Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Тренування
| Оновлено 08 грудня 2022, 13:39
173
0

Антицеллюлитный массаж и спа-процедуры для похудения

Як схуднути за допомогою СПА процедур і масажу?

| Оновлено 08 грудня 2022, 13:39
173
0
Антицеллюлитный массаж и спа-процедуры для похудения

Антицелюлітний масаж обіцяє за курс скидання до 3 кг ваги та мінус 5 см об'єму талії. Внаслідок чого відбувається ефект схуднення. Як досягти такого результату вдома, докладно розповімо у статті.

Апаратний антицелюлітний масаж та інші види процедур СПА для схуднення пропонує будь-який салон краси. Навіть у невеликому селищі знайдеться кілька видів релаксу для боротьби з целюлітом. Сьогодні поговоримо про найпопулярніші способи провести антицелюлітний масаж вдома.

Медична статистика не втішна — понад 90% жінок стикалися з проблемами целюліту на тій чи іншій стадії. Процедури схуднення допомагають відновити пружність шкіри. Сучасні СПА-центри пропонують цілі комплекси заходів для корекції ваги. Салонні чи домашні процедури обіцяють:

  • підвищити пружність шкіри;
  • прибрати набряки;
  • усунути апельсинову скоринку;
  • зменшити жирові відкладення на животі, руках, ногах, спині;
  • налагодити обмін речовин;
  • активізувати циркуляцію лімфи в організмі;
  • швидше вивести токсини через пори шкіри.

Залежно від стану здоров'я клієнта, косметичних показань фахівець підбирає варіант апаратного впливу або процедуру з догляду.

Факти про антицелюлітні процедури Цифри
Результат разового сеансу гідромасажу - 1 кг
Середня тривалість курсу СПА процедур для схуднення 30 днів
Оптимальна тривалість процедури до 30 хвилин

Види популярних антицелюлітних процедур

Антицелюлітний масаж. Він буває ручний (+ щітка для сухого масажу), за допомогою банок, апаратний (використання ультразвуку, вакууму, роликів). Перші сеанси можуть бути трохи болючими, але потім тіло звикає.

Найрезультативнішим вважається ручний масаж. Масажист індивідуально опрацьовує кожен сантиметр тіла, коригуючи силу, тривалість, глибину впливу. Щоб косметологічний ефект був більш яскраво вираженим, додатково використовуються масажні засоби з екстрактами меду (виведення токсинів), кофеїну (прискорення метаболізму), червоного перцю (локальне розщеплення жирових відкладень).

Гідромасаж – корисний варіант процедури для схуднення. Практично безболісний, дозволяє опрацювати м'язи на великій глибині, ефективний у будь-якому віці. Струмені води під тиском розробляють тіло від п'яток до шийно-комірцевої зони. Масажист приділяє увагу поверхні ніг, живота, спини. За одну процедуру вдається не тільки позбутися набряків, але й налагодити циркуляцію лімфи, розслабити нервову систему. За медичними показаннями чи бажанням клієнта у ванну для гідромасажу додають морську сіль, бішофіт, ефірні олії. Якщо ходити на гідромасаж 1 раз на 2 дні протягом місяця, підключити мінімальне фізичне навантаження та відмовитися від солодкого, то реально втратити до 8 кг за 1 місяць.

Кедрова бочка – це спеціальна сауна для схуднення. На відміну від фінської лазні, голова знаходиться на свіжому повітрі. Тому процедура переноситься у рази легше.

Як усе відбувається? У бочку, вона ж сауна для схуднення, поміщають людину. Поступово збільшують температуру всередині ємності, прискорюючи метаболізм. За 10 сеансів бочки можна скинути до 7 кг і втратити до 15 см з талії.

Такі процедури для схуднення корисні також за нервозності, підвищеної стомлюваності, проблем зі сном. Ефірні олії кедрового дерева при нагріванні сприятливо впливають на психіку. А саме від неї залежить рівень метаболізму, апетит та вага.

Антицелюлітні СПА процедури вдома

Ручний антицелюлітний масаж цілком реально зробити собі вдома самостійно. Техніка проста:

  • нанесіть трохи масажної олії на шкіру. Починайте з повільних, погладжуючих рухів, поступово нарощуючи темп. Це потрібно для того, щоб розігріти шкіру, не травмувати її, додатково не спровокувати появу нових розтяжок;
  • всі рухи виконуються знизу вгору, до великих лімфатичних вузлів (пах, пахви);
  • чергуються погладжування, поплескування, розтираючі рухи. Все виконується м'яко, без натискання. Наприклад, 30 секунд погладжувань, наступні 30 секунд - розтирання;
  • важливо пам'ятати, що медовий антицелюлітний масаж не зачіпає внутрішню поверхню стегна, підколінну западину, область паху.

