знову в тренді

Культура схуднення в розвинених країнах

| Оновлено 12 жовтня 2021, 11:37
3978
1
Тема «Схуднення» знову в тренді
Getty Images/Global Images Ukraine

Щоб схуднути в одному місці, - треба схуднути в усіх місцях. Чоловікам і жінкам худнути потрібно по розумному, застосовуючи комплексний підхід. Скласти індивідуальну програму тренувань і пройти навчання по правильному харчуванню ... Михайло Яцик - фітнес-тренер, автор проекту Sport-couch.club

Схуднення досить актуальна тема в нашому світі. А введення карантинних обмежень та локдауну багатьом дав привід зайнятися собою, приділити увагу своєму харчуванню і режиму дня.

Вибір засобів і методів від зайвої ваги настільки великий, що від такого достатку "паморочиться голова"; люди в розгубленості, не знаючи, що більше їм підійде і наскільки ефективним буде результат. Тому кидаються в крайнощі: сидять на експрес- дієті 3 дня - безрезультатно, пробують наступний більш жорсткий варіант - голодування, але вага якою була, такою і залишилася (іноді збільшується більше, ніж раніше).

В цьому випадку, думайте, кому вигідно. Мода на "заморські" методи схуднення - це наївний погляд на успіх схуднути. Та й сам процес схуднення такого роду для людини нагадує симбіоз дискомфорту і зневіри.

Дана стаття допоможе направити читача на пошук "свого" методу схуднення; розкриємо актуальність теми серед її шанувальників; проаналізуємо економічно вигідні способи отримати струнке тіло; розглянемо культуру схуднення в інших країнах світу.

Чому тема схуднення знову в тренді?

Тема схуднення не згасне до тих пір, поки вона не перестане бути проблемою людства і сферою заробітку для виробників засобів схуднення.

Бути здоровим і підтягнутим - головні критерії краси для тих, що худнуть, що не дається легко. Щоб досягти результатів, особливо якщо мова йде про налагодження харчування та заняттях спортом, треба докладати зусиль.

Тренд на схуднення в 2021 році нагадує "солянку" з того достатку, що нам пропонує мережа. Таке "затуманення" не дає чітких відповідей на ефективність запропонованого. Саме цей момент повинен піддати людини піти перевіреним шляхом попереднього досвіду, що виглядає більш легким і зрозумілим.

У нових трендах схуднення кожен побачить для себе те, чого потребує найбільше: хтось знайде для себе стрункість в комфортних домашніх тренуваннях, навіяних карантинними реаліями; інші - хто жадає максималізму - відвідувати спортзал через день і тренуватися на знос.

Що в першу чергу вибере бажаючий схуднути: дієту з безліччю обіцяних переваг або навчиться правильно харчуватися і приділяти увагу фізичним навантаженням? Швидше за все, то що простіше - дієту; не доведеться ходити і ретельно вибирати якісний продукт, кілька разів на день готувати і тд.

Звідси, завдання рекламодавців - перетворити різного роду дієти з виснажливого і складного - на захоплююче хобі, а також мотивувати людей на подальші подвиги в цій області. А тут ще й б'юті блогери "б'ють" по хворому місцю: діляться своїм досвідом схуднення, дієтами і основами правильного харчування не маючи кваліфікованого уявлення про це. Ті, хто з них в топі і мають широку популярність у передплатників, користуються попитом.

Правильне і здорове схуднення вимагає часу, мотивації, а не жертви, то, що підходить одному - не означає, що підійде іншому.

Схуднення як економічно вигідний питання для населення

Правильне схуднення складається з набору простих і доступних "по кишені" продуктів. Це звичайні продукти харчування, з якими людина стикається кожен раз, "гублячись серед прилавків":

- крупи різних видів;

- овочі і фрукти, властиві нашому ареалу проживання;

- зелень;

- рослинні масла;

- молочні та м'ясні продукти

Вважати біодобавки як економічно вигідний продукт - абсурдно для людини, яка вміє рахувати. Знову таки, індустрія схуднення активно "працює з людьми, що худнуть", переконуючи їх довірою, вигодою і дешевизною свого продукту. Хіба це "не розлучення", коли фітоняшка рекламує чай для схуднення?

Люди, які бажають мати витончену фігуру, шукають рішення "простіше", тому що заледащіли готувати і тренуватися для себе самих; навіщо прикладати зусилля - краще наковтатися "диво-пігулок" і запити водою.