Якщо сподобається процес догляду, то далі знадобиться щітка для сухого масажу. З її допомогою також борються із набряками, жировими відкладеннями, нерівностями шкіри.

Хороша методика боротьби з жировим прошарком, целюлітом - обгортання. Вплив відбувається на клітинному рівні внаслідок біологічно активних, протизапальних, тонізуючих продуктів.

Для обгортань потрібна харчова плівка, мед, ламінарія, глина. Усі компоненти змішуються в рівних пропорціях, наносяться товстим шаром на проблемні ділянки шкіри, обгортаються плівкою та залишаються на 30 хвилин. Опісля - душ або ванна.

Схуднення при обгортанні настає через виведення зайвої рідини, налагодження лімфодренажу, зміцнення текстури шкіри.

Оптимальна тривалість процедури до 30 хвилин. Після цього можете прийняти душ, використовуючи скраб для схуднення.

Протипоказання до СПА

Антицелюлітний масаж не проводять при:

  • лихоманці, будь-яких вірусних, інфекційних захворюваннях;
  • порізах, подряпинах, саднах на тілі;
  • загостреннях дерматологічних захворювань (акне, екзема, псоріаз);
  • сонячних, термічних, хімічних опіках;
  • захворюваннях, пов'язаних зі згортанням крові;
  • доброякісних та злоякісних новоутвореннях;
  • алергії на мед, кофеїн та інші продукти, що використовуються для скрабів;
  • тромбофлебіті, варикозі;
  • цукровому діабеті;
  • бронхіальній астмі.

До тимчасових протипоказань належать менструації, вагітність. Що стосується лактації, то це не завада використовувати скраб для схуднення, масаж сухою щіткою. А от від походу в лазню краще тимчасово відмовитися.

Як продовжити тривалість антицелюлітного ефекту

Кожен, хто хоч раз пробував фінську лазню чи гідромасаж, знає, що результат від разової процедури тримається максимум добу. Для більш тривалого ефекту потрібне регулярне відвідування (курсом). Якщо для цього немає коштів або часу, то скористайтеся порадами спеціалістів СПА:

  1. Перегляньте свій раціон. В ідеалі мінімізуйте споживання солодкого, вуглеводів, відмовтеся від алкоголю та нікотину. Ці продукти негативно впливають на стан шкіри, провокують появу набряків.
  2. Щодня займайтеся спортом. Ваша фігура скаже вам спасибі. Навіть мінімальна фізична активність, будь то прогулянка, поїздка на велосипеді чи скандинавська ходьба мають антицелюлітний ефект.
  3. Спробуйте домашні процедури. Простий кавовий скраб, обгортання з ламінарією або медовий масаж - добрий спосіб підтягнути шкіру.
  4. Стежте за водним балансом. Для виведення токсинів з організму необхідно випивати щонайменше 2 л води щодня. Виробіть таку корисну звичку. Через 4 тижні покращиться стан шкіри, почнуть розгладжуватися зморшки.

І найголовніша порада: нехай антицелюлітний масаж та спа процедури для схуднення стануть не просто гонитвою за ідеальною фігурою, а приємними ритуалами турботи про фізичне, психологічне здоров'я, способом покращення настрою.

FAQ

📌 Чи можна використовувати антицелюлітний масаж у комплексі із боротьбою проти розтяжок і зайвої ваги у віці 17ти років?

✔️ Целюліт може з'явитися в будь-якому віці. Тому необхідно не тільки боротися з проблемою, а й виробити звичку доглядати за тілом. Обгортання, сауна не мають вікових обмежень. Тому, використання такого масажу не має протипоказань.

📌 Як швидко після пологів можна використовувати дані процедури для схуднення?

✔️ Антицелюлітний масаж дозволений через 3 місяці після природних пологів, через 6 місяців після кесаревого. Раніше за все допустимі різні обгортання. Немає часу на салони? Щітка для сухого масажу коштує копійки і підійде для домашніх процедур.

📌 Чи є варикоз протипоказанням до СПА? І чи можна використовувати антицелюлітний масаж, як допоміжний елемент в схудненні при цій проблемі?

✔️ Перед процедурою обов'язково проконсультуйтеся з хірургом-флебологом. Якщо більше немає запалених ділянок вен, то спробуйте.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.