Відомий результат, без виснажливих тренувань і строгих дієт, показує практика індивідуального режиму харчування і оптимальних фізичних навантажень.

Слідувати трендам - ​​це "стадний інстинкт". Спробувати зробити правильно і відзначитися - не кожному під силу, адже для цього потрібна сила волі і залізна мотивація.

Культура схуднення в розвинених країнах

Всі дієти світу приходять до нас з інших країн. Вважається, якщо дієта має якусь екзотично-нерозбірливу назву, то є більш ефективною. Тільки не береться факт, що "заморські" дієти будуються на властивих їхнім регіонам продуктах.

Наприклад, в Японії дієта має жорсткі обмеження щодо вживання "зайвого" за один прийом їжі, т. Е. Дієтологи складають спеціальний графік і режим, якому пацієнт повинен чітко слідувати.

Головний упор в японській дієті фокусується не на фізичних навантаженнях (вони повністю виключені), а на чорну каву. Такий спосіб схуднення не всім підійде, особливо людям, страждаючим на гіпертонію.

Датська дієта славиться різким зменшенням щоденного раціону. Подумати тільки, як повній людині не їсти? На цьому грунті напади голоду неминучі, тому абсолютно передбачувано, що наступним етапом буде зрив, обжерливість, накопичення зайвих кілограмів і, як бонус, хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту.

Будь-яка дієта з інтернету не має індивідуального статусу (індексу вашого тіла, ваги, обсягу жиру та інших показників), який необхідно враховувати при складанні меню. Це означає, що дана програма принесла успіх одному, але може завдати шкоди здоров'ю іншому.

Сінгапурський вид дієти нагадує собою "ресторанне меню": салат з креветками, лосось з овочами, смузі з кокосовим молоком і тд.

В цілому, наведений приклад страв може залишити людину "без штанів".

Урізане меню можна назвати збалансованим харчуванням. Адже, організм буде недоотримувати потрібні йому мікроелементи і вітаміни, а тим більше, не позбавить від зайвих кілограмів.

Чим більше людина витрачає часу на пошук ефективної дієти і голодування, тим менше сил залишається в організмі на відновлення.

Бажання схуднути розвиває спортивну культуру

Вправи допоможуть, якщо вибудувати правильну програму. Просто вгадати правильну комбінацію вправ не вийде. Крім вправ, треба робити ряд додаткових дій, - фітнес-тренер Михайло Яцик.

Деяким потрібен "стусан", іншим - досить прикладу, який стане стимулом для початку активних дій.

Спорт допомагає і собі і людям: позбавляє зайвої ваги, тому користується попитом серед бажаючих залишатися у формі.

Вибір спорту або пошук комплексної програми залежить від цілей людини. Фізичні навантаження є важливим інструментом для тих, хто вважає за краще зберегти молодість свого тіла як можна довше. Як не дивно, але більшість людей мотивує третя особа, змушуючи зробити кілька сотень зайвих кроків на день.

Правильне харчування і спорт - це сукупність протиріч і випробувань, яке дається легко не всім.

В цілому, здоровий інтерес до спорту нестабільний: лінь і відмовки - часті демотиватори, які відсувають успішний результат процесу схуднення. Хоча можна купити курс схуднення і отримувати результат більш легким шляхом.

Висновки

Реальне схуднення на тлі ожиріння - це захворювання, яке вимагає комплексного підходу для всього організму. Сидячи на різних дієтах, ви залишитеся в програші поряд з виснаженням і відчаєм.

Яку дієту ви б не взяли, "убогий" список продуктів обмежує ваш організм в поживних речовинах. В кінцевому результаті, ви скинете пару кіло за пару місяців, але потім стрімким чином вони повернуться назад. На такому раціоні людина довго не протримається, зважаючи на свої смакові уподобання і звички, нераціональні витрати на дорогі продукти, або просто набридне через депресивний стан.

У підсумку, розв'язання проблеми відкладається "на потім" і до 40 років вже і радий би навчитися правильно худнути, але "поїзд пішов".

Не порушувати звичний хід життя - головне завдання дієтолога. Який буде результат - залежить тільки від людини, наставник лише вказує шлях збереження здоров'я.

Автор статті

Михалик Марина

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства
Футбол | 27 квітня 2024, 00:01 10
Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства

Гра завершилася з рахунком 1:0, єдиний м'яч забив Арда Гюлер

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
viktoria
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил